fb
Lataustapakartoituksella varmistetaan, että sähköauton lataaminen käy helposti ja turvallisesti.

Sähköautojen ja ladattavien hybridien määrän kasvaessa myös autojen turvalliseen lataamiseen tulee kiinnittää yhä enemmän huomiota. Kuluttajien tottumukset huolettomaan sähkön käyttöön sekä toisaalta tietämättömyys sähköautojen lataamisesta ovat haasteellinen yhdistelmä. Usein ei tiedetä, että tavallista kotitalouspistorasiaa ei ole suunniteltu sellaiseen käyttöön, mitä sähköauton lataaminen jatkuvassa käytössä vaatii. Vertauksena voidaan käyttää esimerkiksi saunan kiuasta, jolle on kotona varattu omanlaisensa kytkentärasia ja harvalle tulisi edes mieleen kiinnittää kiuasta tavalliseen kotitalouspistorasiaan.

Mikäli sähköautoa ladataan tavallisesta kotitalouspistorasiasta, tulee ensin varmistaa pistorasian ja kaapeloinnin kunto sekä niihin liittyvät sähköiset suojaukset.

Sähköauton turvallista kotilataamista varten Plugit Finland Oy on kehittänyt Lataustapakartoitus-palvelun. Lataustapakartoitus on kiinteistölle tehtävä katselmus, jolla selvitetään kiinteistön sähköjärjestelmän soveltuvuus sähköauton lataamiseen.

Lataustapakartoituksen ensisijainen tavoite on varmistua vakituisen latauspaikan sähköturvallisuudesta. Lataustapakartoituksessa varmennetaan, että vakituinen latauspaikka täyttää niille Suomessa asetetut määräykset ja ohjeistukset. Lataustapakartoituksessa tehdään sähköteknisiä mittauksia ja aistinvaraisia havaintoja sekä annetaan lataamiseen liittyvää opastusta. Kartoituksen suorittaa aina sähköalan ammattilainen.

plugit kartoitus
​Lataustapakartoitus on ammattilaisen suorittama tarkastus kiinteistön sähköjärjestelmille.

Asiakas saa suoritetusta lataustapakartoituksesta sähköpostitse pdf-raportin. Kartoituksessa mahdollisesti ilmeneviin vikoihin ja puutteisiin annetaan korjausehdotus sekä karkea kustannusarvio.

Lataustapakartoitus tulisi suorittaa ainakin ladattavan ajoneuvon vakituiseen latauspaikkaan, joka on yleensä ajoneuvon haltijan koti tai työpaikka.

Lataustapakartoituksen suorittaminen

• Varmistetaan kiinteistön sähköjärjestelmän soveltuvuus ja resurssit (pääsulakkeet) lataamiseen.

• Suoritetaan sähkötekniset mittaukset ja aistinvaraiset havainnot.

• Opastetaan asiakasta mahdollisista korjaustarpeista ja annetaan kustannusarvio niistä.

• Opastetaan asiakas lataamaan sähköautoaan.

• Suoritetaan PlugItin asiantuntijan toimesta asiakkaan vakituiseen latauspaikkaan.

Kotilatauslaitteella lataaminen on helpompaa ja nopeampaa

Lataustapakartoituksen lisäksi paras tapa varmistua sähköauton turvallisesta lataamisesta on hankkia auton vakituiseen latauspaikkaan kiinteästi asennettava ja autovalmistajan suosittama kotilatauslaite. Kotilatauslaite on turvallinen autolle, käyttäjälle sekä kiinteistölle. Latauslaitteella auton lataaminen käy myös helpommin sekä nopeammin.

Ota yhteyttä!

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.