Kestääkö taloyhtiönne sähköautojen lataamisen?

Sähköautojen ja ladattavien hybridien yleistyminen luovat kysyntää latauspisteille taloyhtiöiden parkkipaikoilla. Tyypillisimmät kysymykset taloyhtiöissä ovat: soveltuuko kiinteistömme nykyinen sähköverkko lataamiseen, monelleko käyttäjälle pystymme tarjoamaan latausmahdollisuuden, mitä ovat tarvittavat muutostyöt ja mitä ne kustantavat? Näihin kysymyksiin saadaan vastaukset PlugItin kiinteistökartoituksella.


​​​​​​​Kiinteistökartoituksessa varmistetaan kohteiden sähkötekninen valmius sekä mahdolliset rajoitteet sähköautojen lataamiselle. Se antaa kiinteistön isännöitsijälle ja hallitukselle tarpeellisen pohjatiedon sekä kustannusarvion kiinteistöön vaadittavista muutostöistä sähköautojen lataamisen mahdollistamiseksi.

Olemme toteuttaneet erilaisia ratkaisuja asunto-osakeyhtiöille. Asiakas valitsee energian mittaus- ja veloitustavan. Latauslaitteina voidaan käyttää ns. älykkäitä laitteita, jolloin käyttäjä aloittaa lataamisen tunnistautumalla, ja kustannukset voidaan veloittaa suoraan asukkaalta esimerkiksi kerran kuukaudessa. Toinen vaihtoehto on, että latauslaitteen yhteyteen asennetaan energiamittari ja huoltomies käy tarkistamassa lukemat ja isännöitsijä laskuttaa kulutetun energian. Molemmissa tapauksissa energian kulutus kohdentuu sille asukkaalle, joka autoaan lataa.

Kun tällaista muutostyötä ollaan tekemässä, kannattaa huolehtia siitä, että valmius lataamiseen tehdään kaikille, jotta asukkaiden yhdenvertaisuus toteutuu.

Toimitamme latausjärjestelmät markkinoiden kattavimmalla kokemuksella ja tarjoamalla. Ylläpitovastuut sovitaan asiakaskohtaisesti ja 2 vuoden laitetakuumme kattaa myös tarvittavat asennustyöt.

Lue lisää kohteista, jotka olemme toteuttaneet alkuvuodesta

CASE: As Oy Eiran Kommodori – täyden palvelun konsepti Plugitilta

As Oy Eiran Kommodori halusi taloyhtiöönsä latausjärjestelmän, jossa on huomioitu myös tulevaisuuden tarpeet, eli sähköisen liikenteen kasvu, sekä ladatun energian laskuttamisen mahdollisimman vaivattomasti.

Lue lisää

Case: As Oy Lauttasaaren Metalli – sähköautojen lataamiskustannuksia seurataan energiamittareilla

As Oy Lauttasaaren Metallin kahdella asukkaalla oli harkinnassa hankkia ladattava hybridiauto. Kun kolmaskin asukas ilmoitti harkitsevansa hybridiä, hallituksen puheenjohtaja Anssi Kariola alkoi selvittämään erilaisia vaihtoehtoja latausratkaisuille.

Lue lisääKartoitus pitää sisällään

  • Lähtötietojen ja tarpeen selvittäminen
  • Kartoituksen suorittaminen kohteessa
  • Kartoitusraportin tuottaminen
  • Toimenpide-ehdotus ja kustannuslaskelmat