Patrik Laurila tuntee Volkswagenin ladattavat autot

Volkswagenin ladattavat autot käyvät kaupaksi Volkswagen Center Airportissa Patrik Laurilan johdolla.

Kävimme haastattelemassa Volkswagen Center Airportissa tuotepäällikkönä toimivaa Patrik Laurilaa, joka on erikoistunut Volkswagenin ladattavien ajoneuvojen myyntiin. Vantaalla sijaitseva Volkswagen Center Airport on toistaiseksi Suomen ainoa myymälä, joka myy Volkswagenin täyssähköautoja, ja jossa niitä pääsee koeajamaan.

Volkswagenin sähköiset uutuudet e-Golf, e-Up! sekä Golf GTE tulivat myyntiin Suomen markkinoille viime syksynä. Malleista täyssähköautoja ovat e-Golf ja e-Up!, kun Golf GTE edustaa ladattavia hybridiautoja. ​Mallisto kasvaa lähitulevaisuudessa toisella ladattavalla hybrillä, Passat GTE:llä.

Volkswagenin täyssähköautomallit e-Golf ja e-Up!
Volkswagenin täyssähköautomallit e-Golf ja e-Up!

Ladattavat autot on otettu erittäin iloisesti vastaan niin Volkswagenin myymälöiden kuin asiakkaidenkin keskuudessa: Kiinnostus Volkswagenin ladattavia malleja kohtaan on ollut suurta ja myynti on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin.

Patrik Laurila neuvoo ja opastaa ladattavien ajoneuvojen ostossa

Auton ostajien keskuudessa ladattavien ajoneuvojen voidaan sanoa olevan vielä tällä hetkellä tiettyjen piirien suosiossa. Patrik Laurilan kokemuksen mukaan ladattavista ajoneuvoista kiinnostunut henkilö on sellainen, joka jo omistaa ladattavan ajoneuvon, työskentelee tavalla tai toisella alalla tai on muutoin valveutunut ja kiinnostunut sähköautoilusta.

Myyntitilastojen valossa Volkswagenin ladattavista ajoneuvoista selvästi suosituin on ladattava hybridi Golf GTE. Ladattava hybridi on helppo siirtymävaihe matkalla kohti täyssähköautoilua. Sähkön turvin Volkswagenin ladattavilla hybrideillä pääsee matkaamaan n. 50 kilometriä, mikä riittää useimpien ihmisten päivittäiseen ajoon mainiosti. Matkan jatkuvuutta on kuitenkin varmistamassa tuttu polttomoottori, jonka turvin matkaa voi jatkaa vielä 900 kilometrin verran.

Patrik Laurila vastaa ladattavien ajoneuvojen myynnistä Volkswagen Airport Centerissä Vantaalla. 
Patrik Laurila vastaa ladattavien ajoneuvojen myynnistä Volkswagen Airport Centerissä Vantaalla. 

Laurilan mielestä ladattavan auton ostoprosessi eroaa polttomoottoriauton ostosta eniten siinä, että asiakas tarvitsee huomattavasti enemmän aikaa tutustuakseen autoon. Varsinkin täyssähköautoa ostettaessa koeajoja tarvitaan useampia ja usein asiakkaat haluavat auton kotiinsa muutamaksi päiväksi koeajoon. Sähköauton myynti on siis pidempi prosessi kuin tavallisen polttomoottoriauton myynti. Autoa ostettaessa nousevat esiin erityisesti kysymykset auton toimintamatkasta sekä lataamisesta.

Toimivaa yhteistyötä

Plugit Finland Oy tekee tiivistä yhteistyötä Volkswagenin kanssa liittyen nimen omaan autojen lataamiseen. Maahantuoja tarjoaa ladattavien ajoneuvojen ostajalle kaupan päälle PlugItin tuottaman lataustapakartoituksen, jolla varmistetaan sähköauton turvallinen lataaminen niin kotona kuin työpaikoillakin. Patrik pitää lataustapakartoituksen suorittamista ehdottoman tärkeänä niin automyyjän kuin -ostajankin näkökulmasta. Kartoituksella saadaan varmistus, että talon sähkötekniset resurssit ovat sellaiset, että autoa voidaan ladata kotona turvallisesti.

Turvallisin vaihtoehto sähköauton lataamiseen on tietysti Volkswagenin hyväksymä ja suosittelema kotilatauslaite, joka voidaan asentaa kotiin jo lataustapakartoituksen yhteydessä. Laurila kertoo, että latausasiat nousevat aina keskeiseen rooliin, kun harkitaan ladattavan ajoneuvon ostamista. Ostajia kiinnostaa, mistä voin ladata ja miten teen sen turvallisesti.

Volkswagenin syksyllä 2014 ilmestyneet sähköiset uutuudet e-Golf, e-Up! ja Golf GTE.
Volkswagenin syksyllä 2014 ilmestyneet sähköiset uutuudet e-Golf, e-Up! ja Golf GTE.

"Käykää koeajamassa!"

Patrik Laurilasta huokuu innostuneisuus ladattavia ajoneuvoja ja sähköautoja kohtaan. Hän haluaakin lähettää terveiset kaikille auton ostoa harkitseville: "Kannattaa ehdottomasti käydä liikkeessä tutustumassa täyssähköautoihin sekä ladattaviin hybrideihin. Koeajo on paatuneeimmallekin autoilijalle mahtava kokemus ja ensireaktiot sähköauton ratissa ovat poikkeuksetta positiivisia. Rohkeasti siis kokeilemaan sähköautoja!"

Varaa koeajo helposti tästä >>


Lue myös seuraavat artikkelit

Volkswagen Passat GTE – ladattava hybridi

Volkswagen Passatin ladattava GTE-versio saapuu Suomeen piakkoin.

Lue lisää

Volkswagen Center Airport Vantaalla voi​ ladata Volkswagenin sähkökäyttöisiä ajoneuvoja.

Teholatausasema Volkswagen Center Airportiin Vantaalle

PlugIt oli mukana rakentamassa kohteeseen uutta teholatausasemaa. Latauslaitteeksi valittiin edistyksellinen ABB Terra CT 53.

Lue lisää