Porsche suunnittelee ensimmäistä täyssähköautoaan

Saksassa huhutaan Porschen suunnittelevan ensimmäistä täyssähköautoaan. Lehtitietojen mukaan suunniteltu auto olisi katumaasturi, joka olisi hieman pienempi kuin nykyinen Panamera. Porsche ei ole suoraan kieltänyt asiaa.

Huhujen mukaan Porsche on suunnitellut täyssähköautostaan junioriversiota Panamerasta ja sen nimeksi on suunniteltu Pajunia. Suunnitelmissa on tuoda Pajun markkinoille kahden kolmen vuoden kuluttua.

Porsche testaa parhaillaan sähkökäyttöistä Boxsteria. Sähkömoottori halutaan kuitenkin erityisesti katumaasturiin, koska niiden kysyntä on kovinta ja tuovat yhtiölle suurimmat tulot. Porsche haluaa panostaa täyssähköauton kehitykseen ja vaatii autolta nykyistä parempaa akkutekniikkaa ja 300-400 kilometrin toimintamatkaa. Toimintamatkan arvellaan jo toteutuneen.

Porsche on pakotettu siirtymään täyssähköön, sillä vuodesta 2021 lähtien autotehtaiden mallistojen hiilidioksidin päästöraja laskee 95 grammaan kilometrillä. Tämän hetken autoilla Porsche jää kauas tulevaisuuden päästörajasta.

Tällä hetkellä Porsche valmistaa kolmea ladattavaa hybridiä.


Lähteet: Auto Motor und Sport, Kauppalehti

Porschen ensimmäisestä täyssähköautosta suunnitellaan junioriversiota Panamerasta. Kuvassa Porsche Panamera S E-Hybrid. 
Porschen ensimmäisestä täyssähköautosta suunnitellaan junioriversiota Panamerasta. Kuvassa Porsche Panamera S E-Hybrid. 

Lue myös:

Cayenne S E-Hybrid on premium-luokan ladattava hybridi.

Porschella on Cayenne S E-Hybridin myötä mallivalikoimassaan kolme plug-in-hybridiä.

Lue lisää