Uusi vähäpäästöisen liikenteen uutis- ja tietopalvelu – www.vihreakaista.fi

Tulevaisuuden autoilu ja vähäpäästöiset autot ovat jo täällä. Tutustu Vihreän Kaistan sisältöön ja tarjontaan!

Vihreä Kaista on Plugit Finlandin ja Gasumin yhteistyössä tuottama vähäpäästöisen liikenteen uutis- ja tietopalvelu, joka löytyy osoitteesta www.vihreakaista.fi. Vihreän Kaistan tarkoituksena on kertoa tulevaisuuden liikenteestä ja vähäpäästöisistä vaihtoehdoista sekä mahdollistaa näiden polttoaineiden käyttö valtakunnallisesti.

Miksi Vihreä Kaista?

Tähän asti teknologinen kehitys ei ole tukenut vaihtoehtoisten polttoaineiden yleistymistä. Nyt kun direktiivit, lainsäädäntö ja verotus ohjaavat kehitystä oikeaan suuntaan, on aika jakaa tietoa sitä tarvitseville kuluttajille.

Vaihtoehtoisilla polttoaineilla kulkevien ajoneuvojen kysyntä on merkittävässä kasvussa, jolloin myös autojen tarjonta tulee lisääntymään. Vihreä Kaista haluaa toimia tämän kysynnän ja tarjonna kohtauspaikkana.


"Perinteisesti on totuttu vertailemaan, kenen autossa on eniten hevosvoimia, kenen auto on nopein tai kiihtyy parhaiten. Nykyaikaa on pohtia kenen ajoneuvo kulkee pienimmällä määrällä polttoainetta ja näin ollen tuottaa vähiten päästöjä. Vielä muutama vuosi sitten tämä tarkoitti todella futuristista muotoilua ja pilviä hipovaa hinnoittelua. Lähivuosien vuosien aikana markkinoilta löytyy jokaisen lompakolle sopiva vähäpäästöinen vaihtoehto ja tämä tulee mullistamaan maailmaa", kertoo Vihreäkaista.fin päätoimittaja Topi Aaltonen.

Mitä Vihreä Kaista tarjoaa?

Vihreä Kaista keskittyy kertomaan kuluttajille vähäpäästöisen liikenteen vaihtoehdoista. Palvelusta löytyy runsaasti yleistietoa esimerkiksi kaasuautoilusta sekä sähköautoilusta.

Palvelun toimintojen avulla kuluttaja pääsee nopeasti jyvälle vaihtoehtoisten polttoaineiden eduista sekä sopivuudesta omaan käyttöönsä. Esimerkiksi Vihreän Kaistan autovertailun avulla jokaisen on mahdollista valita omiin käyttötarkoituksiin parhaiten sopiva vähäpäästöinen auto. Säästölaskuri puolestaan näyttää polttoainekustannusten eron, kun vertaa kaasu- tai sähköautoilua perinteisiin polttoaineisiin. Palvelussa voi myös esittää kysymyksiä vähäpäästöiseen liikenteenseen liittyen.

Vihreän Kaistan on tarkoitus toimia foorumina, missä kuluttaja voi avoimesti tutkia vaihtoehtoja ja etsiä ratkaisua. Palvelu yhdistää eri alojen osaajat ja antaa suorat kontaktipinnat ratkaisun tarjoajiin sekä moniulotteisen karttapalvelun eri palveluntarjoajineen.