BMW i8 - ladattava hybridi ja urheiluauto

BMW i8 Plug-In Hybrid
BMW i8 Plug-In Hybrid
BMW i8 on plug-in hybridi. Auto on muotoiltu aerodynaamisesti. Ulkoa i8 onkin futuristisen näköinen. Sama tunnelma jatkuu myös sisätiloissa.
BMW i8:ssa on kirkkaat niin kutsutut ”laservalot”, joiden valo on lähes valkoista. Kori on tehty pääösin hiilikuidusta ja muovista. Painoa korilla onkin vain noin 1500 kilogrammaa. i8:n sisätiloissa on käytetty ympäristöystävällisiä materiaalivaihtoehtoja, kuten esimerkiksi kierrätysmuovia ja villaa. Sisätiloja hallitsee iDrive infotainment-järjestelmä , josta luonnollisesti löytyy muun muassa navigaattori.
BMW i8:n sisätilat ovat tyypillistä BMW:tä
BMW i8:n sisätilat ovat tyypillistä BMW:tä
i8 on hiljaisuutensa vuoksi varustettu jalankulkijatunnistimella ja törmäyksen estolla.
Hiljainen i8 on varustettu lukuisilla turvallisuutta lisäävillä ominaisuuksilla
Hiljainen i8 on varustettu lukuisilla turvallisuutta lisäävillä ominaisuuksilla
BMW i8 plug-in hybridissä on bensiinikäyttöinen 1,5 litrainen 228 hevosvoimainen turbomoottori automaattivaihteistolla. Tämä moottori tuo BMW:lle ominaisesti voimaa takapyörille. Sähkömoottori puolestaan on 129 hevosvoimainen, ja se tuottaa voimaa etupyörille. Yhteensä i8:ssa on 360 hevosvoimaa. Sähkö- ja bensiinimoottoreiden ollessa käytössä i8 on nelivetoinen. Ladattava hybridi BMW kiihtyy 0-100km/h 4,3 sekunnissa. Pelkällä sähköllä ajettaessa huippunopeus on 120km/h. Bensiinimoottorin avustaessa nopeus nousee aina 250 kilometriin tunnissa asti.
BMW i8 on ladattava hybridi
BMW i8 on ladattava hybridi
BMW i8 toimintamatka pelkällä täyteen ladatun akun voimalla on noin 37 kilometriä. Bensiinimoottorin tuoma toimintamatka mukaan lukien BMW i8:lla pääsee kokonaisuudessaan noin 600 kilometriä.
i8:n CO2-päästöt ovat 49g/km ja yhdistetty kulutus on vain 2,1 litraa 100 kilometrillä.
i8 lanseerataan Yhdysvalloissa keväällä 2014. Hintaa tällä ladattavalla hybridillä on USA:ssa $135 925 eli noin 98 000 euroa.


Lähteet: BMW i8, valmistajan sivu ja car&driver