GCR: Fisker Karma tekemässä paluun automarkkinoille vuonna 2015?

Fisker Karma
Fisker Karma
Paljon on vielä asioita päättämättä, mutta Fiskerille annetaan uusi mahdollisuus.
Fisker Automotive on saanut uuden omistajan, kiinalaisen autonosavalmistajan. Taustalla on siis vakaa pohja, josta Fisker voi ponnistaa uudelleen sähköautomarkkinoille. Fisker Karman tullee automarkkinoille vuonna 2015, Surf ja Atlantic luultavasti vuosina 2016 ja 2017. Yhtiön tavoitteena on tehdä Fiskeristä mahtava autoyhtiö. Sitä ennen on kuitenkin tehtävä tärkeitä päätöksiä. Päätettävien asioiden listalla ovat muun muassa uuden pääkonttorin sijainti ja pidetäänkö Fisker auton nimenä. Myös 200 työntekijän rekrytointi on toteutettava. Yhtiöstä aiemmin irtisanotut työntekijät ovat osoittaneet kiinnostusta palata takaisin Fiskerin leipiin. Auton valmistustehtaan sijaintikin on vielä varmistamatta. Toisin sanoen, paljon on vielä asioita päättämättä, mutta Fiskerille annetaan uusi mahdollisuus.

Fisker Karma

Markkinoilla ollut Fisker Karma on muotoilultaan ainutlaatuinen katseiden kerääjä. Muun muassa näyttelijä Leonardo DiCaprio ihastui Karmaan. Tämä ladattava hybridi on nopea auto pelkällä sähkön voimalla ajettaessakin. Polttomoottorin mukaan tullessa se on vieläkin nopeampi. Fisker Karman sisusta on täynnä tekniikkaa. Sisustassa on käytetty arvokkaita materiaaleja.
Fisker Karman sisusta huokuu arvokkuutta
Fisker Karman sisusta huokuu arvokkuutta
Karmalla pääsee etenemään pelkän voimin noin 35-65 kilometriä ajotavasta riippuen. Polttomoottori ottaa ohjat sähkön ollessa loppumaisillaan. Fisker Karman toimintamatka bensiinitankillisen ja sähkömoottorin varauksen kanssa on noin 483 kilometriä. Polttomoottori on 260 hevosvoimainen ja sähkömoottori 201 hevosvoimainen. Huippunopeus 201km/h ja kiihtyvyys 5,8 sekuntia 0-100km/h. Saksalaistestissä Karman keskikulutukseksi saatiin 2,1l sadalla kilometrillä. Fisker Karmassa on valittavissa kolme erilaista ajoasetusta: sähkö-, sport- ja mäkiseen ympäristöön tarkoitettu asetus. Auton katolle on lisävarusteena saatavana aurinkosähköpaneeli, joka lisää akkujen varausta myös ajon aikana sään salliessa.

Fisker Karman lähtöhinta oli noin 73 000 euroa.

Lisää tietoa Fiskerin kotisivuilta.


Lähteet: Green Car Reports, Tekniikka&Talous ja Extremetech