Maasturista Volvo V60 Plug-In Hybridiin

Volvo V60 Plug-In Hybrid
Volvo V60 Plug-In Hybrid
Tekniikka&Taloutta julkaisevan Talentum Oyj:n toimitusjohtaja Aarne Aktan kertoo blogissaan hurahtaneensa sähköautoihin.
Hän on hankkinut tammikuussa sähköauton ja on siihen varsin tyytyväinen. Blogikirjoituksessaan tämä 40-vuotias espoolainen autointoilija kertoo miten päätyi valintaansa.

Ennen pääpaino oli ollut kookkaissa ja hyvällä ruokahalulla varusteituissa maastureissa. Nelivedon hän kokee itseisarvoksi, mutta muita ehdottomuuksia hänen autovalinnoissaan ei ole. Aktan mainitsee, että hän ei ole varsinaisesti kokenut ympäristöherätystä, mutta pienipäästöisyydestä ei haittaakaan ole. Varsinaisen herätteen hän oli saanut ystävältään, joka oli tilannut itselleen täyssähköauton. Myös kiinnostus uutta teknologiaa ja toimintatapaa kohtaan ohjasi valintaa.

Päätöksensä tulevasta sähköautosta Aktan oli tehnyt vertailemalla eri vaihtoehtoja. Hänen ystävänsä oli hankkinut Teslan. Aktan itse valitsi kulkuneuvokseen lopulta Volvo V60 Plug-In Hybridin, koska kyseinen automalli edustaa olemukseltaan 'vähän kaikkea'. Volvo V60 Plug-In Hybrid on tehokas, hevosvoimia siinä on melkein 300, ja autossa on myös neliveto. Toimintamatka on lähes 60 kilometria yhdellä latauksella. Akkujen varauksen loppuunkäytön jälkeen, Volvo V60 Plug-In Hybrid kulkee dieselin voimalla. Auton varustetasokin on hyvin kattava jo perusversiossa. Turvavarusteita on todella paljon ja ajamisen helppouteen on panostettu paljon. Penkit ja ohjaus ovat myös odotuksia paremmat, Aktan mainitsee blogissaan.

Aarne Aktanin blogi
Volvo V60 Plug-In Hybrid, valmistajan sivu