Volvo V60 Plug-in Hybrid – maailman ensimmäinen diesel –pistokehybridi

Volvo V60 Plug-In Hybrid
Volvo V60 Plug-In Hybrid
​Volvon innovatiivinen V60 heittää uuden haasteen autovalmistajien kiihtyvään kilpailuun ladattavien hybridien kasvavilla markkinoilla. Auton suunnittelussa on ajateltu erityisen paljon käyttömukavuutta samalla huolehtien kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti mm. vähäpäästöisyydestä. Kuljettajana voit valita napista painamalla tehokkuuden tai taloudellisuuden välillä.

Volvon uusi V60 tarjoaa kolme erilaista ajokokemusta: Power, Pure ja Hybrid


Power-painike
Painamalla POWER –painiketta saat käyttöösi tehokkaan urheilullisen auton, jossa yhdistyvät 215+70 hv moottoritehot ja 440+200 Nm vääntömomentti. Kiihtyvyys 0-100 kmh on 6,1 sekuntia ja huippunopeudeksi luvataan jopa 230 km/h.

Hybrid-painike
Painamalla HYBRID –painiketta saat käyttöösi dieselmoottorin ja sähkömoottorin parhaat puolet. Auto on miellyttävä ajaa CO2-päästöjen ollessa 48 g/km ja yhdistetty kulutus 1,8 l/100km.

Pure-painike
Painamalla PURE –painiketta ajat nollapäästöistä ladattavaa täyssähköautoa. Sähköajokantama on 50 km, joka useimmissa tapauksissa riittää hyvin erittäin edulliseen työmatka-ajoon.

Entä V60 PHEV liikenteessä?
Sisältä Volvo PHEV on tuttua Volvo-laatua, auto on viimeistellyn oloinen ja moderni ohjaamo mukavan ergonominen. Kaupunkiajossa voidaan liikkua latauspisteiden välillä lähes pelkällä sähköllä ja se näkyy myönteisesti niin kukkarossa kuin kulutuslukemissakin. Lyhyellä koeajolla erityisesti auton nopea kiihtyvyys tekee vaikutuksen. V60 PHEV on nopea myös liikkeeltä kiihdytettäessä eikä vain paikaltaan lähdettäessä – voimaa on enemmän kuin riittävästi.
Enston sähköautoliiketoiminnasta vastaava johtaja Allan Ahlgren on ajanut Volvo V60 PHEV:llä maaliskuusta 2013 alkaen 22000 km. ”Auto on toiminut moitteettomasti ja tehoa on riittävästi tilanteessa kuin tilanteessa. Ajan pitkiä työmatkoja, jolloin keskikulutus on n.4 litraa. Kesälomalla ja viikonloppuisin kun en aja pitkiä matkoja, pärjään pelkällä sähköllä”.

Lue lisää ja tutustu autoon
http://www.volvocars.com/fi/campaigns/v60-plugin-hybrid/Pages/default.aspx