Liikennetiedot suoraan navigaattoriin

Suunnitellun ajoreitin liikennetiedot kannattaa selvittää etukäteen V-Trafficin liikennetietopalvelulla.

Navigaattori on autoilijan monikäyttöinen apuri, jota käytetään liian usein vain näyttämään nopein reitti vieraaseen määränpäähän. Nykyaikainen navigaattori on luo kuitenkin myös turvallisuutta, sillä laitteen välittämän tiedon avulla voidaan varmistaa sujuva liikkuminen ja välttää onnettomuuksia. Tästä syystä navigaattori kannattaa pitää päällä myös tuttuja reittejä matkattaessa.

V-Trafficin liikennetietopalvelun sisältävät uudet navigaattorit pystyvät viestimään autoilijalle esimerkiksi matkan varrella olevista ruuhkista, onnettomuuksista, nopeasti muuttuvista keliolosuhteista, poroista ja hirvistä, tietöistä sekä isoista tapahtumista, jotka voivat hidastaa ja häiritä matkantekoa. Palvelu tuottaa myös 12 eri tyyppistä varoitusta ajokeleistä. Kaikki ajoreitistä etukäteen saatavilla olevat tiedot vaikuttavat oleellisesti ajoreitin optimointiin ja valintaan.

"Autoilijoiden olisi hyvä pitää navigaattoria nykyään aina päällä, jolloin heidän laitteeseensa ilmestyy automaattisesti ajantasaiset tiedot kelistä ja muista häiriöistä", kertoo Matti Seimola V-Traffic -palvelua tuottavalta Mediamobilelta.

Navigaattori kannattaa pitää aina päällä, jolloin laite kertoo automaattisesti ajantasaiset tiedot kelistä ja muista liikenteen häiriöistä. 
Navigaattori kannattaa pitää aina päällä, jolloin laite kertoo automaattisesti ajantasaiset tiedot kelistä ja muista liikenteen häiriöistä. 

Palvelu kerää tiedot useista lähteistä

V-Trafficin liikennetietopalvelu yhdistää useista eri lähteistä saatavat tiedot, jolloin navigaattorin kautta on saatavilla mahdollisimman tarkka tieto, mitä tien päällä tapahtuu. Dataa kerätään mm. liikkuvista ajoneuvoista (ruuhkatiedot), kelikamera- ja historiatiedoista, sääennusteesta sekä todellisista havainnoista. Palvelun yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Ilmatieteen laitos, Liikennevirasto sekä hätäkeskuslaitos. Virallisten tahojen tuottaman tiedon lisäksi lisätarkkuutta liikennetietopalveluun tuovat myös autoilijat, jotka raportoivat liikenteen ongelmista suoraan V-Trafficille. Tiivistä yhteistyötä tehdään myös esimerkiksi Radio Novan kanssa.

Liikennetiedot päivittyvät navigaattoreihin pääasiassa datana analogisia radioaaltoja pitkin, jolloin tietojen päivittyminen ei ole riippuvainen internetyhteydestä.

"On ehdottoman tärkeää, että V-Traffic -palvelun tiedot ovat ajantasaisia ja paikkansapitäviä. Kelitiedot päivittyvät automaattisesti tunnin välein ja ruuhkatiedot parhaimmillaan muutaman minuutin välein", Seimola jatkaa.

V-Trafficin liikennetiedot löytyvät nykyisin automaattisesti joka neljännen uuden auton navigaattorista. Mikäli käytät navigaattoria puhelimestasi, saat ladattua V-Trafficin mobiilisovelluksen Android- tai iPhone-puhelimiin.

Matti Seimola V-Trafficilta kertoo, että on ehdottoman tärkeää, että liikennetietopalvelun tiedot ovat ajantasaisia ja paikkansapitäviä. 
Matti Seimola V-Trafficilta kertoo, että on ehdottoman tärkeää, että liikennetietopalvelun tiedot ovat ajantasaisia ja paikkansapitäviä.