Kesko avaa sähköautojen latauspisteitä toimipisteisiinsä

Sähköautojen lataaminen on pian mahdollista K-Plussa-kortilla Keskon toimipisteissä. Latauslaitteiden asennustyöt suorittaa Plugit Finland.

Ensimmäiset latauspisteet tulevat Vantaalla K-citymarket Tammiston, Espoossa Merituulen kauppakeskuksen, Turussa K-citymarket Länsikeskuksen ja K-citymarket Kupittaan sekä Lahdessa kauppakeskus Karisman parkkipaikoille. Kuhunkin paikkaan tulee neljä latauspistettä.

"Haluamme tarjota hyvää palvelua ja auttaa asiakkaitamme tekemään valintoja ympäristön hyväksi. K-ryhmä tekee pitkäjänteistä vastuullisuustyötä, jonka yhtenä keskeisenä teemana on ilmastonmuutoksen hillintä ja päästöjen vähentäminen", sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Latauslaitteet sopivat kaikille ladattaville ajoneuvoille

K-kauppojen parkkipaikoille tulevilla latauspisteillä on mahdollista ja turvallista ladata kaikentyyppiset ladattavat ajoneuvot. Latauslaiteessa on lataustavan 3 ja tyypin 2 mukainen pistorasia, johon oma latauskaapeli kytketään.

"Laturissa ajoneuvojen latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu autojen kyvystä vastaanottaa virtaa. Latauslaitteet antavat maksimissaan 3 x 32A, joka tarkoittaa, että parhaimmillaan autoon saadaan ladattua tunnissa lähes 100 kilometriä lisää ajomatkaa", talotekniikkapäällikkö Jari Suuronen kertoo.

Kesko rakennuttaa ladattavien ajoneuvojen latauspisteitä merkittävimmille kauppapaikoilleen. Latauspisteet merkitään näkyvästi, jotta ne on helppo löytää parkkipaikka-alueelta. Myös kaikissa kauppapaikkojen uudis- ja saneeraushankkeissa tehdään joko varaus tai rakennetaan ladattavien ajoneuvojen latauspiste.

PlugIt innolla mukana projektissa

Keskon yhteistyökumppani latausjärjestelmän toteuttamisessa on Plugit Finland Oy.

"On hienoa, että valtakunnallinen vähittäiskauppa näyttää esimerkkiä sähköautojen latauslaitteiden tärkeydestä. Kun ladattavien ajoneuvojen määrä kasvaa, latauspisteet täytyy tuoda sinne, missä ihmiset viettävät aikaansa. PlugItille yhteistyö Keskon kanssa on ollut erittäin mielenkiintoista, kun latauspisteitä on lähdetty kehittämään asiakkaan tarpeesta eli mahdollisuudesta ladata K-Plussa-kortilla", kertoo PlugItin myynti- ja markkinointijohtaja Topi Aaltonen.

Sähköautojen lataaminen on pian mahdollista K-Plussa-kortilla Keskon toimipisteissä.
Sähköautojen lataaminen on pian mahdollista K-Plussa-kortilla Keskon toimipisteissä.

Lue myös seuraavat artikkelit

Sähköautojen latauslaitteet ovat markkinointivaltti yrityksille

Plugitin myynti- ja markkinointijohtaja Topi Aaltonen kannustaa yrityksiä sähköautojen latauslaitteiden hankintaan.

Lue lisää

Plugit huolehtii tarvittaessa myös latauspaikkojen asianmukaisesta merkitsemisestä, mahdollisista törmäyssuojista sekä opastuksesta latauspaikoille.

Sähköautojen latauslaitteet toimitiloihin, liikepaikoille ja julkisiin kohteisiin

Plugit toimittaa sähköautojen latauslaitteet ja -järjestelmät ammattitaidolla yrityksille.

Lue lisää