Projektipäällikkö varmistaa sujuvan latauslaiteasennuksen

PlugItin projektipäällikkö Olli Perkola varmistaa sähköautojen latauslaiteasennusten sujuvuuden.

PlugItin projektipäällikköä Olli Perkolaa voidaan hyvällä syyllä kutsua Suomen kokeneimmaksi sähköautojen latauslaitteiden asentajaksi. Perkola aloitti toista vuotta sitten PlugItin palveluksessa teknisenä asiantuntijana ja hän on ollut käytännössä katsoen jokaisessa PlugItin latauslaiteasennuksessa mukana. Joukkoon mahtuu niin yksittäisten latauslaitteiden kuin laajojen latauslaitejärjestelmienkin asennuksia.

Projektipäällikön ominaisuudessa Perkola vastaa PlugItin asentamien latauslaitejärjestelmäkokonaisuuksien suunnittelusta sekä asentamisesta. Sähköautojen latauslaitteiden asennuskeikat vievät Perkolaa ympäri Suomen. Yksittäisten latauslaitteidenkin asennuksia Perkola tekee edelleen, mikäli asennuskohteet osuvat sopivasti miehen matkan varrelle.

PlugItin projektipäällikkö Olli Perkola
PlugItin projektipäällikkö Olli Perkola

Sujuva ja tarkoituksenmukainen lataaminen

"Ammattilainen on vastuussa, että latauslaitteet asennetaan käyttäjä ja kiinteistö huomioon ottaen", toteaa Perkola. Perkolan vahva osaaminen talotekniikan sekä erilaisten kartoitusten parissa mahdollistaa latausjärjestelmän huomioimisen osana kiinteistön koko sähköjärjestelmää.

"Sähköautojen latauslaitteet tulee asentaa niin, että niistä ei aiheudu haittaa kiinteistön muille toimi- ja sähkölaitteille. Tätä asiantuntemusta ammennetaan myös latausjärjestelmäsuunnittelussa ja haluammekin korostaa, että kyse ei ole vain pelkästä laitteiden asentamisesta", peräänkuuluttaa Perkola.

Kun asennetaan latauslaitteita liikepaikoille, tulee huomioida liiketoiminnan harjoittajan arki. Itse asentamisesta tai latauslaitteiden käytöstä ei saa aiheutua turvallisuusriskien lisäksi haittaa elinkeinolle. Tärkeää on myös huomioida toimintaympäristön vaatimukset. Esimerksi asennettaessa laitteita huoltamoympäristöön täytyy toimia tiettyjen säädösten mukaan. "Kun olemme tekemisissä uuden asian kanssa, "oikein tekemisen" merkitystä ei voi liiaksi korostaa. Virheisiin ei ole varaa", Perkola toteaa.


Projektipäällikkö Olli Perkola (keskellä) on itse mukana kaikissa latauslaitejärjestelmien asennuksissa. 
Projektipäällikkö Olli Perkola (keskellä) on itse mukana kaikissa latauslaitejärjestelmien asennuksissa. 
Perkola oli viime syksynä asentamassa sähköautojen latauslaitteita Leville hotelli Hullu Poron eteen.
Perkola oli viime syksynä asentamassa sähköautojen latauslaitteita Leville hotelli Hullu Poron eteen.

Lue myös seuraavat artikkelit

Sähköauton kotilatauslaitteen asentaminen omakotitaloon

PlugIt suorittaa sähköautojen kotilatauslaitteiden asennukset laadukkaasti ja ammattitaidolla.

Lue lisää

Tampereen toimipisteen 8-paikkainen sähköautojen latauskenttä on sijoitettu parkkialueen paraatipaikalle. 

Cargotecin toimipisteisiin sähköautojen latauslaitteita

PlugIt asensi sähköautojen latauslaitteet Cargotecin neljään toimipisteeseen. "Yhteistyö Plugitin kanssa on ollut saumatonta ja joustavaa", toteaa Mikko Luoso Cargoteciltä.

Lue lisää