Case: Sähköautojen latausjärjestelmä Cargotecille

Plugit on asentanut Cargotecin Helsingin, Tampereen, Raision ja Kaarinan toimipisteisiin sähköautojen latausjärjestelmän.

Toimituskokonaisuutemme Cargotecille

Lähtötilanne: yrityksen autopolitiikan muutos

Cargotecin sähköautojen latausjärjestelmien suunnittelun perustana oli yrityksen autopolitiikan muutos ja sen synnyttämät uudet tarpeet. Lisäksi myös yrityksen vierailijoille haluttiin tarjota latauspalveluita sähköautojen määrän lisääntyessä.

"Kestävä kehitys on Cargotecin arvomaailman keskiössä. Cargotec haluaa, että sen maailmanlaajuinen liiketoiminta on kestävää myös tuleville sukupolville", kertoo yrityksen autovastaava Mikko Luoso.

Ratkaisu: Plugitin latausjärjestelmä

Koko latausjärjestelmän toimitus on toteutettu Plugit Finland Oy:n toimesta ”avaimet käteen” -periaatteella.

Cargotecin latausjärjestelmän latauslaitteet on valittu niin, että niiden käyttö on yksinkertaista ja tarkoituksenmukaista: vain latauskaapeli kiinni ja latauksen voi aloittaa lataustunnisteella.

Henkilökunnalla tunnisteena toimii olemassa oleva kulkukortti/tunniste ja vierailijoilla vastaanotosta saatava RFID-tunniste. Tunnisteen kautta järjestelmän lataustapahtumia voidaan seurata ja raportoida käyttäjäkohtaisesti.

Latauslaitteiden käyttöä hallitaan taustajärjestelmällä, mikä mahdollistaa laitteiden etähallinnan. Taustajärjestelmä mahdollistaa käyttäjäoikeuksien luomisen, mutta takaa myös sen, että mahdolliset vikatilanteet havainnoidaan nopeasti ja mahdollinen tuki käyttäjälle on saatavilla vaivattomasti.

Yhteistyöstä sanottua:

"Yhteistyö Plugitin kanssa laitteiden asennuksissa on ollut saumatonta ja joustavaa. Odotamme innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan", toteaa Cargotecin autovastaava Mikko Luoso.

Lisätietoa:

Plugit Finland Oy: Topi Aaltonen, myynti- ja markkinointijohtaja, p. 046 810 1684.


Cargotec lyhyesti:

Cargotec on maailman johtava lastinkäsittelyratkaisujen toimittaja. Yhtiön tuotteita ja ratkaisuja käytetään esimerkiksi laivoissa, satamissa, terminaaleissa ja ajoneuvojen kuormankäsittelyssä. www.cargotec.com

Tampereen toimipisteen 8-paikkainen sähköautojen latauskenttä on sijoitettu parkkialueen paraatipaikalle. 
Tampereen toimipisteen 8-paikkainen sähköautojen latauskenttä on sijoitettu parkkialueen paraatipaikalle.