Ikaalisten uuden kauppakeskuksen parkkipaikalla sähköautojen latauspiste

Avajaishulinaa. Kuvassa vasemmalta Tesla Model-S, Volvo V60 Plug-In Hybrid ja Mitsubishi Outlander PHEV
Avajaishulinaa. Kuvassa vasemmalta Tesla Model-S, Volvo V60 Plug-In Hybrid ja Mitsubishi Outlander PHEV
Ikaalisissa avataan torstaina 20.3. uusi kauppakeskus Komppi. Kompin erikoisuutena on sen parkkipaikalla asiakkaiden käytössä oleva sähköautojen latauspiste.
Kauppakeskus Komppi antaa alueen sähköiselle liikenteelle elintärkeän piristysruiskeen. Ostosten aikana tapahtuvaan lataamiseen tarkoitettu latauspiste vihitään käyttöön avajaispäivänä klo 10.30.

Torstaina 20.3. nähtävillä on ladattavat hybridit Mitsubishi Outlander PHEV, Opel Ampera ja PlugIt Finland Oy:n Volvo V60 Plug-in Hybrid.

Lauantaina kauppakeskuksen parkkipaikalla on ihasteltavana urheilullinen täyssähköauto Tesla. Teslan seurana lauantaina ovat torstaina esitellyt ajoneuvot, sekä toinen täyssähköauto Nissan Leaf. PlugIt Finland Oy:n ja yhteistyökumppaneiden asiantuntijoita on myös tavattavissa.

Leppäkosken sähkö panostaa tulevaisuudessa erilaisiin energiaratkaisuihin, joista sähköinen liikenne on hyvä esimerkki. Yhtiö painottaa sähkö- ja hybridiautojen merkittäviä etuja perinteisiin polttomoottoriautoihin verrattuna. Ajokustannukset puhuvat puolestaan- ladattavilla hybrideillä ja täyssähköautoillä ajaminen maksaa noin 1-2 euroa per 100 kilometriä, kun taas dieselauton kustannukset ovat noin 6-10 euroa ja bensiiniauton kustannukset huitelevat 10-15 euron luokassa per 100 kilometriä.

Nopealle sähköisen liikenteen kehitykselle olisi Suomessa hyvät edellytykset naapurimaiden tapaan, sillä tällä hetkellä esimerkiksi Norjassa myydyimpien automallien joukossa ovat täyssähköautot Nissan Leaf ja Tesla Model S. Tällä hetkellä liikenteen verotuksessa on eri maiden välillä suuri ero, sillä mm. Norja ja Viro tukevat sähköautoja merkittävästi. Suomessa sähköautojen tukea saavat tässä vaiheessa vain yritykset.
Leppäkoski haluaa omalta osaltaan olla kehittämässä sähköisen liikenteen latausverkoston rakentamista yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Leppäkosken suunnitelmissa on rakentaa yhdessä paikallisten yritysten ja julkisen sektorin kanssa latausverkosto, joka tukee ja mahdollistaa sähköisen liikenteen kasvun alueella.

Lämpimästi tervetuloa kauppakeskus Komppiin, osoitteeseen Karhoistentie 3, 39500 Ikaalinen

Sähköauton kannattavuus laskuri

Leppäkosken Sähkön kotisivut ja avajaistiedote