Mitsubishi Outlander PHEV lentokenttäkäytössä

Finavialla Helsinki-Vantaalla on tärkeässä roolissa ladattava hybridi.
Vaativiin lentokenttäolosuhteisiinkin Mitsubishi Outlander PHEV on hyvä valinta.
Vaativiin lentokenttäolosuhteisiinkin Mitsubishi Outlander PHEV on hyvä valinta.

Mitsubishi Outlander PHEV on Suomen myydyimpiä ladattavia hybridejä. Nyt keltaiseksi maalatun Outlander PHEV:n on voinut nähdä Helsinki-Vantaan lentoasemallakin tositoimissa.

Finavian käytössä oleva ladattava hybridi katumaasturi toimii tärkeässä roolissa, sillä sen tehtävänä on opastaa lentokoneet oikeille lastauspaikoilleen ja suorittaa liikenteen valvontaa kentällä. Tietysti tällaisessa käytössä olevaan ajoneuvoon on asennettu jälkeenpäin lentokenttätyössä tarvittavia lisävarusteita, kuten hälytysvilkut, nopeustutka, kolme ilmailuradiota sekä transponderi maa- ja ilmatutkaa varten.​ Lentokenttäolosuhteissa autot ovat käytössä vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä, joten luotettavuus ja huippuluokan tekniset ominaisuudet ovat välttämättömyyksiä.


Mitsubishi Outlander PHEV lentokenttäautovarustuksessa.
Mitsubishi Outlander PHEV lentokenttäautovarustuksessa.

Sähköauton hiljaisuudesta on suurta iloa, kun kaikki kolme ilmailuradiota ovat päällä yhtä aikaa ja kuljettajan on kuultava mikäli radiosta tulee häntä koskevaa tietoa. Suomen olosuhteissa myös neliveto on erittäin tarpeellinen ominaisuus, sillä autolla on päästävä vaivatta jokaiseen paikkaan. Lisäksi hyvä näkyvyys autosta auttaa havainnoimaan vaivattomasti ympärillä liikkuvat ilma-alukset sekä mahdolliset poispoimittavat irtoesineet, kuten roskat.

Lentokentällä suoritettavat ajot ovat useasti lyhyehköjä, joten autoa päästään lataamaan usein. Tällöin ajettavat matkat taittuvat pääsääntöisesti puhtaasti sähköllä - ja kustannukset jäävät alhaisiksi. Outlander PHEV:n teho-ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa tilanteissa, joissa joudutaan kiihdyttämään nopeasti. Ladattava hybridi Outlander on taloudellinen, mutta samalla sähkömoottorin tuoma lisävääntö antaa ekstrapotkua etenemiseen. Myös neliveto sekä hiljaisuus saavat erityistä kiitosta lentoasemakäytössä.​

Tutustu tarkemmin Mitsubishi Outlander PHEV ladattavaan hybridiin:

Mitsubishi Outlander PHEV Lapin maisemissa

Mitsubishi Outlander PHEV - tutustumisajo Helsingistä Norjan Jäämerelle

Sähkötaksiautoilija Seppo Rosvall lähti joulukuussa 2013 kokeilemaan, miten Mitsubishi Outlander PHEV toimii aidoissa talviolosuhteissa.

Lue lisää

Seppo Aarnio latasi Mitsubishi Outlander PHEV:aan monella latausasemalla Virossa.

Kokemuksia sähköautoilusta - Viron matka Mitsubishi Outlander PHEV:lla

​Seppo Aarnio matkakuntineen lähti Mitsubishi Outlander PHEV - ladattavalla hybridillä Viroon kesälomamatkalle.

Lue lisää