Case: Sähköauton latauslaite taloyhtiön parkkipaikalle

Sähköauton latauslaitteen voi asennuttaa myös taloyhtiön parkkipaikalle.

Sähköauton latauslaitteen asennus tehtiin espoolaisen taloyhtiön parkkipaikalle. Kiinteistö on 1990-luvulla rakennettu kahden rivitalon asumisoikeuskohde lähellä merenrantaa.

Suostumus sähköauton latauslaitteen asennukseen haettiin taloyhtiön huoltotöistä vastaavan yhtiön yhteyshenkilöltä. Lisäksi tehtiin muutostyölupahakemus isännöitsijälle.​ Hakemuksessa mainittiin, että latauslaitteessa on oma energiamittari, jonka lukeman perusteella energiakulut voidaan laskuttaa. Latauslaitteen teho säädettiin sopivaksi, jotta sähköauton lataaminen ei vaikuta muiden ajoneuvojen lämmitysjärjestelmää käyttävien lämmityskuormiin.​Sähköauton lataus taloyhtiössä onnistuu. Kuvassa GE WattStation-latauslaite valmiina lataamaan Nissan Leafin akkuja.
Sähköauton lataus taloyhtiössä onnistuu. Kuvassa GE WattStation-latauslaite valmiina lataamaan Nissan Leafin akkuja.

Asiakkaalla on käytössään Nissan Leaf-täyssähköauto. Leafin lataamiseen GE:n WattStation sopii erinomaisesti, joten se luonnollisesti valittiin kohteeseen asennettavaksi latauslaitteeksi.

Laitteen kiinteän latauskaapelin voi turvallisesti ja kätevästi kiertää laturin ympärille pois maasta tai lattialta. Latauskaapelin pistokkeelle on oma selkeä paikkansa.

Latauslaite sopii hyvin sekä ulko- että sisäkäyttöön, eikä sen tarvitse olla katettu. GE WattStationissa on turvallisuuden kannalta tärkeä vikavirtasuoja vakiona.

Tutustu lisää ja tilaa GE WattStation -latauslaitepaketti ohittamattomaan tarjoushintaan verkkokaupasta!


Verkkokauppaan >>Latauslaite asennettiin Nissan Leaf -kuljettajan parkkiruudussa olevaan ajoneuvon lämmitystolppaan. Tällaisella ratkaisulla sähköautoilijan arki helpottuu ja auton lataaminen on turvallista myös taloyhtiöolosuhteissa.

Latauslaitteen asennustyöt suoritettiin siten, että lämmitystolppajärjestelmään tehdyt muutokset pystytään tarvittaessa esimerkiksi parkkiruudun haltijan vaihtuessa purkamaan. Asennukset kyetään siis vaivattomasti palauttamaan lämmitystolpan alkuperäisiä asennuksia vastaaviksi.


Oletko kiinnostunut sähköauton lataamisesta taloyhtiössä? Voit tilata lataustapakartoituksen PlugItin verkkokaupasta.

Verkkokauppaan >>


Nissan Leaf – fiksu kaupunkiauto

Nissan LEAF on täyssähkökäyttöinen ketterä automalli erityisesti taajamaliikenteeseen. Leafin toimintamatka on olosuhteista riippuen noin 100 kilometriä. CO2-päästöt ovat 0 grammaa. Nissan Leafissa on teholatausmahdollisuus, eli auton akut voidaan julkisella teholatauspisteellä ladata 80% täyteen noin 20 minuutissa. Nissan Leafin hinnat alkavat noin 35 000 eurosta.


Lue lisää sähköautojen lataamisesta

Ajoneuvon lataamisen salliminen sekä sähköverkon mahdolliset uudistustoimenpiteet vaativat taloyhtiön hallituksen kokouksen pitämistä ja siellä asiasta päättämistä. 

Sähköauton lataaminen taloyhtiössä

Sähköauton lataaminen onnistuu myös taloyhtiöissä. Pelisäännöt tulisi sopia taloyhtiön kanssa etukäteen.

Lue lisää

Yleistä tietoa sähköautojen lataamisesta

Perustietoa ja ohjeita ladattavan ajoneuvon lataamiseen.

Lue lisää