Sectolta sähköauton hankkimista helpottava palvelu

​Secto Automotive on tiiviisti mukana sähköautoilutapahtumissa.
​Secto Automotive on tiiviisti mukana sähköautoilutapahtumissa.
Sähköautojen myynti on kehittynyt hurjasti viime kuukausina. PlugIt Finlandin yhteistyökumppani Secto haluaa toimillaan kannustaa sähköautoiluun vielä enemmän.
Autoleasingyhtiö Secto Automotive on tuonut sähkäautomarkkinoille palvelun, joka todella helpottaa sähköauton leasing-prosessia.
Yhtiön sähköautoasiakkaat voivat kuitata TEM:n myöntämän energiatuen samalla hetkellä kun ottavat auton käyttöönsä. Secton toimitusjohtaja Matias Henkola kertoo Kauppalehdelle, että järjestely on ainutlaatuinen.

”Kaikkien muiden yhtiöiden asiakkaat joutuvat maksamaan autostaan ensin täysimääräisen leasinghinnan ja hakemaan energiatukensa könttänä jälkikäteen. Me pudotamme tukisummalla auton kuukausivuokraa, ja ministeriö tilittää tuen myöhemmin meille”, Henkola sanoo.

Suomessa energiatukea myönnetään vain niille sähköautojen haltijoille, jotka ovat hankkineet sähköautonsa leasingillä. Näin halutaan välttää Keski-Euroopasta tuttu lieveilmiö, jossa asiakas ottaa autosta ensin kansalliset tuet ja myy kärryn sen jälkeen hyvään hintaan ulkomaille. Tukisumma on 30 prosenttia auton kuukausittaisesta arvonlisäverottomasta pääomakulusta. Tukea maksetaan täyssäjköautoille, että ladattaville hybrideille.

Lähde: Kauppalehti