Suomalaiset sähköautoilijat ovat tyytyväisiä ajoneuvoihinsa

Sähköautoilu on tutkimukseen osallistuneiden mielestä muun muassa vaivatonta ja hauskaa.
Sähköautoilu on tutkimukseen osallistuneiden mielestä muun muassa vaivatonta ja hauskaa.
Sähköautoilu on koettu helpoksi ja miellyttäväksi.
Sähköinen liikenne -hankekokonaisuuteen kuuluvassa tutkimuksessa todettiin, että suomalaiset sähköautoilijat ovat tyytyväisiä käyttämiinsä sähköautoihin. Tutkimuksessa tarkasteltiin suomalaisten sähköautoilijoiden kokemuksia ja näkemyksiä sähköautoista. Vastauksista havaittiin, että tyytyväisyys sähköautoihin kasvaa, kun auton ominaisuudet tulevat tutuiksi ja ajokokemusta kertyy.

Kyselyyn vastanneet pitivät sähköautoilua vaivattomana, luotettavana, miellyttävänä, hauskana, modernina ja eleganttina.

PlugIt Finlandin myynti- ja markkinointijohtaja, ja samalla myös Volvo V60 Plug-In Hybridin käyttäjä, Tommi Saarela kehuu sähköauton vaivattomuutta: 'Huoltoasemalle ei tarvitse poiketa, sillä se on kotona. Autoa voi ladata koska tahansa. Volvo V60 Plug-In Hybrid on myös tyylikäs, tilava ja ennen kaikkea tehokas auto.'

Tutkimuksen mukaan tyypilliset suomalaiset sähköautoilijat ovat usein jollakin tasolla ympäristömyönteisiä ja uudesta teknologiasta sekä autoista kiinnostuneita.

Tutkimukseen osallistuneet ilmoittivat haluavansa ajaa, joko täyssähköautolla tai ladattavalla hybri­dillä, myös tulevaisuudessa. Ladattava hybridiauto, esimerkiksi Plug-In Hybrid tai PHEV, kiinnosti vastanneita suuresti. Myös täyssähköautot saivat kannatusta. Tutkimukseen osallistui 100 suomalaista sähköautoilijaa.

Enemmistö vastaajista koki sähköauton toimivan hyvin talvellakin. Talviajo-ominaisuuksia toivottiin kehitettävän kuitenkin vielä lisää. Lyhyt toimintasäde koettiin keskeisimmäksi hidasteeksi sähköautojen yleistymiselle.


Lähde: Kuluttajatutkimuskeskus