T&T: Turusta edelläkävijä sähköautoilussa

​Mitsubishi Outlander PHEV ja Volvo V60 Plug-In Hybrid Turussa sähköautojen kokoontumisajoissa.
​Mitsubishi Outlander PHEV ja Volvo V60 Plug-In Hybrid Turussa sähköautojen kokoontumisajoissa.
Turku profiloitumassa sähköautoilukaupungiksi.
Turun tuomiokirkon torilla järjestetty sähköautojen kokoontumisajo poiki lehdistötilaisuuden, jossa Turun kaupunki ilmoitti priorisoivansa sähköistä liikennettä toden teolla. Muun muassa kaupungin joukkoliikenteessä ollaan ottamassa käyttöön sähköbussit, ja konsernin hallintoonkin hankitaan sähköautoja. Turkuun tulee kolme julkista pikalatauspistettä tänä vuonna. Ensimmäinen näistä otetaan käyttöön kesäkuun aikana.

Maaliskuussa 2015 Turun alueella on 50-80 latauspistettä, kertoi kehityspäällikkö Antto Kulla Turku energialta Tekniikka&Taloudelle. Luonnollisesti myös valtakunnallisen latauverkoston rakennustyöt on aloitettu. Kesän aikana pikalatauspisteitä on muun muassa Mäntsälässä, Tammisaaressa, Vantaalla, Oulussa, Raumalla, Kotkassa, Porissa, Turussa, Naantalissa, Laitilassa, Pietarsaaressa, Vaasassa ja Jyväskylässä. Lisäksi Helsingissä muutamia pisteitä on jo otettu käyttöön.

Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola huomauttaa, että kesän loppuun mennessä Suomeen on rakennettu 14 Virtapistettä kahdelletoista uudelle paikkakunnalle. Tavoite on tuplata määrä vuoden loppuun mennessä. Sähköautoilun puitteet alkavat olla nyt kunnossa monin osin. Tarvittavat säädökset ovat olemassa ja valtakunnallinen latausverkko rakentuu vauhdilla.
Sähköinen liikenne-hankkeen johtaja Elias Pöyry vakuuttaa, että nyt sähköauton uskaltaa ostaa kuka tahansa.

Sähköauton lataaminen on helppoa myös kotona. Laadukkaat ja turvalliset sähköautojen kotilatauslaitteet ovat saatavana PlugIt Finland Oy:n kautta. Ota yhteyttä!


Lähde: Tekniikka&Talous