Chevrolet Bolt - General Motorsin uusin sähköautomalli

Chevrolet Bolt Detroitin autonäyttelyssä.
Chevrolet Bolt Detroitin autonäyttelyssä.
General Motors laajentaa sähköautovalikoimaansa.

General Motors aikoo tuoda markkinoille 500 000 sähköautoa ja hybridiä vuoteen 2017 mennessä. Urakassa auttamaan on kehitetty edullisen hintaluokan perheautomalli. Parin vuoden sisällä lanseerattava uutuus kantaa nimeä Chevrolet Bolt.

Yhdysvalloissa noin 30 000 dollaria kustantavan Boltin toimintamatka on noin 322 kilometriä yhdellä latauksella. Chevrolet Bolt haastaa vuonna 2017 lanseerattavan, saman segmentin Tesla Model III:n, jonka hinta Yhdysvalloissa tulee olemaan noin 35 000 euroa. Boltin akusto on huippulaadukas LG Chem:n valmistama. Akuston ansiosta Boltilla voidaan ajaa neljä kertaa pidempi matka kuin ensimmäisen sukupolven Voltilla.

Chevrolet Boltin odotetaan tuovan uutta virtaa myös muille General Motorsin automalleille. Boltin menestyksen perusteella voidaan odottaa muidenkin GM:n tuotteiden, kuten Opelin, Cadillacin ja Buickin mahdollista sähköistymistä.​

Chevrolet Voltin päivitetty versio vuonna 2015

Uudistetun Chevrolet Voltin ominaisuuksia on paranneltu.
Uudistetun Chevrolet Voltin ominaisuuksia on paranneltu.

Chevrolet Volt lanseerattiin vuonna 2010. Nyt automallia on päivitetty muotoilun osalta ja ominaisuuksia parantamalla. Lisäksi toimintamatkan pidentämiseksi Voltiin on asennettu bensiinillä toimiva moottori siltä varalta, että yhdellä sähkön latauksella ei päästä määränpäähän asti. Bensiiniä ja sähköä käytettäessä uudistetun Voltin toimintamatka on jopa yli 600 kilometriä.​


Lue lisää Chevrolet Voltista

Chevrolet Volt

Green Car Reports oli uutisessaan oikaissut vääriä uskomuksia liittyen Chevrolet Voltiin, ja samalla myös muihin ladattaviin sähköautoihin.

Lue lisää