EV news: Sähköautojen maailmanmarkkinat - katsaus alkuvuoteen

Volvo V60 Plug-In Hybrid
Volvo V60 Plug-In Hybrid
Sähköautojen määrä maailmalla nousi yli 400 000:een vuoden alussa. Autojen määrä tuplaantui viime vuodesta – kasvua oli huimat 200 000 autoa.
Sähköautojen kysyntä on suurinta Yhdysvalloista, Japanissa ja Kiinassa. Saksa on rankingissa seitsemäntenä heti Ranskan, Hollannin ja Norjan jälkeen. Tärkeäksi seikaksi nousee sähköautoilun lisäämiseen tähtäävät kannusteet. Kannusteita käyttävät maat ovat johtavia sähköisen liikenteen määrän ja hyödyntämisen saralla. Eniten myydyt autot ovat japanilaisia ja amerikkalaisia. Akut tuodaan pääsääntöisesti Aasiasta.


Sähköautojen määrän kasvutrendi
Sähköautojen määrän kasvutrendi
Kannusteohjelmat avainasemassa sähköautoilun yleistymisessä
Kannusteohjelmat ovat saaneet vauhtia sähköautojen kauppaan johtavilla markkinoilla. Tämä edesauttaa erityisesti alan uraauurtavia yrityksiä, kuten Nissania, GM:a ja Toyotaa. Ponnistukset Saksassa ovat myös hyvin vakuuttavia. Akkuteknologian tutkimus on lisääntynyt huomattavasti ja autovalmistajat ovat nopeuttamassa edistyksellisten sähköautojen kehitystä.
Rekisteröityjen sähköautojen määrä on kasvanut yli 100 prosentilla viimeisten kolmen vuoden aikana. Teillä oli melkein 100 000 sähköautoa vuoden 2012 alussa. Vuotta myöhemmin ajoneuvojen määrä kasvoi 200 000:een. Tänä vuonna autojen määrä on jo saavuttanut 405 000 kappaleen rajan. Jos viime vuosien kasvuvauhti kestää, vuoden 2016 alussa maailmanlaajuisesti teillä on enemmän kuin miljoona sähköautoa. Markkinakatsaukseen koottiin tiedot maailmanlaajuisesti rekisteröidyistä sähköautoista aina perushybrideistä täyssähköautoihin asti. Mukaan ei otettu sähkökäyttöisiä moottoripyöriä, rekkoja ja linja-autoja.

Tarkemmat luvut
Yhdysvallat johtavat sähköautomarkkinaa 174 000 sähköautollaan. Japnissa sähköautoja on 68 000 ja Kiinassa 45 000 kappaletta. Melkein 30 000 sähköautoa on rekisteröity Hollannissa.

Suosituimmat autot
Myyntitilastojen kärjessä on Nissan Leafillaan. Leafeja on myyty enemmän kuin 90 000 kappaletta. General Motorsin Opel Amperaa ja Chevrolet Voltia on myyty noin 60 000 kappaletta. Toyota on kolmannella sijalla myyntitilastoissa, Prius Plug-In:a on myyty yli 40 000 kappaletta.

Lähde: EV News