Kuinka toimii täyssähköauto talven pakkasilla? Katso video

Tesla talvipakkasilla

​Talven pakkasilla ennakkokäsitykset punnitaan

Keskusteluissa useimpien perinteisillä ajavien kanssakuljettajien kanssa eräs suurimmista epäilyistä täyssähköautojen laajamittaisen leviämisen suhteen on ollut korkeampi hinta, mutta hyvänä kakkosena tulee vahvasti piintynyt ennakkokäsitys siitä, ettei täyssähköauto voi toimia Suomen kovissa olosuhteissa. Monikaan ei tätä todellisuudessa ole vielä päässyt kokeilemaan.

Talvikäytössä sähkömoottorilla kulkeva auto on monessa suhteessa polttomoottori-serkkujaan jopa käytännöllisempi. Tietenkin on totta, että pakkanen vähentää litium-ioni –akun tehoja. Yhtälailla pakkanen lisää tavallistenkin ajoneuvojen polttoaineen kulutusta ja rasittaa mm. moottoria. Sähköautoissa on usein edistyksellisiä teknisiä ratkaisuja, joiden avulla mm. liike- ja lämpöenergiaa siirretään tarvittaessa akkujen tai jopa koko auton lämmitykseen. Esimerkiksi Nissan Leaf lämmittää (tai jäähdyttää) halutessasi auton valmiiksi (aina rattia myöten) yön aikana latautuessaan.

Sähkömoottorilla on eräs ominaisuus jota ei ajaessa voi olla huomaamatta. Se reagoi todella nopeasti ”kaasujalkaan”. Ja se lisää yleensä ajoneuvon hallittavuutta liukkaalla alustalla ajettaessa. Ajattelin jakaa sinulle varsin oivallisen Youtube-videon aiheesta. Video on peräisin Teslalta, kertojana toimii pääsuunnittelija Chris Porritt. Video on luonnollisesti tuotettu markkinoimaan autoa ja sen ominaisuuksia. Mutta on hyvä muistaa, ettei luminen pakkastalvi ole mitenkään poikkeuksellista Teslan kotimaassa Amerikassa. Näin ollen on oletettavaa että siellä on yhtälailla tietotaitoa arktisista olosuhteista.