Ladattavien hybridi-Fordien lanseeraaminen Eurooppaan voi pian olla ajankohtainen

Uudesta Ford Mondeosta kerrotaan saatavan helposti valmistettua ladattava hybridimalli Euroopan markkinoille.
Uudesta Ford Mondeosta kerrotaan saatavan helposti valmistettua ladattava hybridimalli Euroopan markkinoille.

Ford suunnittelee ladattavien hybridien esittelemistä Euroopassa. Yhtenä syynä tähän voidaan pitää Fordin kilpailijan, Volkswagenin, innostusta sähkökäyttöisiin autoihin. Volkswagen lanseerasi äskettäin suositusta automallistaan Golfista sekä ladattavan hybridin, että täyssähkökäyttöisen version.

Volkswagen e-Golfiin ja GTE:een voi tutustua oheisista linkeistä. Tulevana vuonna Volkswagen aikoo lisäksi tuoda markkinoille ladattavan hybridi-Passatin.

Fordin autovalikoimassa on jo entuudestaan ladattavat hybridiversiot Fusionista ja C-maxista, tosin molemmat mallit ovat tällä hetkellä saatavilla vain Yhdysvalloissa. Yhtiön kerrotaan jarrutelleen ladattavien hybridien tuomista Euroopan markkinoille alhaisen kysynnän vuoksi. Yhtiön automallijohtaja Uli Koesters kertoi Automotive News Europelle antamassaan haastattelussa, että nyt Fordilla ollaan aktiivisesti harkitsemassa sähköautomallien lanseeraamista myös Eurooppaan. Koesters mainitsi, että hybriditeknologia on helposti asennettavissa myös uuteen Mondeoon. Kilpailevan autovalmistaja Volkswagenin sähköautoinnostukseen pystytään Fordilla reagoimaan tarvittaessa nopeastikin, Koesters painottaa.​Tutustu automalleihin:

Volkswagen e-Golf

Volkswagen GTELähde ja kuva: Automotive News Europe