Mercedes-Benz B 250 e on muunneltava ja monikäyttöinen

B Electric Drive on Mercedes-Benzin ensimmäinen täyssähköautomalli, joka taipuu moneen käyttöön.

B Electric Drive sopii jokapäiväiseen ajoon

Uuden B-sarjan Electric Drive täyssähköautossa yhdistyvät lähes äänetön autoilu ja mukavuus. Ajosta voi nauttia ympäristöä säästäen ja paikallisesti päästöttömästi. Omimmillaan jarrutusenergian talteenottoa hyödyntävä B-sarjan Electric Drive on taajama-ajossa, mutta jopa 200 kilometrin toimintasäde takaa hyvän liikkuvuuden myös maantiellä.

B Electric Drive kiihtyy huippunopeuteensa 160 km/h vahvasti ja portaattomasti. Auto kiihtyy nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen vain 7,9 sekunnissa. Täydellisen ajonautinnon mahdollistavat kolme ajo-ohjelmaa (E+, E ja S), jotka takaavat taloudellisen, mukavuuspainotteisen tai urheilullisen ajon.

  • Economy Plus -tila (E+) on tarkoitettu hyvin taloudelliselle ajotavalle. Se tukee tasaisella nopeudella ajamista ja rajoittaa huippunopeuden noin arvoon 110 km/h.
  • Economy-tilassa teho on laskettu 100 kilowattiin mutta kick-downilla tuotetaan täysi teho.
  • Sport-tilassa (S) täysi teho on käytettävissä koko ajan. Urheilullista ajoa tuetaan lisäksi kaasupolkimen toiminnan säätökäyrän urheilullisemmalla sovituksella.


Mercedes-Benz B Electric Driven teknisiä tietoja:
Sähkömoottori177 hv
0–100 km/h7,9 s
Vääntö340 Nm
CO2-päästöt (paikallisesti)

0 g

Sähkönkulutus16,6 kW/100 km
Huippunopeus160 km/h
Toimintamatkanoin 200 km
Tavaratilan koko501–1456 l
Latausaika2,30 tuntia

(kun akuissa 20% varausta ja latausteho 400V / 16A)

Muunneltava ja monikäyttöinen B Electric Drive soveltuu erinomaisesti jokapäiväiseen ajoon. 
Muunneltava ja monikäyttöinen B Electric Drive soveltuu erinomaisesti jokapäiväiseen ajoon. 

ENERGY SPACE -tila takaa matkustusmukavuuden

B Electric Driven akku on sijoitettu turvallisesti ja tilaa säästävästi auton pohjassa olevaan ENERGY SPACE -tilaan. Tämän ansiosta myös auton painopiste on alhaalla, jolloin se pysyy hyvin tasapainossa kaikissa ajotilanteissa.

ENERGY SPACE -tila takaa B Electric Drivelle tavaratilan tilavuudeksi 501 litraa, joten auton kyytiin mahtuu uskomaton määrä tavaraa. Takaistuimien selkänojat käännettyinä tilaa on jopa 1456 litraa. B Electric Drive onkin tavaratilaltaan vailla vertaa autoluokassaan.

B Electric Driven toimintamatka ja lataaminen

Uudessa B-sarjan Electric Drive -mallissa on tehokas litiumioni-korkeajänniteakku, joka täyteen ladattuna mahdollistaa jopa 200 kilometrin toimintasäteen. Autoon on saatavilla RANGE PLUS -lisävaruste, jonka avulla toimintasädettä voidaan pidentää jopa 15 prosentilla tai 30 kilometrillä.

B Electric Drivea voi ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, kiinteällä kotilatauslaitteella sekä julkisilla latauspisteillä.

Kiinteää kotilatauslaite on sähköauton turvallisin lataustapa ja tällaisella laitteella akun lataus kestää noin kolme tuntia. Tavallista pistorasiaa käyttäen akku voidaan ladata täyteen noin 9 tunnissa. Pistorasiaa käytettäessä tulee kuitenkin huomioida, että tämä lataustapa on tarkoitettu auton tilapäiseen lataamiseen. B Electric Drivessa on myös vakiovarusteinen pikalataustoiminto, jolla akkuun saadaan ladattua riittävästi energiaa 100 kilometrin toimintasäteelle vain kahdessa tunnissa.

Katso B Electrin Driven latauslaitevalikoima >>

Tietoa B Electric Driven lataamisesta >>

Kiinteällä k​otilatauslaitteella varmistaa B Electric Driven helpon ja turvallisen lataamisen.
Kiinteällä k​otilatauslaitteella varmistaa B Electric Driven helpon ja turvallisen lataamisen.

B Electric Drive hyödyntää jarrutusenergian talteenottoa

Mercedes-Benz B Electric Driveen on lisävarusteena saatavana tutka-avusteinen energiaa talteenottava jarrujärjestelmä, joka mahdollistaa energian tehokkaan talteenoton ajonopeutta hidastettaessa. Tämä lisää toimintamatkaa ja parantaa ajomukavuutta. Jarrustusenergian talteenoton voimakkuutta voidaan säätää ratissa olevista painikkeista. Mercedes-Benz B Electric Drive onkin loistava vaihtoehto taajamaliikenteeseen, jossa jarrutuksia tulee paljon. Kun kuljettaja hidastaa siirtämällä jalan pois kaasupolkimelta tai jarruttamalla, tuotettu jarrutusenergia syötetään takaisin akkuun, jolloin toimintasäde pitenee.

Mercedes-Benz B Electric Drive on täynnä tyyliä ja kiehtovia ominaisuuksia.
Mercedes-Benz B Electric Drive on täynnä tyyliä ja kiehtovia ominaisuuksia.

Turvallisuutta lisävarusteilla

Autoon on saatavana useita turvallisuutta lisääviä varusteita, kuten kaistavahti ja törmäyksen esto. Myös parkkeerausavustin helpottaa päivittäistä ajoa. Avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä mahdollistaa auton ovien lukon avaamisen ja lukitsemisen sekä käynnistämisen kuljettamalla sähköistä avainta mukana taskussa.

B Electric Driven malliversiot

Lisävarusteena B Electric Drivesta on saatavana kolme eri malliversiota: Style, Urban sekä Electric Art. Malliversioilla voi tehostaa auton ulkonäköä; ne lisäävät autoon yksilöllisyyttä, urheilullisuutta tai ilmeikkyyttä.

  • Style-malliversio antaa autolle omaleimaisen ja itsetietoisen ilmeen
  • Urban-malliversio puolestaan on korostetun urheilullinen.
  • Electric Art -malliversio lisää sähäkkyyttä sekä auton ulkopuoleen että sisätilaan. Tämän malliversion tunnistaa erehtymättä näyttävästä ulkopuolesta, ja tyylikkäät yksityiskohdat tekevät sisätilasta sopusointuisen.

Tyylikäs ja urheilullinen sisustus

Mercedes-Benz B Electric Driven sisustusta on erityisen tyylikäs sekä urheilullinen. Tyylikkään ulkonäön takaavat ilmeikäs muotoilu ja kevytmetallivanteet. Penkit on varustettu keinonahkaverhoiluin, joita koristavat siniset tikkaukset. Sisusta on koristeltu ja tyylitelty hopeanvärisillä kromisilla yksityiskohdilla, muun muassa vaihdekeppi ja koristelistat ovat kromisia. Upea yksityiskohta on myös sinisin tikkauksin koristellut lattiamatot, joissa lukee sanat 'Electric Drive'. Vakiona autossa on myös täydellinen ilmastointi, joka takaa mukavia ajokilometrejä matkustajille.

Kevytmetallivanteet tuovat tyylikkyyttä Mercedes-Benz B Electric Driveen.
Kevytmetallivanteet tuovat tyylikkyyttä Mercedes-Benz B Electric Driveen.
Verhoilu on valittavissa eri vaihtoehdoista ja niitä koristavat siniset tikkaukset. 
Verhoilu on valittavissa eri vaihtoehdoista ja niitä koristavat siniset tikkaukset. 

Ylellisyyttä yksilöllisillä sisustuselementeillä

Auton saa varusteltua helposti myös yksilölliseksi, sillä valittavissa on runsaasti erilaisia elementtejä sisustukseen sekä innovatiivisia lisävarusteita. Istuinten verhoiluksi voi valita aitoa nahkaa, rei'itettyä tekonahkaa tai laadukkaan verhoilukankaan. Monitoimiohjauspyörän voi tilata rei'itetyllä nahalla, vaihdekepin voi tyylitellä kromilla ja taakse on saatavissa 12V pistorasia, jolla voidaan valaistuksin luoda takapenkille ylellinen tunnelma. Range Plus -pakettiin sisältyvän lämmitettävän tuulilasin ansiosta ikkunaa ei tarvitse skrapata ja näkyvyys on hyvä heti liikkelle lähdettäessä. Se vähentää tehokkaasti myös auringon heijastuksia. Range Plus -pakettiin sisältyvät myös lämpöeristetty katto ja takaikkunat. Kyseiseen varustepakettiin sisältyvät tummennetut takalasit.

Mercedes-Benz B Electric Drive on sisustukseltaan sporttinen ja erittäin tyylikäs.
Mercedes-Benz B Electric Drive on sisustukseltaan sporttinen ja erittäin tyylikäs.

Mercedes-Benz B Electric Drivessa latauspistokkeen paikka on auton vasemmalla puolella takaoven vieressä.
Mercedes-Benz B Electric Drivessa latauspistokkeen paikka on auton vasemmalla puolella takaoven vieressä.