Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid

Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybridissä yhdistyvät V8-moottorin suorituskyky ja kompaktiauton kulutuslukemat.

Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid on ladattava hybridi, jossa on sähkömoottorin lisäksi polttomoottori. Kokonaistoimintamatka S 500 Plug-In Hybridillä on noin 1400 kilometriä, josta pelkällä ladatulla sähköllä voi ajaa 33 kilometriä. S 500 Plug-In Hybrid on hämmästyttävän hiljainen, sähköllä ajettaessa jopa äänetön.

Ylellinen Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid on taloudellinen ja tehokas. 
Ylellinen Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid on taloudellinen ja tehokas. 

Uusi Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid tarjoaa todellista ajamisen iloa yhdistyneenä erinomaiseen taloudellisuuteen ja tehokkuuteen. S 500 Plug-In Hybridistä on saatavilla huipputeho ja -vääntö, mutta silti auton kulutus jää vain 2,8 litraan / 100 km.

Hybridimallin ominaisuuksiin kuuluu energianhallintajärjestelmä, joka valitsee automaattisesti poltto- ja sähkömoottorin ihanteellisen toimintasyklin akun lataustason, liikennetilanteen ja valitun reitin perusteella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että auton järjestelmä osaa lukea mm. navigaattorin tietoja, ja ottaa huomioon reitin mäkisyyden sekä nopeusrajoitukset päättäessään sähkö- ja polttomoottorin vaiheittaisesta yhteistyöstä sekä akkuvirran lataushetkistä ja -tarpeista.

S 500 Plug-In Hybridin neljä eri toimintamoodia

M​ercedes-Benz S 500 Plug-In Hybridissä on neljä eri toimintamoodia: Hybrid, E-mode, Save ja Charge. Hybridimallin ominaisuuksiin kuuluu energianhallintajärjestelmä, joka valitsee automaattisesti poltto- ja sähkömoottorin ihanteellisen toimintasyklin akun lataustason, liikennetilanteen ja valitun reitin perusteella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että auton järjestelmä osaa lukea esimerkiksi navigaattorin tietoja, ja ottaa huomioon reitin ylä- ja alamäet, risteykset sekä nopeusrajoitukset. Tietojen perusteella auto tekee päätöksen sähkö- ja polttomoottorin toiminnasta sekä akkuvirran latautumisesta ja sen käytön tarpeesta.

  • Hybrid-asetuksilla auto käyttää polttoainetta mahdollisimman vähän, ja kulkee mahdollisuuksien mukaan sähkön voimalla.
  • E-mode-asetus tarjoaa ajonautintoa pelkällä sähköllä jopa 33 kilometriä.
  • Save-asetuksilla sähköa säästetään kaupunkiajoon, maanteillä ajetaankin sitten polttoaineen voimalla.
  • Charge-asetuksilla S 500 Plug-In Hybridi lataa sähköä autoon ajon aikana auton liikkumisesta syntyneestä energiasta.
Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybridin tekniset tiedot
PolttomoottoriKorkeapainesuihkutus, 2 turboahdinta
SylinteritV6
Teho245 kW / 333 hv / 5250­–6000 rpm
Vääntö480 Nm/1600–4000 rpm
Sähkömoottori
Teho / Vääntö85 kW/116 hv/340 Nm
Hybridijärjestelmän teho/vääntö325 kW/442 hv/650 Nm
Keskikulutus2,8 l / 100 km
Päästöt65 g / km
Toimintamatka sähköllä33 km
Latausaika 20 %­–100 %2–4.1 h
Kiihtyvyys 0­–100 km/h5,2 s
Huippunopeus/ sähköllä250 / 140 km/h


Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybridin lataaminen

Mercedes-Benzin ladattavan hybridimallin litiumioniakku voidaan ladata ulkopuolisesta virtalähteestä takapuskurin oikeassa kulmassa sijaitsevan latauspistokkeen kautta. Täyteen ladatulla akulla pystyy ajamaa noin 33 kilometrin matkan puhtaasti sähköllä.

S 500 Plug-In Hybridissa on tyypin 2 (type 2) latauspistoke, mikä on standardi eurooppalaisissa autoissa sekä julkisissa latauspisteissä Euroopassa. Akun latautuminen vie aikaa n. 2-4 tuntia, kun akustossa on jäljellä virtaa 20 %. Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybridissä ei ole pikalatausmahdollisuutta.

S 500 Plug-In Hybridiin sopivat latauslaitteet >>


S 500 Plug-In Hybridin latausluukku löytyy takapuskurin oikeasta kulmasta. 
S 500 Plug-In Hybridin latausluukku löytyy takapuskurin oikeasta kulmasta. 

Kuljettajaa hyödyntävät innovaatiot

S 500 Plug-In Hybrid on varustettu useilla innovaatioilla. Kaasupoljin antaa tuntumallaan kuljettajalle 'viestin', kun auton polttomoottori käynnistyy. Lisäksi poljin viestittää kaksoiskoputuksella siitä hetkestä, jolloin kuljettajan olisi edellä ajavan auton ajotavan perusteella syytä nostaa jalkansa kaasupolkimelta ja antaa auton rullata vapaasti ja ladata akkua.

Auto hyödyntää navigointidataa, aina nopeusrajoituksia myöden, optimoidakseen energian kulutusta. S 500 Plug-In Hybridi ei hamstraa energiaa, jos se tietää vähän matkan päässä olevan alamäen, jossa muodostunut jarrutusenergia voidaan ladata akkuihin. Energiavirtojen suuntia voi seurata auton mittaristosta ja monitoiminäytöstä.

Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid sisältää paljon hienostunutta teknologiaa.
Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid sisältää paljon hienostunutta teknologiaa.

Runsaat vakio- ja lisävarusteet

Mercedes-Benzin ladattavan hybridimallin vakiovarustelu on hienostuneen teknologian edellyttämällä tasolla – tarjolla on kaikki auton ajamista helpottavat tai turvallista lisäävät varusteet. Auton vakiovarusteisiin kuuluu esimerkiksi parannettu ilmastointijärjestelmä, jossa auton sisälämpötila voidaan säätää halutulle tasolle ennen kuin kuljettaja astuu autoon. Sisäilman lisäksi myös istuimet, ohjauspyörä sekä ovien ja keskikonsolin käsinojat voidaan lämmittää etukäteen. Valinnaisvarusteena tarjolla ovat myös ilmastoidut etuistuimet.

Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybridin muihin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa led-tekniikalla toteutetut ajo- ja takavalot, nahkaverhoilu, Comand Online –käyttöjärjestelmä, touchpad-kosketuslevy, takaistuinten istuinlämmitys, seitsemän värisävyn tunnelmavalaistus sekä Airmatic-ilmajousitus reaaliajassa muuttuvalla vaimennusteholla.

Turvavarusteisiin kuuluvat älykäs ja ajo-olosuhteisiin sopeutuva led-valojärjestelmä, ennakoiva Pre-Safe-järjestelmä, Collision Prevention Assist Plus –törmäyksenestoavustin hätäjarrutoiminnolla, Attention Assist –vireystila-avustin, sivutuuliavustin sekä liikennemerkkiavustin.

Tyylikäs ulkonäkö ja viimeistellyt sisätilat

Ulkoisesti S 500 Plug-In Hybrid on yhtä tyylikäs kuin S-sarjan muutkin edustajat. Ladattavaksi ajoneuvoksi sen erottaa vain latausluukku, joka sijaitsee oikean takapuskurin päällä. Myös auton hienostuneet sisätilat ovat taattua Mercedes-Benz-tyyliä ja vain muutama pieni yksityiskohta paljastaa auton olevan taloudellinen ladattava hybridi.

S 500 Plug-In Hybridin sisätilat ovat Mercedes-Benzille ominaiseen tyyliin hienostuneet ja upeasti viimeistellyt.
S 500 Plug-In Hybridin sisätilat ovat Mercedes-Benzille ominaiseen tyyliin hienostuneet ja upeasti viimeistellyt.

Videogalleria