Mia Pelttari: "Tesla on koukuttava auto"

Kävimme Teslan maahantuonnissa Vantaan Kaivokselassa haastattelemassa myyntineuvoja Mia Pelttaria.

Mia Pelttarin kertoessa täyssähköauto-Teslasta eivät ylisanat heti lopu: auto on äärettömän hyvä ajaa, äärettömän tehokas, äärettömän turvallinen ja kaiken lisäksi vielä ekologinen. Nämä samaiset ominaisuudet ovat myös suurimpia syitä, miksi ihmiset ovat ylipäänsä niin kiinnostuneita Teslasta tai asiakas päätyy ostamaan auton.

Yksi yleisimmistä perusteluista Teslan hankinnalle on ehdottomasti, että se on kokonaisuudessaan vain niin "makee auto": uusi teknologia kiehtoo ihmisiä. Ostajaryhmistä on myös tunnistettavissa ekologisuuden kannattajat. Erityisesti lapsiperheet puolestaan arvostavat auton äärimmäistä turvallisuutta. Yksi suuri turvallisuustekijä on esimerkiksi se, että moottori ei sijaitse auton konepellin alla, vaan siellä oleva tyhjä tila toimii sekä tavaratilana että erinomaisena suojavyöhykkeenä.

Vaikka Teslan voi tilata omatoimisesti kotoaan Teslan internetsivujen kautta, suurin osa ostajista saapuu silti Vantaalla sijaitsevaan tyylikkääseen liikkeeseen tekemään tilauksensa yhteistyössä Teslan henkilökunnan kanssa. Tilaamisen lomassa henkilökunta osaa kertoa tarkemmin muun muassa autoon tulevista lisävarusteista.

"Äärettömän hyvä ajaa, äärettömän tehokas, äärettömän turvallinen ja kaiken lisäksi vielä ekologinen", luonnehtii Mia Pelttari täyssähköauto Teslaa. 

Lataaminen ja toimintasäde herättävät kysymyksiä

Sähköauton lataamiseen ja toimintasäteeseen liittyvät ennakkoluulot ovat varmasti tuttuja kaikille sähköautojen parissa toimiville. Lataamiseen ja toimintamatkaan liittyvät kysymykset ovat myös niitä, joihin myös Teslalla saadaan jatkuvasti vastata.

"Ihmisillä on jostain syystä sellainen käsitys, että sähköä ei ole tien päällä helposti saatavilla, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Lataamisen lisäksi myös Teslan toimintasäde (jopa 500 kilometriä!) saattaa arveluttaa: autolla olisi pakko päästä ajamaan Lappiin asti, vaikka siellä käytäisiin vain kerran vuodessa ja muuhun päivittäiseen ajamiseen auton toimintamatka riittäisi aivan hyvin", kertoo Pelttari.

Edellä mainittujen "perinteisten kysymysten" lisäksi myös talvi arveluttaa sähköauton ostoa harkitsevaa. Pelttari kuitenkin kertoo, että kaikki polttomoottoriautojen normaalit talviongelmat poistuvat sähköautoissa. Tesloja on myyty Pohjois-Suomea myöten ja ongelmia autoissa ei ole ilmennyt. Myös esimerkiksi Norjassa täyssähköautoilla on ajettu jo useita talvia ongelmitta.


Mia Pelttari esittelee Teslan tiloissa esillä olevaa Supercharger-laitetta.
Mia Pelttari esittelee Teslan tiloissa esillä olevaa Supercharger-laitetta.
Teslan tilat ovat avarat ja tyylikkäät ja niissä pääsee tutustumaan autoon mahdollisimman tarkasti. 
Teslan tilat ovat avarat ja tyylikkäät ja niissä pääsee tutustumaan autoon mahdollisimman tarkasti. 

Lataaminen on helppoa ja varusteet tulevat auton mukana

Tesla on yksi harvoja markkinoilla olevia sähköautoja, joka ottaa vastaan kolmivaihevirtaa. Tämä tarkoittaa, että Teslan akuston saa ladattua oleellisesti nopeammin kuin yksivaihelatausta tukevan auton. Auton lataamista varten Teslan mukana tulee vakiovarusteena UMC-kaapeli ja sen mukana kaksi päätä, toinen suko-lataamiseen (tavallinen kotitalouspistorasia) ja toinen voimavirtalataamiseen. Teslan lataaminen tapahtuu parhaiten voimavirtapistorasiasta tai kiinteästi asennettavalla latauslaitteella.

Yksi Teslan erikoisuuksista on oma Supercharger-latausverkosto, joka Suomessa kattaa tällä hetkellä kaksi latausasemaa: Paimion ja Akaan asemat. Lisää Superchargereita on kuitenkin rakenteilla myös Suomeen saamassa. Supercharger-latausasemien käyttäminen on ilmaista ja niillä Teslan akusto latautuu täyteen noin tunnissa. Kuljettajien käytössä on Euroopan kattava laaja latausverkosto.

Auto puhuu puolestaan

Teslasta ja sähköautoilusta kiinnostuneita Pelttari kannustaa kokeilemaan autoja. Uusi teknologia tuo aivan oman mausteensa autoiluun.

"Koeajolla auto tekee suurimman työn ja puhuu puolestaan. Tesla on suoraan sanottuna erittäin koukuttava", toteaa Pelttari.

Varaa koeajo Teslan sivuilta >>

Tesla Model S:n konepellin alla oleva tila toimii sekä turvavyöhykkeenä että tavaratilana. 
Tesla Model S:n konepellin alla oleva tila toimii sekä turvavyöhykkeenä että tavaratilana. 
Teslan liikkeessä on nähtävillä auton alusta, josta näkee miten Tesla Model S:n etu- ja takasähkömoottori on sijoitettu.
Teslan liikkeessä on nähtävillä auton alusta, josta näkee miten Tesla Model S:n etu- ja takasähkömoottori on sijoitettu.


Lue myös seuraavat artikkelit

Kokemukset Teslalla tehdystä Euroopan matkasta olivat pelkästään positiivisia. Kuva: Jari Laakso

Kokemuksia Tesla Model S:stä

Kokemukset ovat osoittaneet Tesla Model S 85:n erittäin oivaksi valinnaksi.

Lue lisää