Nissan e-NV200 – tila-autokorinen täyssähköauto

Nissan e-NV200 on tila-autokorinen täyssähköauto, joka taipuu moneksi.

Nissan e-NV200 on muunneltava tila-auto, joka soveltuu hyvin erilaisiin ympäristöihin ja käyttötarkoituksiin. Tilojensa puolesta e-NV200 on yksi parhaista ajoneuvoista tavaroiden sekä henkilöiden kuljettamiseen.

e-NV200 on saatavilla kolmena runkotyyppinä: Van, Combi ja Evalia. Van-mallin pakettiauto on hyötyajoneuvo, joka on suunniteltu erityisesti tavaroiden kuljettamiseen. 5-paikkaisten Combi- ja Evalia-mallien erot ovat melko pienet. Molemmista löytyvät takapenkit, jotka voi kaataa, jolloin auton takaosaan saa yhtenäisen ison tavaratilan. Malleista Evalia on erityisesti perheille tarkoitettu monikäyttöauto.

Nissan e-NV200 on muunneltava tila-auto, joka soveltuu eri käyttötarkoituksiin.
Nissan e-NV200 on muunneltava tila-auto, joka soveltuu eri käyttötarkoituksiin.

Nissan e-NV200 on teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen kuin maailman myydyin täyssähköauto Nissan LEAF. Painoa tosin on LEAFiin verrattuna noin 150 kiloa enemmän. Hyötyajoneuvoksi e-NV200 on kuitenkin kevyt ja ketterä. Auto selviytyy nopeistakin käännöksistä mallikkaasti.

Nissan e-NV200 on monipuolinen täyssähköauto. Malleista Evalia on erityisesti perheille tarkoitettu monikäyttöauto.
Nissan e-NV200 on monipuolinen täyssähköauto. Malleista Evalia on erityisesti perheille tarkoitettu monikäyttöauto.

Nissan e-NV200:n tärkeimmät ominaisuudet

  • e-NV200:n jarrutusenergian talteenotto lataa akkua jokaisen moottorijarrutuksen, hidastuksen ja jarrutuksen yhteydessä, jolloin yhdellä latauksella pääsee mahdollisimman pitkälle. Se on pysähtelevän ajon hyvä puoli.
  • Täyssähköautolla ajettaessa syntyy polttoainesäästöjä, 40 % vähemmän huoltokustannuksia kuin polttomoottoriautossa ja se on täysin päästötön. Moottorimelua ei kuulu, eikä moottorista aiheudu värinöitä matkustamoon.
  • Peruutuskameran avulla parkkeeraminen on vaivatonta. Se näyttää näkymän taakse ja esittää apuviivojen avulla ohjauslinjan.
  • Nissan Carwings -järjestelmän ansiosta voit säätää sähköautosi lämmitystä ja latausta etänä, ja järjestelmä myös tallentaa lataukseen, käyttöhistoriaan ja ajomatkaan liittyvät tiedot.

Nissan e-NV200:n teknisiä tietoja
Sähkömoottori80 kW
0-100 km/h14 s
Vääntö254 Nm
Toimintamatka170 km
Huippunopeus120 km/h
e-NV200:n hallintalaitteet
e-NV200:n hallintalaitteet

Nissan e-NV200:n akusto
Laminoitu litium-ioni-akku
Lämmitetty (akuston lämpötila ei laske alle -17 C°)
Kapasiteetti 24 kW
Akkumoduulit sijaitsevat auton pohjassa
e-NV200:n ajoakut on sijoitettu kätevästi tavaratilan lattian alle, jolloin ne eivät vie tilaa kuljetettavalta lastilta. 
e-NV200:n ajoakut on sijoitettu kätevästi tavaratilan lattian alle, jolloin ne eivät vie tilaa kuljetettavalta lastilta. 

Nissan e-NV200:n lataaminen ja toimintamatka

Nissan e-NV200:ssa on kolme lataustapaa: 30 minuutin pikalataus, 4–8 tunnin normaalilataus tai noin 10 tunnin lataus mukana tulavalla latausjohdolla normaalista verkkovirta (230V) pistorasiasta. Kotilataamiseen suositellaan hankkimaan kiinteä kotilatauslaite. Lataaminen kotilatausasemalla on turvallisempaa ja nopeampaa.

e-NV200:n toimintamatka on noin 170 kilometriä (NECD-mittaus). Eco-ajoasetus vähentää tehon kulumista ilmastointiin ja muokkaa kaasupolkimen tuntumaa pehmeämmäksi, mikä vaikuttaa kiihdytyksessä kuluvaan tehoon. Eco-reitityksen avulla voi suunnitella energiatehokkaimman reitin matkakohteeseen.

e-NV200:n latausluukku sijaitsee LEAFin tavoin auton keulassa.
e-NV200:n latausluukku sijaitsee LEAFin tavoin auton keulassa.

e-NV200:n monipuolinen varustevalikoima ja järkevä tilankäyttö

e-NV200:ssa on kolme korityyppiä: Van, Combi ja Evalia. Kaikissa niissä ohjaamo on suunniteltu kuljettajan ehdoilla: jalkatila on luokkansa suurimpia ja korkean istuma-asennon ansiosta näkyvyys on erinomainen. Digitaalimittaristo näyttää koko ajan toimintamatkan, latauksen tilan ja energiankäytön. Ohjaamosta on myös helposti muokattavissa työtila säädettävien penkkien ja tavaratilan ansiosta.

Van-malli on suunniteltu tavaroiden kuljetukseen ja mallia on saatavilla kolmella eri varustelutasolla: Comfort, Comfort+ ja Premium, joiden suurimmat erot löytyvät teknologiassa. Van-mallissa ei ole lainkaa takapenkkejä, vaan takaosa on pelkkää tavaratilaa. Huikean kokoisen tavaratilan tilavuus onkin 4,2 m³, ja kuormakapasiteetti jopa 645 kg. Auton takaa löytyy kätevät pariovet.

Combi- ja Evalia-mallien erot ovat melko pienet. Molemmat ovat 5-paikkaisia ja molemmista löytyvät takapenkit, jotka voi kaataa, jolloin auton takaosaan saa yhtenäisen ison tavaratilan. Kun takapenkit ovat käytössä tavaratilan koko on 2,3m³ ja penkit kaadettuna 3,1m³. Malleista löytyy jopa 13 käytännöllisesti sijoitettua säilytyslokeroa. Combissa on takana ikkunnalliset pariovet ja Evaliassa ikkunnallinen takaluukku. Combin ja Evalian muut erot löytyvät teknologiassa.

Lisää Nissan e-NV200:sta >>

Lisää Nissan e-NV200 Evaliasta >>


e-NV200 Evalia on perheille tarkoitettu monikäyttöauto. 
e-NV200 Evalia on perheille tarkoitettu monikäyttöauto. 
e-NV200 Van on suunniteltu tavaran kuljetukseen. 
e-NV200 Van on suunniteltu tavaran kuljetukseen. 

Nissan e-NV200:ssa on tyyliä – ulkona ja sisällä

Nissan e-NV200:n sulavalinjaisissa ajovaloissa on sinisävyiset nuolen muotoiset huomiovalot, joiden jäänsininen väri liittää mallin Nissanin sähköautomallistoon. Sama teema toistuu merkinnöissä ja auton kyljessä olevassa Nissanin nollapäästökuvioinnissa. Kaikissa versiossa on takavaloissa LED-lamput, mikä erottaa uuden sähkömallin polttomoottorillisesta NV200:sta. Henkilöautoversiossa on LED-lamput myös edessä.

e-NV200:n mittaristoa hallitsee digitaalinen nopeusmittari, jonka alla on kolme sähköautolle tärkeää näyttöä: virrankulutuksen ja sähkön regeneraatiotilanteen esittävä virtamittari, akun varausmittari sekä jäljellä olevan ajomatkan esittävä mittari. Lisäksi monitoiminäytöstä on luettavissa muun muassa ajon taloudellisuus, akun varaustila prosenteissa, rengaspaineet, kellonaika ja ulkolämpötila.

Lisätietoa Nissan-sähköautoista >>

Nissan e-NV200 Van on kokoluokkansa tilavimpia.
Nissan e-NV200 Van on kokoluokkansa tilavimpia.

Nissan e-NV200 Evalia mukana Levin sähköautojen koeajoviikolla

Tervetuloa ajamaan sähköautoja Poron Plugarille. Koeajot käynnissä viikot 8–9 sekä 11–15. Varaa oma koeajoaikasi heti. 

Sähköautojen koeajoviikoilla mukana

Poron Plugarin sähköautojen koeajoviikoilla on mukana mielenkiintoisia ladattavia ajoneuvoja.

Lue lisää

Varaa sähköauton koeajoaika Poron Plugarilta

Sähköautojen koeajoviikot ovat käynnissä Levillä. Varaa oma koeajoaikasi.

Lue lisää