Nissan LEAF – maailman myydyin täyssähköauto

Maailman myydyin täyssähköauto Nissan LEAF on ekologinen ja suorituskykyinen.

Täyssähköauto Nissan LEAF on ollut maailmanlaajuinen menestys jo lanseerauksestaan lähtien. Viisipaikkainen, maailman myydyin sähköauto vakuuttaa sekä ajettavuudellaan, tiloillaan että päästöttömyydellään. Eurooppalaisiin olosuhteisiin sopeutetun alustan ansiosta Nissan LEAF on vaivaton ajettava, mikä tekee ajokokemuksesta erittäin miellyttävän.

Nissan LEAF on palkittu vuoden autoksi 2011, saanut parhaan turvaluokituksen EURO NCAP - testissä ja valittu ensimmäiselle sijalle Tuulilasin järjestämässä Vuoden Ekoauto 2014 -vertailussa. Lisäksi sille on myönnetty Vuoden Ekoauto 2014 -arvonimi.

Nissan LEAF on 100 % sähköinen innovaatio, joka tarjoaa vauhdikasta ajoa, mukavuutta sekä taloudellisuutta. 
Nissan LEAF on 100 % sähköinen innovaatio, joka tarjoaa vauhdikasta ajoa, mukavuutta sekä taloudellisuutta. 

Nissan LEAFin merkittävimmät ominaisuudet

Nissan LEAFissa on kolme eri varustetasoa: Visia, Acenta ja Tekna. Varustetasot pitävät sisällään useita yllättäviä teknologisia innovaatioita.

  • Modernin jarrutusteknologian ansiosta Nissan LEAFin litium-ioni-akku latautuu aina jarrutettaessa tai hidastettaessa. B-asetus on vaihtoehtoinen ajoasetus, joka täydentää normal- ja Eco-ajoasetuksia. Sillä voi tehostaa jarrutusenergian talteenottoa hidastamisen aikana. Asetusta kannattaa käyttää erityisesti alamäkeen ajettaessa.
  • Nissan Carwings -järjestelmän ansiosta LEAFin lämmitystä ja latausta voi säätää etänä, ja järjestelmä myös tallentaa lataukseen, käyttöhistoriaan ja ajomatkaan liittyvät tiedot.
  • Nissan LEAF on varustettu Around View Monitor (AVM) -lintuperspektiivikameralla, jonka ansiosta pysäköinti sujuu vaivattomasti.
  • Täysin päästötön ja sataprosenttisen sähköinen LEAF tekee ajamisesta taloudellista ja vastuullista. 2 € / 100 km kustannukset ja 95-prosenttinen kierrätettävyys.
  • Nissan LEAF on erittäin hiljainen auto: 21 desibelillään se pitää vähemmän ääntä kuin pölynimuri (80 dB) tai kattotuuletin (26 dB).

Vertaa LEAFIN varustetasoja >>


Nissan LEAFin akusto
Laminoitu litium-ioni-akku
Lämmitetty (akuston lämpötila ei laske alle -17 C°)
Kapasiteetti 24 kWh
Akkumoduulit sijaitsevat auton pohjassa


Nissan LEAFin akun suorituskyky säilyy
Nissan LEAFin akun suorituskyky säilyy

Nissan LEAFin teknisiä tietoja
Sähkömoottori80 kW
0-100 km/h11,5 s
Vääntö254 Nm
Sähkönkulutus150 Wh/km
Huippunopeus144 km/h
Toimintamatka199 km (NEDC)
Tavaratilan koko355–370 l


Nissan LEAFin latausluukku sijaitsee auton keulassa. 
Nissan LEAFin latausluukku sijaitsee auton keulassa. 

Nissan LEAFin lataaminen ja toimintamatka

Nissan LEAFin lataaminen onnistuu auton mukana tulevalla 6 metrin latausjohdolla, jolla auton saa ladattua 230V:n verkkovirralla noin 12 tunnissa. Johtoa voi käyttää myös julkisilla latausasemilla. Kotilataamiseen suositellaan hankkimaan kotilatausasema, jolla auton lataaminen on turvallisempaa ja nopeampaa. Akun lataaminen täyteen kestää noin 4–8 tuntia.

LEAFin voi ladata myös pikalatausasemilla, joita on yhä useammassa paikassa. Pikalataamalla LEAFin akun saa ladattua nollasta 80%:iin noin puolessa tunnissa.

LEAFin toimintamatka on parhaimmillaan lähes 200 kilometriä. Toimintamatkan pituuteen vaikuttavat sekä ajotapa että ajo-olosuhteet. Tasainen ja hitaampi ajonopeus sekä Eco-ajoasetuksen käyttö pidentävät toimintamatkaa.

Lisätietoa Nissan LEAFin lataamisesta >>

Nissan LEAFiin sopivat latauslaitteet >>


Nissan LEAFissa on tehokas moottori, mutta autolla liikutaan täysin päästöttömästi. 
Nissan LEAFissa on tehokas moottori, mutta autolla liikutaan täysin päästöttömästi. 

Nissan LEAFin yhdistelmämittaristo

Nissan LEAFin kojelautaa hallitsevat kaunis, sinisellä valaistu yhdistelmämittaristo ja ohjauspyörän takana sijaitseva digitaalinen näyttö, sekä keskikonsolissa oleva 7 tuuman nestekidenäyttö, jossa näytetään muut tiedot.

Yhdistelmämittarin avulla toimintamatkan voi maksimoida: siinä näytetään hetkellinen energiankulutus tai jarrutusenergian talteenotto, akun varaustila, jäljellä oleva energian määrä, akkujen kapasiteettitasot ja jäljellä oleva akun varaus helppolukuisina prosentteina. LEAFin teknologia on hienostunutta, mutta helppokäyttöistä.

Nissan LEAFin keskikonsolin nestekidenäyttö.
Nissan LEAFin keskikonsolin nestekidenäyttö.

Tyylikäs ulkonäkö ja laadukas varustelutaso

Nissan LEAF on hyvin varusteltu 5 hengen perheauto. Auto on tyylikkäästi suunniteltu niin ulko- kuin sisäpuoleltakin. Sympaattisen ulkonäön omaava Nissan LEAF kerää katseita. Autoa on saatavana useissa upeissa koriväreissä sekä tyylikkäin kevytmetallivantein.

Nissan LEAFin sisätilat ovat erittäin tilavat ja ne tarjoavat erinomaista mukavuutta sekä laadukasta viimeistelyä. Malliston kolme eri varustetasoa tuovat runsaasti valinnanvaraa auton sisustukseen, verhoiluun sekä viimeistelyyn. LEAFin istuimet ovat tukevat ja korkeussäädettävät; niihin saa helposti asetettua hyvän ajoasennon.

LEAFin tavaratila on leveä ja tilava, joten tilaa on reilusti myös matkatavaroille. Tavaratila onkin suurempi kuin yleensä samankokoisissa autoissa.


Lisätietoa Nissan LEAFista >>

Nissan LEAFista on saatavilla kolme eri varustetasoa. Tekna-varustetasolla on saatavana mm. nahkaverhoilu.
Nissan LEAFista on saatavilla kolme eri varustetasoa. Tekna-varustetasolla on saatavana mm. nahkaverhoilu.