Nissanin sähköautospesialisti odottaa innolla uutta LEAFia

"LEAFin uusi malliversio on saatavilla vuodenvaihteen jälkeen ja tilausjärjestelmät toimivat jo", kertoo Ali-Tuomas Vuori Nissanilta.

Nissan Nordic Europe Oy:n sähköautospesialisti Ali-Tuomas Vuori odottaa innolla LEAFin vuoden 2016 malliversiota saapuvaksi markkinoille. "Ensimmäiset autot tulevat saataville vuodenvaihteessa. Tilausjärjestelmät toimivat jo", hehkuttaa Vuori. Uuden LEAFin toimintamatka on pisin tämän kokoluokan täyssähköautoista, mikä tekee autosta mielenkiintoisemman ja sopivamman entistä suuremmalle kohderyhmälle. Suuremman akkukapasiteetin lisäksi myös uuden LEAFin informaatiojärjestelmä muuttuu entistä monipuolisemmaksi ja helppokäyttöisemmäksi.

Nissan LEAF on vakuuttanut lanseerauksestaan lähtien

Nissan ​LEAF on ollut maailmanlaajuinen menestys lanseerauksestaan lähtien. Suomen teillä kulkee tällä hetkellä noin 260 LEAFiä. Suurin osa autoista on myyty suurten kaupunkien läheisyyteen, missä latausinfrastruktuuri on jo kunnossa, mutta kyllä autoja löytyy myös Pohjois-Suomesta. Vuori ajaa itsekin LEAFilla, joten sähköauton käyttäminen niin työ- kuin vapaa-ajallakin on hänelle tuttua.

Sähköautojen kohdalla käy usein niin, että ne hankitaan perheeseen kakkosautoksi: niillä on tarkoituksena ajaa vain lyhyempiä kauppareissuja ja vastaavia. Käytännössä usein kuitenkin huomataan, että täyssähköauton toimintamatka riittää kattamaan kaikki päivittäiset ajotarpeet. Näin on käynyt myös Vuorelle itselleen, jolla polttomoottoriauto on käytössä enää välttämättömimmillä pitkillä matkoilla. Tälläkään hetkellä pidemmille ajomatkoille lähteminen (esimerkiksi pääkaupunkiseudulta Turkuun tai Tampereelle) ei aiheuta huolta, kun matkan varrelta löytyy pikalatauspiste. LEAFin malliversio vuodelle 2016 antaa vielä enemmän pelivaraa ajomatkojen pituuteen.

Nissan Nordic Europen sähköautospesialisti Ali-Tuomas Vuori ja Nissan LEAF -täyssähköauto. 
Nissan Nordic Europen sähköautospesialisti Ali-Tuomas Vuori ja Nissan LEAF -täyssähköauto. 

LEAF yllättää koeajat positiivisesti

Vuori kuulee usein esitettävän kysymyksiä liittyen täyssähköautojen toimimiseen Suomen olosuhteissa sekä autojen toimintasäteeseen. Ennen koeajoa useat ihmiset pitävät sähköautoja heppoisina, mutta koeajo muuttaa lähes poikkeuksetta ihmisten käsityksiä. Kommentit koeajon jälkeen ovat iloisen yllättyneitä: auto on hyvä ja helppo ajaa, hiljainen sekä voimakas. Näiden ominaisuuksien lisäksi LEAF yllättää koeajat aina myös tilavuudellaan; kyytiin mahtuu jopa nelihenkisen lapsiperheen matkatavarat rattaineen.

Näin kävi esimerkiksi Nissanin järjesteämässä kesäkilpailussa, jonka voittanut perhe yllättyi Nissanin suorituskyvystä ja tiloista.

Ali-Tuomas Vuori luovuttamassa avaimia NIssanin kesäkisassa voittaneelle. Kuvan tavarat mahtuivat heittämällä LEAFin takakonttiin. 
Ali-Tuomas Vuori luovuttamassa avaimia NIssanin kesäkisassa voittaneelle. Kuvan tavarat mahtuivat heittämällä LEAFin takakonttiin. 

Koeajon varaaminen käy helposti

Nissan LEAF on helppo saada koeajoon missä päin tahansa Suomea. Jokaisesta toimipisteestä ei välttämättä löydy koeajoautoa heti, mutta sellainen saadaan aina toimitettua paikan päälle. Erityisen suosittu on Nissanin 72 tunnin koeajo, jonka aikana autoon pääsee tutustumaan perin pohjin. Kolmen vuorokauden aikana pystyy jo hyvin samaan käsityksen soveltuuko auto omiin tarpeisiin. Täyssähköautojen koeajojen kaava etenee usein siten, että henkilö koeajaa autoa 15 minuuttia jossakin tapahtumassa ja sen jälkeen päättyy testaamaan autoa 72 tunnin koeajopätkällä.

"Kannattaa lähteä rohkeasti ja avoimin mielin kokeilemaan sähköautoja. Tulette yllättymään!", lupaa Ali-Tuomas Vuori.

Varaa Nissan-koeajo >>

Latauslaitteet Nissanin täyssähköautoihin

PlugItin verkkokaupasta löytyy myös Nissanin sähköautomalleihin sopivat latauslaitteet. Vuori kertoo, että usein sähköauton kotilatauslaitteen hankkiminen etenee siten, että ihmiset kokeilevat ensin pärjätä pelkän tilapäislatauslaitteen turvin. Usein mieli kuitenkin muuttuu ja kotilatauslaite päädytään hankkimaan jälkikäteen. Nissanilla on syyskuun loppuun asti voimassa LEAF-tarjous, jossa kotilatauslaite asennettuna sisältyy auton hintaan.

Katso Nissaniin sopivat kotilatauslaitteet >>

Nissanin sähköautospesialisti Ali-Tuomas Vuori ja PlugItin Jani Vuori kävivät kesällä kiertämässä Pohjois-Suomessa.


Lue myös seuraavat artikkelit

Uusi Nissan LEAF on saatavissa uudella värivaihtoehdolla, Bronzella. Auton toimintamatka on kasvanut jopa 250 kilometriin.

Uusi Nissan LEAF tarjoaa 250 kilometrin toimintamatkan

Maailman myydyimmästä sähköautosta, Nissan LEAFista, on tulossa uusi malliversio.

Lue lisää

Tyytyväinen koeajaja Ari Virolainen ja täyssähköinen Nissan LEAF. 

Koeajossa Poron Plugarilla Nissan LEAF

Poron Plugarin sähköautojen koeviikoilla oli koeajettavissa Nissan LEAF -täyssähköauto

Lue lisää