Uusi Lastensairaala kurvailee Nissan LEAF -täyssähköautolla

Uusi Lastensairaala -hankkeelle lahjoitettu Nissan LEAF -täyssähköauto on osoittautunut tarpeelliseksi.

PlugIt oli viime vuoden lopulla mukana lahjoittamassa Nissan LEAF -täyssähköautoa Uuden Lastensairaalan käyttöön. Nyt vierailimme Vallilassa Uuden Lastensairaalan konttorilla katsomassa, miten elämä sähköauton kanssa on sujunut. Saimme haastatteluun Vilma Pyykösen, joka on saanut kunnian kurvailla sähköautolla.

PlugIt tapasi Pyykösen Uuden Lastensairaalan konttorin pihalla, missä hauskasti teipattu Nissan LEAF odotteli latauspistokkeen päässä. Pyykönen ehdotti pientä ajokierrosta autolla, jotta haastattelu olisi viritetty oikeaan tunnelmaan.

Sähköauto on ollut iloinen yllätys

Pyykösella ei ollut aikaisempia kokemuksia sähköautojen kanssa ennen kuin Nissan LEAF lahjoitettiin Uusi Lastensairaala -hankkeen käyttöön. Hän muistelee olleensa innostunut: "Wau! Ihan sähköauto, ettei mitään normaalia autoa!". Pyykönen on omistanut ajokortin vasta vuoden päivät, ja täyssähköauto on ollut ainoa kulkuneuvo, jolla hän on ajanut autokoulun jälkeen. Etukäteen Uusi Lastensairaala -hankkeen henkilökuntaa arvelutti hieman, että toimisiko sähköauto talvella tai pitkillä matkoilla. "Kertaakaan ei ole auto tienpäälle jättänyt", toteaa Pyykönen nyt.

Pyykönen kokee, että sähköauto on ollut todella helppokäyttöinen; navigaattori on auttanut ja muutenkin auto on ollut kokonaisuudessaan ihana. "'Välillä joutuu suunnittelemaan vähän reittejä, jotta varmistaa latauksen riittävyyden", Pyykönen pohti. "Pörräämme autolla lähinnä Helsingin keskustassa. Pisimmillään olemme käyneet Vihdissä", hän jatkoi. Yleensä autoa ladataan konttorin pihassa PlugItin asentamalla kotilatauslaitteella, mutta julkisia latauspisteitä on myös muutamaan otteeseen käytetty.

Katso julkiset latauspisteet kartasta >>

Vilma Pyykönen lataamassa Nissan Leaf täyssähköautoa.
Vilma Pyykönen lataamassa Nissan Leaf täyssähköautoa.

Auto päivittäisessä käytössä

Pyykönen kertoo, että Nissan LEAF on ollut heillä päivittäisessä käytössä. Autolla muun muassa on haettu ja viety lippaita, sekä noudettu Matkahuollosta paketteja. Myös erilaisten tapahtumien aikoihin, kuten Lastensairaala-konsertti, autolla kuljetettiin erittäin paljon tavaraa.

Pyykönen kertoi myös innokkaasti kokemuksistaan sähköauton kanssa, miten auto on herättänyt kiinnostusta ja kuinka moni on tullut kyselemään auton ominaisuuksista sekä alkuperästä. Täyssähköautot ovat todella hiljaisia, mikä on tullut itse kuskillekin selväksi: "Aluksi ihmettelin, kun ihmiset säikähtivät lähestyvää autoa, ja mietin, että mikä vika tässä on. Säikähdyksen jälkeen ihmiset tunnistavat auton teippaukset ja alkavat hymyillä. Lapset myös usein vilkuttavat autolle ja muutoinkin se kerää erittäin paljon positiivista huomiota liikenteessä", Pyykönen kertoo.

"Autosta on jäänyt todella positiivinen kuva", tiivistää Pyykönen. Kokonaisuudessaan Vilma suosittelee autoa muillekin, sillä auton kanssa ei ole ollut ollenkaan ongelmia ja kaikki ennakkoluulot on karistettu. "Tulevaisuudessa ostaisin heti sähköauton", Pyykönen ilmoitti.

PlugItin, Nissanin, Secto Automotiven, ja Santander Consumer Financen lahjoittama Nissan LEAF ja Uusi Lastensairaala -hankkeen Vilma Pyykonen.
PlugItin, Nissanin, Secto Automotiven, ja Santander Consumer Financen lahjoittama Nissan LEAF ja Uusi Lastensairaala -hankkeen Vilma Pyykonen.
Autossa on hauskat teippaukset, joissa näkyvät myös yhteistyökumppanit.
Autossa on hauskat teippaukset, joissa näkyvät myös yhteistyökumppanit.
Autoa ladataan pääasiassa konttorin pihassa kiinteällä latauslaitteella.
Autoa ladataan pääasiassa konttorin pihassa kiinteällä latauslaitteella.

PlugItilla uskomme, että sähköautoilun ja Uusi Lastensairaala -hankkeen välillä on runsaasti synergiaa. Uusi Lastensairaala edustaa parempaa huomista, uutta teknologiaa ja edistystä, kuten myös sähköautoilu. On tärkeää, että myös lapsille kerrotaan vihreästä liikenteestä ja vaihtoehdoista, sillä sähköautoilu on tulevaisuuden liikkumismuoto.

Kiitämme Uusi Lastensairaala -hankkeen Vilma Pyykösta piristävästä haastattelusta, ja toivotamme onnea 2017 valmistuvalle Lastensairaalalle!


Lue myös seuraavat artikkelit

Täyssähköauto Nissan Leafin luovutustilaisuudessa PlugItia edusti toimitusjohtaja Anssi Laaksonen (kuvassa vasemmalla).

PlugIt mukana Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeessa

PlugIt mukana lahjoittamassa Nissan Leaf -täyssähköautoa uudelle lastensairaalalle.

Lue lisää

Maailman myydyimmän täyssähköauton Nissan LEAFin hintaan sisältyy nyt myös kotilatauslaite. 

Nissan LEAFin tai e-NV200:n ostajalle kotilatauslaite kaupan päälle!

Nissanin uusiin täyssähköautoihin (LEAF ja e-NV200) kaupan päälle KEBA-kotilatauslaite – etu n. 2 400 € !

Lue lisää