KL: Tesla kaavailee kokoonpanotehdasta Eurooppaan

Tesla Porin lentoasemalla latauksessa.
Tesla Porin lentoasemalla latauksessa.
Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kertoo Automotive Newsin haastattelussa Teslan suunnittelevan kokoonpanotehdasta Eurooppaan. Teslalla on jo nyt toimintoja Euroopassa.

Toimitusjohtaja Musk kertoo, että Eurooppaan pystytettäneen tehdas, kun Teslojen vuosittainen myynti on noin 160 000 autoa. Tuohon määrään on vielä hieman matkaa. Tämän vuoden ensimmäisten neljän kuukauden aikana Tesla Model S:iä on kuitenkin myyty jo noin 3 500 kappaletta Euroopassa, joka on hieman yli tuhat enemmän kuin vastaavana aikana Yhdysvalloissa myytyjen autojen määrä.

Tesla aikoo avata vuoteen 2016 mennessä Iso-Britanniaan tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen. Autonvalmistaja on myös laajentamassa Hollannissa olevia tilojaan. Hollannissa asennetaan Euroopassa myytävien Teslojen akut paikoilleen.

Toimitusjohtaja Musk uskoo vahvasti sähköautoihin. Hän esimerkiksi haluaa edistää sähköautojen kehitystä antamalla kaikki akku- ja lataustekniset patenttinsa kaikkien avoimeen käyttöön.

Tesla-täyssähköautot valmistetaan tällä hetkellä General Motorsin (GM) ja Toyotan entisessä moottoritehtaassa Kaliforniassa.

Tuotantoon on tulossa myös Model X, joka on katumaasturimainen ja urheilullinen täyssähköauto. Lisää Model X:stä voi lukea tästä. Automalli tulee myyntiin ensi vuoden toisella neljänneksellä Yhdysvalloissa. Euroopassa Model X:n myynti alkaa ensi vuoden lopulla. Teslalta on myös tulossa pienemmän kokoluokan sähköauto vuonna 2017.


Lähde: Kauppalehti