Volkswagen Cross Coupé GTE

Volkswagen Cross Coupé GTE -konsepti Detroitin automessuilla.
Volkswagen Cross Coupé GTE -konsepti Detroitin automessuilla.
Moderni ladattava hybridi -konseptiauto.

Vokswagen esitteli Detroitin automessuilla uuden viisipaikkaisen crossover-automallin - Cross Coupé GTE:n. Uusi automalli tulee tuotantoon luultavasti muutaman vuoden sisällä. Detroitin automessuilla yleisölle esitelty konseptiauto on nimestään huolimatta muotoilultaan virtaviivainen ja moderni SUV. Muotoilussa näkyy konsernin muidenkin automallien ominaisuuksia, kuten esimerkiksi keulan muotoilun yhtäläisyys uuden Volkswagen Passatin keulan muotoilun kanssa.

Volkswagen Cross Coupé GTE -konseptin Infotainment-järjestelmä edustaa viimeisintä tekniikkaa käden eleiden tunnistustoiminnollaan. GTE -mallimerkintä kertoo siitä, että kyseessä on ladattava hybridi.

Kooltaan ladattava uutuusmalli on hieman Volkswagen Touaregia isompi. Uutta tekniikkaa edustavat myös tämän nelivetoisen ladattavan hybridin erilaiset ajoasetukset: Snow, GTE (Sport), On-Road ja Off-Road. Kuljettaja voi siten valita kulloiseenkin tilanteeseen ja olosuhteisiin sopivan ajoasetuksen auton energiankulutusta ja suorituskykyä optimoidakseen.


Volkswagen Cross Coupé GTE:n muotoilussa huomio kiinnittyy suurikokoisiin renkaisiin. 
Volkswagen Cross Coupé GTE:n muotoilussa huomio kiinnittyy suurikokoisiin renkaisiin. 


Volkswagen Cross Coupé GTE -konseptissa yhdistyvät 276 hevosvoimainen 3.6 litrainen V6-moottori, 54 hevosvoimainen ja 114 hevosvoimainen sähkömoottori. Kokonaisteho on 355 hevosvoimaa ja kiihtyvyys nollasta sataan kilometriin tunnissa on noin kuusi sekuntia. 14.1 kWh litium-ioni -akusto mahdollistaa noin 30 kilometrin matkan kulkemisen pelkästään sähköllä.

Auton hinnan oletetaan jäävän Touaregin hintaa edullisemmaksi.​​


Lue lisää Volkswagen CES-messuilla esittelemistä innovaatiosta

Volkswagen esittelee uusia innovatiivisia ominaisuuksia, esimerkiksi Perfect Parking täyssähköauto e-Golfiin.

Esittelyssä useita käyttömukavuutta ja kommunikointia lisääviä järjestelmiä.

Lue lisääLähde: Caranddriver