Volkswagen esittelee uusia innovatiivisia toimintoja

Volkswagen esittelee uusia innovatiivisia ominaisuuksia, esimerkiksi Perfect Parking täyssähköauto e-Golfiin.
Volkswagen esittelee uusia innovatiivisia ominaisuuksia, esimerkiksi Perfect Parking täyssähköauto e-Golfiin.
Esittelyssä useita käyttömukavuutta ja kommunikointia lisääviä järjestelmiä.

Volkswagen on kehittänyt autoistaan älykkäitä ja muiden laitteiden kanssa keskustelevia tuotteita lisätäkseen ajo- sekä käyttömukavuutta. Autonvalmistaja esitteli Consumer Electronics Show:ssa (CES) auton ja tietokoneen vuorovaikutusmahdollisuuksia nyt ja tulevaisuudessa.


Tietokoneohjatut ajojärjestelmät

Volkswagenin ladattavat sähköajoneuvot e-Golf ja GTE ovat pääosassa esiteltäessä uutta tapaa autoilla. Kyseiset automallit hyödyntävät huomattavasti tietokoneiden suomia käyttömahdollisuuksia. Tietokoneet kontrolloivat akkujen latausta ja hybridiautoissa erilaisten ajotilojen valintaa. Näyttelyssä Volkswagen esittelee myös, miten sähköautot voivat automaattisesti telakoitua induktiivisille latausasemille, ja antaa ajovalojen kautta signaalin akkujen varaustilasta.

Sovellusten ja älypuhelimien integraatio

Myöhemmin tänä vuonna Volkswagen aikoo esitellä toisen sukupolven infotainment-järjestelmän. Lisäksi tarjolle tulee MirrorLink™- ominaisuus helpottamaan älypuhelinten ja sovellusten käyttämistä autossa. Myös muita käyttöjärjestelmiä esitellään App-Connect-kategoriassa, kuten esimerkiksi CarPlay™ (Apple®) ja Android Auto™ (Google®).

Intuitiivinen toiminta

Tulevaisuudessa autot eivät vain yhdisty mobiilimaailmaan, vaan ovat intuitiivisempia myös käyttää. Nykyään ja tulevaisuudessa autot kommunikoivat matkustajien kanssa hyödyntämällä lähestymisantureita ja eleiden tunnistamisjärjestelmiä. Viimeisimmissä Volkswagenin infotainment-järjestelmissä on käden liikkeiden tunnistusanturit. Seuraava uraauurtava ominaisuus on kameroiden käyttö käden liikkeiden havaitsemiseen ja niiden tarkoitusten tunnistamiseen. Eleiden tunnistamisen avulla on mahdollista kontrolloida auton toimintoja ilman kosketusnäyttöön koskemista. Tällä teknologialla saadaan lisättyä sujuvuutta auton ja ihmisen väliseen kommunikaatioon, sekä kyetään vähentämään kuljettajaan vaikuttavia häiriötekiöitä.

Autonominen ja puoliautonominen ajaminen

Tulevaisuudessa autojen tulee olla kykeneviä liikkumaan autonomisesti tarpeen mukaan. Autonomista ajamista kohti mennään pikkuhiljaa. Nykyään puoliautonomista toimintaa edustaa esimerkiksi Volkswagenin Park Assist-pysäköintijärjestelmä, jonka avulla auto pysäköi parkkiruutuun itsenäisesti. CES:ssa Volkswagen esitteli uudistetun version Park Assist-järjestelmästä, jota kutsutaan nimellä Trained Parking. Järjestelmän avulla auto skannaa pysäköintialuetta kameralla. Kun auto on havainnut tyhjän ruudun, se ohjautuu ruutuun puoliautomaattisesti tietokoneen avustuksella. Seuraavassa kehitysvaiheessa auto voidaan pysäköidä kuljettajan toimesta etänä käyttämällä älypuhelinta.

Volkswagenin CES:ssa esiteltäviä innovaatioita

e-Golfin älykäs lataaminen

Älykäs lataaminen havainnollistaa tapoja, joilla sähköautojen lataaminen on tulevaisuudessa vaivattomampaa. Esittelyssä on mahdollisuus induktiiviseen lataamiseen kaapelin avulla lataamisen ohelle. Tulevaisuudessa auton akuston varaustilan voi nopeasti tarkistaa katsomalla auton ajovalojen antamaa signaalia.

e-Station Guide mahdollistaa sähköautojen julkisten latauspisteiden vaivattoman löytämisen ja samalla kertoo latauspisteiden varutelusta ja maksutavoista.

Lisäominaisuutena oleva Digital Key antaa tilapäisesti ja turvallisesti muidenkin kuin vain kuljettajan mennä autoon, käynnistää tai sammuttaa moottorin älypuhelinta tai älykelloa käyttämällä.​


Volkswagen e-Golfin älykäs lataaminen ja ajovalojen antamat signaalit akuston varaustasosta lataamisen aikana.
Volkswagen e-Golfin älykäs lataaminen ja ajovalojen antamat signaalit akuston varaustasosta lataamisen aikana.

Muiden laitteiden kanssa kommunikoiva Golf

Messuilla Volkswagen esitteli autojen kommunikointimahdollisuuksia muiden laitteiden kanssa. Esittelyautoksi oli valittu täyssähköauto e-Golf, joka on näyttelyn hengessä varusteltu uusinta tekniikkaa edustavalla infotainment-järjestelmällä. e-Golf kommunikoi useiden sovellusten ja älypuhelinten sekä tablettien kanssa progressiivisen liitäntärajapintansa avulla. Toiminnot organisoidaan internet-pohjaisesti.

Volkswagen on yksi ensimmäisistä autonvalmistajista, jotka integroivat tunnetuimmat älypuhelinjärjestelmät auton järjestelmiin, jolloin älypuhelinten käyttö auton infotainment-järjestelmän kautta on mahdollista.

Myös tabletit ja älykellot voidaan kytkeä auton järjestelmiin Media Control-järjestelmän avulla. Myös takapenkeillä istuville avautuu uudenaikainen viihdejärjestelmä Media Controlin avulla.

Regular Routes-nimeä kantava toiminto mahdollistaa navigaariojärjestämän havaitsemaan automaattisesti häiriöt liikenteessä esimerkiksi töihin ajettaessa. Toiminto ehdottaa mahdolliset vaihtoehtoiset reitit. Mysö Parking Guide on uusi järjestelmä, joka etsii vapaita parkkiruutuja lähistöllä olevilta pysäköintialueilta.

​e-Golf Perfect Parking

Park Assist johdattaa auton automaattisesti parkkiruutuun, ja ohjaa auton myös pois ruudusta. Parkkeerattaessa tai lähtiessä pois parkista järjestelmä avustaa kuljettajaa tekemällä itsenäisesti optimaaliset ohjausliikkeet, jotta auto pysyy oikeassa linjassa. Trained Parking vie pysäköinninavustimen uudelle tasolle. Kyseisellä järjestelmällä varustettu täyssähköauto e-Golf käyttää kameraa pysäköintialueelle menemiseen. Myös itse pysäköinti tapahtuu tarkasti puoliautomaattisesti sensoreiden ja tietokoneen avulla. Tulevaisuudessa voi olla mahdollista pysäköidä sähköauto puoliautomaattisesti induktiivisen latauspisteen päälle. Lisäksi jonkin ajan kuluttua kuljettajan ei tarvitse enää istua autossa pysäköinnin aikana, sillä hän seuraa pysäköintitapahtumaa älypuhelimellaan, joka toimii kauko-ohjaimena.​


Lähde: Volkswagen