Googlen robottiauto julkisille teille tulevana kesänä

Google lähettää robottiautonsa julkisen liikenteen sekaan kotimaisemissaan Mountain View:ssä Kaliforniassa.

Googlen itsestästään ajavia autoja lähetetään liikenteeseen muutamia kappaleita ja niissä on testijakson aikana turvallisuuden vuoksi henkilö mukana. Testattavien autojen softaa sekä antureita on paranneltuja ja hiottu siihen pisteeseen, että autot toimisivat, kuten niiden on suunniteltu toimivan.

Auton kyytiin mahtuu kaksi henkilöä ja sen huippunopeus on vain 40 km/h. Tästä syystä autot tulevat kulkemaan testijakson aikana vain taajamissa.


Googlen tavoite testijaksolla on löytää ratkaisut robottiautojen ongelmakohdille, kuten esimerksiksi sille, jos autolla ei yllättävän esteen vuoksi pääsisikään määränpäähän. Autojen tavoite on tulla laajalti käyttöön viidessä vuodessa. Googlen robottiautot ovat joutuneet 6 testivuoden aikana 11 kertaa onnettomuuteen, joista yksikään ei ole ollut robottiauton syy.


Lähde: Google


Lue myös seuraavat artikkelit

Google tilasi ensimmäiset robottiautonsa

Hakukoneyhtiö Google on suunnitellut itseohjautuvaa robottiautoaan jo vuosia ja sitä on testattu liikenteessä useita kuukausia ja satoja tuhansia kilometrejä — ilman kolareita.

Lue lisää

Tulevaisuuden älykäs auto hoitaa ajamisen itsenäisesti

Ennen kuin sähköautoistuminen on päässyt Suomessa edes kunnolla käyntiin, voidaan jo puhua älykkäiden autojen tulemisesta. Ennustetaan, että tulevaisuudessa autot saattavat hoitaa ajon itsenäisesti.

Lue lisää