ICar? - Apple kehittää sähköautoa

Applen huhutaan haluavan valloittaa myös sähköautomarkkinat.

Lukuisten mediatietojen mukaan teknologiajätti Apple on kehittelemässä omaa autoa sähköautoa. Mikäli huhut pitävät paikkansa, tarkoittaa se sitä, että Apple haastaa premium-luokan sähköauton Teslan sähköautomarkkinoilla. Talouslehti WSJ:n (The Wall Street Journal) mukaan Apple on sitonut satoja työntekijöitä kehittämään omaa sähköautoa.

Applen salaisen sähköauto-operaation nimi on 'Titan' ja se keskittyy aluksi tila-auton suunnitteluun. Väitteiden mukaan autoprojektia johtaa entinen Ford-insinööri ja pitkäaikainen Applen designpäällikkö Steve Zadesky. Sitä huhut eivät vielä kerro, että nähdäänkö Apple-autoa markkinoilla. WSJ:n lähteiden mukaan esimerkiksi projektitiimin suuruus kielii kuitenkin siitä, että yhtiö on tosissaan. Apple kieltäytyi kommentoimasta WSJ:lle.

Paljoa tietoja Applen autoprojektista ei vielä ole, mutta on huhuttu, että auto voisi olla itsestäänohjattava. Auton suunnittelu olisi merkittävä suunnanmuutos Applelle, jonka ydinosaamista ovat tähän mennessä olleet älypuhelimet sekä tietokoneet.

Lähteet: The Wall Street Journal, Taloussanomat, Helsingin Sanomat

Nähdäänkö tuttu omenalogo tulevaisuudessa myös autojen kyljessä?
Nähdäänkö tuttu omenalogo tulevaisuudessa myös autojen kyljessä?