Mercedes-Benz satsaa ladattaviin hybrideihin

"Vuonna 2017 Mercedeksen mallistossa on jo kymmenen ladattavaa hybridiautoa", kertoo Pauli Eskelinen Mercedes-Benziltä.

Mercedes-Benz on tullut viimeisen vuoden aikana vahvasti mukaan ladattavien autojen markkinoille ja yhtiö onkin jo aikaisemmin ilmoittanut, että sen kaikista automalleista on lähivuosina tulossa ladattavat hybridiversiot. Kävimme kysymässä Mercedes-Benzin tuotepäälliköltä Pauli Eskeliseltä, mitä Mercedeksen ladattaville autoille kuuluu ja miten tulevat uutuudet otetaan vastaan.

​Mercedes-Benz satsaa ladattaviin autoihin

"Ladattaviin hybridiautoihin satsataan nyt tosissaan ja vuonna 2017 Mercedeksellä on yhteensä kymmenen ladattavaa hybridimallia markkinoilla", kertoo Eskelinen Mercedeksen tulevaisuuden suunnitelmista.

Tällä hetkellä Mercedes-Benzin mallistoon kuuluu viisi ladattavaa automallia. Markkinoilla olevien ladattavien hybridimallien (S 500 e, C 350 e) sekä täyssähköauton (B 250 E) lisäksi Mercedes-Benzin uusi ladattava hybridiauto GLE 500 e 4MATIC on juuri saatu Suomeen. GLE:n vanavedessä ensi vuoden puolella saapuu Suomeen myös pienemmän kokoluokan ladattava hybridimaasturi GLC.

Mercedes-Benzin tuotepäällikkö Pauli Eskelinen kertoo, että vuonna 2017 Mercedeksen mallistossa pitäisi olla jo 10 ladattavaa hybridiautoa. 
Mercedes-Benzin tuotepäällikkö Pauli Eskelinen kertoo, että vuonna 2017 Mercedeksen mallistossa pitäisi olla jo 10 ladattavaa hybridiautoa. 

Myynti ylittänyt odotukset

Kuluneen vuoden aikana Mercedeksen ladattavien autojen myynti on lähtenyt liikkeellee erittäin hyvin ja se on ylittänyt kaikki odotukset. Jo nyt on saatu merkkejä, että myös uuden GLE ladattavan hybridimaasturin myynti lähtee kovaan vauhtiin.

Suosiolla on myös kääntöpuolensa, sillä ladattavien autojen myyntimäärä on päässyt yllättämään Mercedeksen akkuvalmistajan, joka ei tällä hetkellä pysty toimittamaan autoihin akkuja samaa vauhtia kuin niitä myydään, kertoo Eskelinen. Omaa ladattavaa autoa voi siis joutua odottamaan tavallista pidempään. Pidentyneestä odotusajasta osataan kuitenkin kertoa auton ostajille jo myyntihetkellä, jolloin säästytään ikäviltä yllätyksiltä odotusajoissa. Mercedeksellä ollaan positiivisen toiveikkaita, että akustojen toimituskyky paranee jo lähitulevaisuudessa.

Katso video haastattelusta alta

PlugItin Jani Vuori haastatteli Mercedes-Benzin tuotepäällikköä Pauli Eskelistä. 

Uudet mallimerkinnät

Keskustelimme Eskelisen kanssa myös Mercedes-Benzin muuttuneista mallimerkinnöistä. Aikaisemmin ladattavien hybridiautojen takaosassa luki pitkähkö teksti "plug-in hybrid", mutta uusien merkintöjen myötä kaikista ladattavista autoista (plug-in hybridit ja täyssähköautot) löytyy mallimerkinnän perästä pieni e-kirjan ilmentämässä auton sähköisyyttä ja sitä, että se voidaan ladata.

Samalla logiikalla merkitään tästä eteenpäin myös dieselautot pienellä d-kirjaimella sekä tavalliset hybridiautot pienellä h-kirjaimella.

Uuden mallimerkinnän myötä ladattavien autojen takaosasta löytyy pieni e-kirjain. 
Uuden mallimerkinnän myötä ladattavien autojen takaosasta löytyy pieni e-kirjain. 

Koeaja 4x4-kiertueella

Mercedes-Benzin uutuuskiertue on jo startannut ja kiertueen aikana on mahdollista päästä tutustumaan ja koeajamaan Mercedeksen uutuusmalleja. Mukana koeajokiertueella ladattavat hybridit GLE ja C 350. Tutustu kiertueaikatauluun alla olevasta linkistä.


Lue myös seuraavat artikkelit

GLE 500 e 4MATIC on Mercedes-Benzin historian ensimmäinen Plug-In Hybrid katumaasturi.

Mercedes-Benz GLE 500 e on nyt Suomessa

GLE 500 e 4MATIC on Mercedes-Benzin historian ensimmäinen Plug-In Hybrid -katumaasturi.

Lue lisää

Mercedes-Benzin ladattavat ajoneuvot

Mercedes-Benzin ladattavat ajoneuvot – hienostunutta tekniikkaa ja edistyksellisiä innovaatioita.

Lue lisää