fb

Case: Lauttasaaressa ladataan autoja ja moottoripyöriä

As Oy Helsingin Miranda on vuonna 2011 valmistunut taloyhtiö Helsingin Lauttasaaressa. Kahdessa kerroksessa sijaitsevaan taloyhtiön autohalliin asennettiin Plugitin toimesta 34 autopaikkaa ja 4 moottoripyöräpaikkaa kattava latausjärjestelmä.

Kerralla kattava ratkaisu

Alun perin ajatuksena oli rakentaa pysäköintipaikoille latausvalmius, mutta arviolta 90 % osakkaista halusi asennuttaa samalla myös latauslaitteen. Latausteho laitteilla on maksimissaan 22 kW, mutta tehoa säädellään kuormanhallinnan avulla.

”Projektin toteutuksessa painotimme kokonaisratkaisua ja varautumista tulevaisuuden tarpeisiin varmistamalla lataustehon riittävyys. Niin ikään tulevaisuutta ajatellen päädyimme mahdollistamaan moottoripyörien lataamisen. Siksi uskommekin tämän laajemman ratkaisun lisäävän taloyhtiömme houkuttelevuutta”, kertoo Ismo Vaihtamo, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Taloyhtiö teki tarkan taustatyön

Tarjousvaiheessa taloyhtiö teetti selvityksen sähkönkulutuksesta ja järjestelmän kuormituksesta. Plugitin tekemän kartoituksen pohjalta todettiin, että olemassa olevan järjestelmän kapasiteetti riittää eikä sähköpääkeskusta tarvitse laajentaa eikä kiinteistön sähkönsyöttötehoa nostaa. Dynaamisella kuormanhallinnalla varmistetaan lataustehon riittävyys kaikille tasapuolisesti.

Kun latausjärjestelmän toimittajia kilpailutettiin, taloyhtiön päättäjät kävivät tutustumassa referenssikohteisiin.

”Plugitin toteuttamien kohteiden työn jälki miellytti silmää. Kun tarjottu kokonaisratkaisu oli kattava, teholtaan riittävä ja teknisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen, valinta oli lopulta helppo tehdä”, Vaihtamo mainitsee.

Vaihtamo suositteleekin tarkempaa tutustumista järjestelmätoimittajiin.

”Referenssikohteissa pääsimme myyntipuheiden sijasta kuulemaan nimenomaan taloyhtiön edustajien mietteitä ja mielipiteitä toteutuneesta projektista.”

Onnistunut asennus

Kaapelointi ja latauslaitteiden asennus sujui jouhevasti eikä rakennustöistä aiheutunut häiriötä. Projektin sisältöä perattiin jo etukäteen asukkaille auki perusteellisesti, jotta kaikille oli selvää mitä kannattaa rakentaa ja miksi.

Asennusvaiheessa tiedottaminen pelasi läpi koko projektin ja keskusteluyhteyttä kiiteltiin avoimeksi.

”Jo valintaprosessin aikana esiin nousi luonnollisesti kysymyksiä ja oli ensiarvoisen tärkeää, että mieltä askarruttaviin asioihin vastailtiin asiantuntevasti. Kokonaisuutena projekti oli erittäin onnistunut”, Vaihtamo päättää.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Ota yhteyttä!

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.