fbpx

Plugit tuo markkinoille liikuteltavan pikalatausaseman

Suomessa suunniteltu ja rakennettu Plugit PRO MOBILE on akustolla varusteltu siirrettävä pikalatausasema, jonka kokonaisteho on 240 kW. Lataustehoa tarjoillaan neljästä CCS2-pistokkeesta, eli neljä autoa voi olla latauksessa yhtä aikaa.

Yhteistyössä K-Latauksen ja Audin kanssa toteutettu ensimmäinen PRO MOBILE otettiin käyttöön Levillä 13.3.2024.

Akusto tuo tehoa ja toimintavarmuutta

PRO MOBILE on varustettu Northvoltin 290 kWh:n akustolla, jolla täyttää kolmen isokokoisen sähköauton akuston ilman verkkovirtaa. Akuston ja 225 kVA:n invertterin ansiosta latausasemasta saadaan ulos isompi latausteho kuin mitä pelkkä sähköliittymä mahdollistaisi.

Maksimilatausteho on 120kW ja koko kapasiteetin eli kaikkien pistokkeiden ollessa käytössä latausteho on 60 kW / latauspiste.

Latausjärjestelmä on toimintavarmempi myös heikommalla sähköverkkoalueella akuston huolehtiessa tasaisesta tehonsaannista. Lisäksi tilanteessa, jossa sähköjakelu katkeaa, laitteisto jatkaa normaalia toimintaa energiavaraston turvin.    

”Laitteistoon integroidun energiavaraston avulla voidaan tarjota paitsi liityntää suurempaa tehoa myös optimoida sähkön kustannusta”, Plugitin myyntijohtaja Topi Aaltonen muistuttaa.

Plugit ja akkuvalmistaja Northvolt kehittävät yhdessä energiavarastoja hyödyntäviä sähköajoneuvojen latausratkaisuja. Ensimmäinen yhdessä toteutettu kohde oli ammattiliikenteen julkinen latausasema Tampereen Viinikassa.

Mobiili ratkaisu moneen tilanteeseen

PRO MOBILE toimitetaan käyttövalmiina, eli käyttöönotto vaatii vain liittämisen sähköverkkoon. Liittämiseen riittää 63 ampeerin syöttövirta. PRO MOBILEa on helppo siirrellä paikkakunnalta toiselle esimerkiksi tapahtumakiertueen tai työmaan mukana. PRO MOBILE ei vaadi betoniperustuksia ja noin 7.5 tonnia painava kokonaisuus kulkee paikasta toiseen kuorma-auton lavalla, josta se on nopea laskea paikalleen autonostimen avulla. Siirtämistä varten PRO MOBILEn katolla on valmiina kiinnityspisteet.

”PRO MOBILE on myös hyvä väliaikainen vaihtoehto jos alueelle on suunnitteilla isompi suurteholatausasema ja lataus halutaan aloittaa rakennustöiden alkuvaiheessa. Varsinaisen latausaseman valmistuttua PRO MOBILE voidaan jättää niin sanotusti reserviin varajärjestelmäksi”, kertoo PRO MOBILEn kehityksestä vastaava Sauli Suomi Plugitilta. 

Levillä pääsee lataamaan

PRO MOBILEen pääsee tutustumaan Levillä Zero Pointin vuokraamon parkkipaikalla osoitteessa Hissitie 8.  

Latausaseman vasemmanpuoleiset pikalatauspistokkeet ovat Audi-kuljettajien käytössä maksutta. Audin lataamista varten autoilijan pitää hakea erillinen lataustunniste Zero Pointin tiskiltä. Sen saa näyttämällä Audin avaimia.

”Hanke on osa #Audilife-konseptia, jonka tavoitteena on tarjota Audin asiakkaille merkittäviä etuja eri kohteissa ympäri Suomea”, kertoo Audin liiketoiminnasta vastaava Johanna Ali K-Autolta.

PRO MOBILEn oikea puoli toimii tuttuun tapaan K-Latauksen tägillä tai lataussovelluksella.

”Lapin hiihtokeskusten latausmahdollisuudet nousevat säännöllisin väliajoin keskusteluun sähköautoilijoiden parissa. Haluamme nyt osaltamme vastata sähköautoilijoiden toiveisiin uusista latausasemista sekä selvittää, millä mielin tällainen uudenlainen ratkaisu otetaan vastaan. Jos vastaanotto osoittautuu positiiviseksi, kokeilua ehdottomasti jatketaan ja seuraavista kohteista kerrotaan niin pian kuin mahdollista”, kertoo K-Latauksesta vastaava Iiro Määttänen K-Autolta.

Plugitilla on pitkä kokemus Keskon kanssa tehtävästä yhteistyöstä, sillä Plugit on vastannut K-Latauksen koko Suomen kattavan latausverkoston asennustöistä, operoinnista, ohjelmistoratkaisuista ja asiakaspalvelusta vuodesta 2016 lähtien.

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.