fb
PlugIt asensi sähköautojen latauslaitteet Cargotecin neljään toimipisteeseen. ”Yhteistyö Plugitin kanssa on ollut saumatonta ja joustavaa”, toteaa Mikko Luoso Cargoteciltä.

Cargotecin Helsingin, Tampereen, Raision ja Kaarinan toimipisteisiin asennettiin viime kesänä PlugItin toimesta sähköautojen latauslaitteet. Sähköautojen latausjärjestelmien suunnittelun perustana oli yrityksen autopolitiikan muutos ja siitä muodostuvat tarpeet. Lisäksi myös yrityksen vierailijoille haluttiin tarjota latauspalveluita.

Kestävä kehitys on osa Cargotecia

”Kestävä kehitys on Cargotecin arvomaailman keskiössä. Cargotec haluaa, että sen maailmanlaajuinen liiketoiminta on kestävää myös tuleville sukupolville”, kertoo yrityksen autovastaava Mikko Luoso.

Cargotec valmistaa mm. Kalmar-hybridikonttilukkeja, joiden avulla heidän asiakkaansa voivat olennaisesti pienentää laitekantansa energiankulutusta ja päästöjä, joten on luonnollista, että yritys kannustaa myös työsuhdeautoilijoitaan hankkimaan käyttöönsä ympäristöystävällisiä autoja. Toimipaikoille asennettujen latauslaitteiden myötä työsuhdeautoilijat ovat erittäin innostuneesti alkaneet siirtyä pistokehybrideihin.

Cargotec lyhyesti

Cargotec on maailman johtava lastinkäsittelyratkaisujen toimittaja. Yhtiön tuotteita ja ratkaisuja käytetään esimerkiksi laivoissa, satamissa, terminaaleissa ja ajoneuvojen kuormankäsittelyssä. Cargotecin pääkonttori on Helsingissä, yhtiö työllistää Suomessa vajaat 900 ja maailmanlaajuisesti noin 11 000 ihmistä. Cargotec on läsnä yli sadassa maassa, sen liikevaihto vuonna 2014 oli 3,4 miljardia euroa.

”Sähköisen liikenteen asiantuntijat arvioivat, että vuonna 2020 noin 20 prosenttia Suomen työsuhdeautoista on ladattavia hybridejä. Näyttää siltä, että Cargotec saavuttaa tuon prosenttiluvun jo vuonna 2016”, iloitsee Luoso.

Helppokäyttöinen latausjärjestelmä avaimet käteen -periaatteella

Cargotecin latausjärjestelmän latauslaitteet on valittu niin, että niiden käyttö on yksinkertaista ja tarkoituksenmukaista: vain latauskaapeli kiinni ja latauksen voi aloittaa lataustunnisteella. Tällä hetkellä käyttö on avointa eli tunnistetta ei tarvita, mutta tavoitteena on saada vuodenvaihteen tietämillä laitteiden käyttö tunnisteen taakse. Henkilökunnalla tunnisteena toimii olemassa oleva kulkukortti/tunniste ja vierailijoilla vastaanotosta saatava RFID-tunniste. Tunnisteen kautta järjestelmän lataustapahtumia voidaan seurata ja raportoida käyttäjäkohtaisesti.

Plugit cargotec
Cargotecin sähköauton latauslaitteiden asentaminen käynnissä. 
Plugit cargotec 2
Sähköautojen latauspaikat valmiina käyttöön otettavaksi. 

Kiinteistökohtainen latausjärjestelmä koostuu latauslaitteille suunnitellusta sähkö-/ohjauskeskuksesta sekä itse latauslaitteista. Sisätiloihin asennetut laitteet (Helsingin toimipiste) on asennettu seinään palvelemaan yksittäistä pysäköintiruutua ja pihatiloissa vierekkäiset paikat (Tampere, Kaarina, Raisio) on hoidettu yhdellä lataustolpalla, joka palvelee kahta ruutua. Koko latausjärjestelmän toimitus on toteutettu Plugit Finland Oy:n toimesta ”avaimet käteen” -periaatteella.

Taustajärjestelmä takaa monipuoliset ominaisuudet

Latauslaitteita käyttöä tullaan hallitsemaan taustajärjestelmällä, mikä mahdollistaa laitteiden etähallinnan. Taustajärjestelmä mahdollistaa käyttäjäoikeuksien luomisen, mutta takaa myös sen, että mahdolliset vikatilanteet havainnoidaan nopeasti ja mahdollinen tuki käyttäjälle on saatavilla vaivattomasti. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista järjestelmän osalta on sen liittäminen olemassa olevaan kulku-/henkilökorttiin. Tämä mahdollistaa mm. lataustapahtumien ja näin ollen energiankulutuksen kohdistamisen käyttäjään. Lisäksi kuukausitasolla voidaan seurata kokonaiskulutusta toimipaikka- ja yrityskohtaisesti.

Cargotecin latausjärjestelmän kokoonpano:

  • 4-8 kpl, KEBA KeContact P20, C-sarja, Type2-pistorasialla, 22kW
  • Ohjauskeskus, joka sisältää laitekohtaiset kytkennät, etäkäyttökomponentit sekä kommunikaatioyksikön

Latausjärjestelmän laitteet on valittu niin, että kaikkien ladattavien ajoneuvon lataaminen on mahdollista ja turvallista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että lataamaan tulevalla täytyy olla mukanaan type-2-mallin latauskaapeli, joka kytketään latauslaitteen type-2-pistorasiaan kiinni. Ajoneuvon latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu ajoneuvon kyvystä vastaanottaa latausvirtaa. Keban latauslaitteet antavat maksimissaan 3 x 32 A, mutta kohteesta ja laitemäärästä riippuen laitteet on säädetty 1x10A – 3x32A latausvirtaan.

”Yhteistyö Plugitin kanssa laitteiden asennuksissa on ollut saumatonta ja joustavaa. Odotamme innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan”, toteaa Mikko Luoso.

Plugit cargotec 4
Tampereen toimipisteen 8-paikkainen sähköautojen latauskenttä on sijoitettu parkkialueen paraatipaikalle. 
Plugit cargotec 5
Sähköauton latauspisteet on merkitty esimerkillisesti. 
Plugit cargotec 6
Keba on erittäin laadukas ja monikäyttöinenn latauslaite.
Plugit cargotec 7
Sisätiloihin asennetut laitteet (Helsingin toimipiste) on asennettu seinään palvelemaan yksittäisiä pysäköintiruutuja.

Ota yhteyttä!

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.