fb

Sähköauton lataus ammattiliikenteelle

Sähköistyvä ammattiliikenne ja raskas liikenne

Olemme mukana muutoksessa, joka syntyy liikenteen sähköistymisen myötä. Me panostamme sähköisten ajoneuvojen latauskohteissamme latausratkaisuihin, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Pidämme myös tärkeänä, että latausratkaisu on asiakkaalle mahdollisimman kustannustehokas ja toimintavarma.

Poikkeuksellisen latausratkaisustamme tekee teknologiaan nojautuvat palvelut, joihin lukeutuu esimerkiksi 24/7 asiakaspalvelu, joka pystyy pureutumaan ongelmatilanteisiin etähallinnan avulla ja ratkaisemaan ison osan pulmista ilman vasteaikaa.

Ammattiliikenne Plugit e1664428421952
Plugit pikalataus

Miten sähköinen ammattiliikenne yleistyy?

Liikenteen päästötavoitteet ovat isossa roolissa ilmastonmuutosta vastaan. Niin sanottu puhtaiden ajoneuvojen direktiivi (Clean Vehicle Directive, CVD), velvoittaa kuntia ja yrityksiä korvaamaan polttomoottoriautoja täyssähköautoilla tai hybrideillä. Suomi on sitoutunut vähintään puolittamaan liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä. Direktiivin asettamat vaatimukset edistävät nolla- ja vähäpäästöisten ajoneuvojen yleistymistä.

EU ohjaa julkisia hankintoja kohti puhtaita ajoneuvoja ja vuoden 2025 loppuun mennessä linja-autoista 41 % tulee olla puhtaita ja vuoden 2025 jälkeen 59 prosenttia. Linja-autojen hankinnoissa puolet hankintatavoitteesta tulee täyttää täyssähköbusseilla. Vuonna 2019 EU:ssa hyväksyttiin asetus raskaan kaluston sitovista CO2-raja-arvoista. Asetuksella varmistetaan, että vuosina 2025–2029 uusien kuorma-autojen päästöt vähenevät keskimäärin 15 % vuoden 2019 päästötasoihin verrattuna. Vuodesta 2030 alkaen uusien kuorma-autojen CO2-päästöjen edellytetään vähenevän keskimäärin 30 %.

Plugit Finland ammattiliikenne

Mitä ajoneuvoja muutos koskee?

Sähköbussit ovat yksi esimerkki julkisen liikenteen sähköistymisestä.

Julkisen liikenteen toimintavarmuuteen ja luotettavuuteen kohdistuvat vaatimukset ovat kovat, joten lataaminen tulee saada osaksi liikenteen suunnittelun kokonaisuutta. Bussiliikenteen sähköistyessä vaatimukset edellyttävät myös latausratkaisuilta samaa toimintavarmuutta, jotta bussien liikennöinti säilyy jatkossakin sujuvana.

 

Julkisen liikenteen latauspalvelumme sisältää latausjärjestelmän rakentamisen, latausjärjestelmän ylläpidon sekä kuljettajien koulutuksen. Autamme rakentamaan kaupunkeihin ja kuntiin nykyaikaisen latauspisteiden verkoston. Meillä on käyttödataan pohjautuvat tilastot siitä, miten ja missä autoja ladataan. Näiden pohjalta on mahdollista optimoida latausasemien sijainti. Huolehdimme tarvittaessa myös latauspaikkojen asianmukaisesta merkitsemisestä sekä opastuksesta latauspaikoille.

 

Asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa, kun Plugit ottaa kokonaisvastuun lataamiselle asetettujen vaatimusten täyttämisestä.

 

Lue lisää julkisen liikenteen sähköistymisestä artikkelista Julkisen liikenteen päästövaatimuksista päänvaivaa kunnille ja kaupungeille.

Raskaan liikenteen sähköistyessä pääsee latausratkaisuiden luotettavuus uudenlaiseen koetukseen.

Sähköllä kulkevat kuorma-autot, rekat, ja jakeluautot eivät ole kaukaista tulevaisuutta vaan vahvasti osa nykyaikaisia kuljetusratkaisuja. Keskusta-alueiden päästöttömyys kannattaa ottaa huomioon ajoissa, sillä päästödirektiivien myötä joidenkin vuosien kuluttua kaupunkien keskustoihin voi kuljettaa tavaraa vain sähkökäyttöisillä kulkuneuvoilla.

 

Kun latauspisteiden ja -asemien suunnittelu aloitetaan nyt, liikennöinti sujuu tulevaisuudessakin.

Bisnes edellyttää, että auto liikkuu. Taksiyhtiön liiketoiminnan kannalta on tärkeää, että sähköauton lataus on sujuvaa niin tien päällä kuin autotallissakin. Palvelukonseptiimme kuuluu esimerkiksi 24/7 asiakaspalvelu lataamisen toimintavarmuuden varmistamiseksi.

 

Sähkötaksin kotilataus

Ammattikuljettajan yö voi olla yllättävän lyhyt, joten latauksen tulee onnistua nopeasti, tehokkaasti ja toimintavarmasti. Toimitamme kotilatausratkaisut kotikiinteistöihin ja autohalleille.

 

Lataaminen julkisilla latauspisteillä

Tarjoamme laajan ja kattavan julkisen latausverkoston ammattiliikenteen käyttöön. Autoa voi ladata Plugitin latausavaimella myös muiden palveluntarjoajien latauspisteillä (Virta ja K-lataus). Lataaminen onnistuu siis yhdellä laskulla, ilman hallinnollista hässäkkää ja kuittirumbaa.


Pikalatauskentät

Työpäivän aikana ei ole taloudellisesti kannattavaa ajella etsimässä latauspistettä tai odottaa auton latautumista pitkiä aikoja. Taksiyhtiön tarpeisiin räätälöity oma pikalatauskenttä pitää huolen siitä, että autot liikkuvat kun asiakkaat niitä tarvitsevat.

Tapamme toimia

  1. Teemme kartoituksen, jossa selvitämme lähtötiedot ja lataustarpeet.
  2. Suunnittelemme kokonaisuuden
  3. Asennamme latausjärjestelmän
  4. Ylläpidämme ja huollamme

Ylläpitopalvelut pitää pyörät pyörimässä

24/7 ylläpito etänä tai paikan päällä

24/7 asiakaspalvelu seuraa latauslaitteiden toimintaa ja asiakaspalautteita. Asiakaspalvelumme voi esimerkiksi suorittaa etähallintatyökaluilla latauspisteen palauttamisen normaalitilaan. Ylläpitopalveluiden avulla mahdollistuu lataamisen elinkaaresta huolehtiminen. Lisäksi siihen kuuluu myös käytön johto, eli henkilö, joka vastaa liittymästä ja sähköturvallisuudesta.

 

Huoltopalvelu

Teemme sopimuksen mukaiset vuosihuollot ja niiden lisäksi vikakorjaukset halutulla vasteajella.

Lue referenssimme​

Lue latausratkaisuista, joita olemme ammattiliikenteelle.

Ota meihin yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.