fbpx

Ammattiliikenteen latausratkaisut


Raskaan liikenteen latauksen ei tarvitse tuntua raskaalta.

raskaskalusto plugit

Sähköistyvä ammattiliikenne ja raskas liikenne

Suuri osa Suomen teillä sähköllä kulkevasta raskaasta kalustosta ladataan Plugitin järjestelmillä. Laadukkaaseen ja elinkaarikustannuksiltaan edulliseen toimituskokonaisuuteen kuuluvat myös huolto- ja ylläpitopalvelut. Panostamme sähköisten ajoneuvojen latauskohteissamme latausratkaisuihin, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Pidämme tärkeänä, että latausratkaisu on asiakkaalle mahdollisimman kustannustehokas ja toimintavarma.

Kuulitko jo tästä? Plugit CaaS – lataus palveluna

Kaikki raskaan sähköisen kaluston lataamiseen liittyvä kiinteällä kuukausiveloituksella.
Suunnittelu, asennus, latauslaitteet, ohjelmistot ja ylläpitopalvelut ilman raskaita alkuinvestointeja.

Tietoa sähköistyvästä ammattiliikenteestä

Miten sähköinen ammattiliikenne yleistyy?

Tieliikenteen osuus kotimaan liikenteen päästöistä on 95 prosenttia. Vuonna 2020 kotimaan tieliikenteen hiilidioksidipäästöt olivat yhteensä 9,9 miljoonaa tonnia. Tavaraliikenteen osuus tästä on 3,3 miljoonaa tonnia.

Suomen maanteillä kuljetettiin vuonna 2020 yhteensä 259,5 miljoonaa tonnia tavaraa kun rautatieliikenteessä vastaava luku oli 22,2 miljoonaa tonnia. Perävaunullisten kuorma-autojen ja ilman perävaunua kulkevien kuorma-autojen osuus kuljetetuista tonneista on lähes 90 prosenttia. Kuorma-autoliikenteessä suurin osa tieliikenteen kuljetussuoritteesta syntyy kokonaispainoltaan yli 60 tonnin kalustoluokassa.

Liikenteen päästöjen vähentäminen edellyttää että päästötavoitteissa on keskityttävä entistä enemmän raskaisiin ajoneuvoihin.

IMG 2905 3
miksi

Kuinka me nopeutamme muutosta?

Suomessa ei ole toistaiseksi raskasta liikennettä palvelevaa julkista latausinfrastruktuuria. Tällä hetkellä sähköisellä kalustolla operoivat yritykset ovat rakentaneet tarvitsemansa latausratkaisut itse. 

Plugit pyrkii kiihdyttämään raskaan liikenteen sähköistymistä uudenlaisella Charging as a Service -mallilla, jossa Plugit ottaa vastuu latausinfrastruktuurin rakentamisesta ja raskaalla kalustolla operoiva yritys voi hyödyntää latausratkaisua kuukausimaksulla, ilman raskaita alkuinvestointeja.

CaaS on asiakkaille helppo tapa hankkia koko yrityksen tai sen asiakkaiden tarvitsema sähköisten ajoneuvojen latausratkaisu ilman, että yrityksen täytyy sitoa hankkeeseen merkittävästi omaa pääomaa.

Mitä ajoneuvoja muutos koskee?

Sähköbussit ovat yksi esimerkki julkisen liikenteen sähköistymisestä.

Julkisen liikenteen toimintavarmuuteen ja luotettavuuteen kohdistuvat vaatimukset ovat kovat, joten lataaminen tulee saada osaksi liikenteen suunnittelun kokonaisuutta. Bussiliikenteen sähköistyessä vaatimukset edellyttävät myös latausratkaisuilta samaa toimintavarmuutta, jotta bussien liikennöinti säilyy jatkossakin sujuvana. Lue lisää sähköbussien latausratkaisusta julkiselle liikenteelle.

Julkisen liikenteen latauspalvelumme sisältää latausjärjestelmän rakentamisen, latausjärjestelmän ylläpidon sekä kuljettajien koulutuksen. Autamme rakentamaan kaupunkeihin ja kuntiin nykyaikaisen latauspisteiden verkoston. Meillä on käyttödataan pohjautuvat tilastot siitä, miten ja missä autoja ladataan. Näiden pohjalta on mahdollista optimoida latausasemien sijainti. Huolehdimme tarvittaessa myös latauspaikkojen asianmukaisesta merkitsemisestä sekä opastuksesta latauspaikoille.

Asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa, kun Plugit ottaa kokonaisvastuun lataamiselle asetettujen vaatimusten täyttämisestä.

Lue lisää julkisen liikenteen sähköistymisestä artikkelista Julkisen liikenteen päästövaatimuksista päänvaivaa kunnille ja kaupungeille.

Raskaan liikenteen sähköistyessä pääsee latausratkaisuiden luotettavuus uudenlaiseen koetukseen.

Kun puhutaan jakeluliikenteestä, on ensiarvoisen tärkeää että autot ovat liikkeellä mahdollisimman paljon. Käytännössä lataaminen kannattaa toteuttaa öisin, kuormauksen aikana tai lakisääteisillä lepotauoilla.

Sähköistetyn kaluston lataus tulisi suunnitella ajoissa ja mukauttaa se palvelemaan bisnestä parhaalla mahdollisella tavalla. Latausratkaisuun ei kannata suhtautua ylimääräisenä kustannuseränä, joka pyritään hoitamaan mahdollisimman halvalla, sillä pahimmassa tapauksessa yritystoiminnan kanssa huonosti yhteensopivat latausratkaisut laajenevat koskemaan koko bisnestä kun kalusto ei liiku.

Latausratkaisuun kannattaa panostaa siinä missä muuhunkin kalustoon, latausratkaisun prosenttiosuus kokonaiskaupasta on kuitenkin melko maltillinen. Olemme koonneet ammattiliikenteen toimijoille kootun sivun, jossa pyrimme vastaamaan erilaisiin kysymyksiin ja jakamaan lisätietoa. Lue latausratkaisusta ammattiliikenteelle.

Bisnes edellyttää, että auto liikkuu. Taksiyhtiön liiketoiminnan kannalta on tärkeää, että sähköauton lataus on sujuvaa niin tien päällä kuin autotallissakin. Palvelukonseptiimme kuuluu esimerkiksi 24/7 asiakaspalvelu lataamisen toimintavarmuuden varmistamiseksi. Lue lisää sähköautojen latausratkaisusta taksiyritykselle

Sähkötaksin kotilataus

Ammattikuljettajan yö voi olla yllättävän lyhyt, joten latauksen tulee onnistua nopeasti, tehokkaasti ja toimintavarmasti. Toimitamme kotilatausratkaisut kotikiinteistöihin ja autohalleille.

Lataaminen julkisilla latauspisteillä

Tarjoamme laajan ja kattavan julkisen latausverkoston ammattiliikenteen käyttöön. Autoa voi ladata Plugitin latausavaimella myös muiden palveluntarjoajien latauspisteillä (Virta ja K-lataus). Lataaminen onnistuu siis yhdellä laskulla, ilman hallinnollista hässäkkää ja kuittirumbaa.

Pikalatauskentät

Työpäivän aikana ei ole taloudellisesti kannattavaa ajella etsimässä latauspistettä tai odottaa auton latautumista pitkiä aikoja. Taksiyhtiön tarpeisiin räätälöity oma pikalatauskenttä pitää huolen siitä, että autot liikkuvat kun asiakkaat niitä tarvitsevat.

Katso video ammattiliikenteen ratkaisuista

Onnistunut toteutus on yksilöllinen

Raskaan kaluston latausratkaisuissa on paljon huomioitavaa, eli käytännössä jokainen latauskonsepti yksilöidään ajoneuvokaluston,
käyttöympäristön sekä ajoreittien mukaan. Ohjelmistoratkaisu voidaan myös yhdistää olemassa oleviin järjestelmiin.

Optimaalinen energiankäyttö reitillä ja varikolla

Latausratkaisun suunnittelu olisi hyvä aloittaa samalla kun ajoneuvokalustoa valitaan. Kun latausratkaisun suunnittelussa voidaan alusta
lähtien ottaa huomioon kalusto, reitit ja kuormat, lopputuloksena on optimoitu latausratkaisu. 

Hyvä työergonomia korostaa onnistunutta kokonaisuutta

Kuskin työergonomia latauslaitteella, esteetön operointi sekä suuret sähkövirrat ovat niin ikään huomioon otettavia seikkoja. Lisäksi samalla pisteellä ladattavien ajoneuvojen pituus vaihtelee joten latauslaitteen sijoittelu ja esimerkiksi latauskaapelin pituus ovat käyttömukavuuden kannalta keskeisiä seikkoja. 

Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.