fbpx

Sähköauton lataus yrityksille


Elämässä pitää olla oikeanlaista
latausta.

Car plugit

Plugit tarjoaa sähköauton latausta kaikenlaisiin yrityksiin ja kokonaisuuksiin

Plugit tarjoaa ensiluokkaisia ratkaisuja sähköauton lataukseen erilaisissa yrityksissä ja ympäristöissä. Olipa kyseessä sitten kiinteistö, pysäköintialue, kauppakeskus, hotelli tai mikä vain — Plugit tarjoaa räätälöityjä latausratkaisuja, jotka sopivat juuri sinun tarpeisiisi.

Katso alta vielä sisältökokonaisuuksia sellaisiin kohderyhmiin, jotka ovat olleet meille erityisen tuttuja. Jos et löydä alta yritykseesi kohdistuvaa sisältöä, niin sellaista voi tulla tulevaisuudessa. Voit ottaa kuitenkin meihin yhteyttä ja kysyä lisää, kuinka me voisimme auttaa yritystäsi.

sahkoauton lataus technopolis

Kiinteistöt

Sähköautojen latauspisteet voivat olla kiinteistöllesi erinomainen investointi. Ne tuovat lisämukavuutta asiakkaille ja muille kiinteistön käyttäjille ja lisäävät kiinteistön houkuttelevuutta. Lue lisää

pysakointialueet ja parkkihallit e1693227248481

Parkkihallit ja pysäköintialueet

Pysäköinnin ohessa tarjottu lataus tuo asiakkaillesi arjen helppoutta, jota he arvostavat. Houkuttelet sähköautoilijoita lisää parkkialueellesi, joita et ehkä tavoittanut aiemmin yhtä hyvin. Lue lisää

sahkoauton lataus kauppakeskus kaari

Kauppakeskukset

Latauspisteisiin investointi kannattaa, sillä sähköautoa kauppakeskuksen latauspisteellä lataava asiakas viettää liikkeissä enemmän aikaa. Latauspisteet luovat asiakastyytyväisyyttä ja kassavirtaa. Lue lisää

latausratkaisut hotellille

Hotellit

Tarjoamalla kätevän latausratkaisun hotellissa voit houkutella sähköautojen omistajia, jotka ovat valmiita maksamaan latauspalvelusta ja näin suuremmalla todennäköisyydellä haluavat majoittua juuri sinun hotellissa. Lue lisää

Sähköauton lataus työpaikalla

Yrityksillä on usein tarve mahdollistaa sähköauton lataus työpaikalla. Latausmahdollisuuden toteuttaminen palvelee useita eri käyttäjäryhmiä, kuten työntekijöitä, vieraita kuin asiakkaitakin. Työpaikkalataamisen lisäksi tarjoamme palvelua myös työsuhdeautojen kotilataukseen sekä yrityksen oman kaluston ja ajoneuvojen lataamiseen.

Säästöt polttoainekustannuksissa, yrityksen CO2-päästöjen pienentäminen sekä latausmahdollisuuden positiivinen vaikutus työnantajamielikuvaan ja brändiin ovat hyviä syitä panostaa sähköiseen liikenteeseen yrityksissä

Palvelumme kattavat niin sähköautot, -pakettiautot, -bussit kuin myös sähkökuorma-autot.

Sähköautojen määrä kasvaa jatkuvasti, mutta latauspaikoista on usein pulaa. Sähköauton lataaminen työpaikalla onkin tervetullut työsuhde-etu sähköautoilijoille, sillä kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuutta lataukseen kotona.

Hybridityön aikakaudella ihmisillä on mahdollisuus valita missä tekevät työnsä. Mikäli työnantaja toivoo ihmisiä toimistolle, sähköauton lataamisen mahdollistaminen on yksi keino. Lisäksi vihreämmän vaihtoehdon tarjoaminen toimii kannustimena sähköauton hankintaan muille työntekijöille.

Työnantaja voi myös mahdollistaa työntekijöille sähköauton lataus työpaikalla, oli kyseessä työsuhdeauto tai ei.

Yrityksen alueella saatetaan ladata työntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden lisäksi myös yrityksen omia ajoneuvoja. Esimerkkitilanteessa yrityksen latauspaikoilla ladataan päivisin työntekijöiden ja asiakkaiden autoja, kun yrityksen omat ajoneuvot ladataan täyteen yön aikana.

Sähköautojen lataus ammattiliikenteelle

Jos yrityksesi on osa ammattiliikennettä, voit siirtyä lukemaan lisää ratkaisuistamme ammattiliikenteelle.

Tarvitsetko latausratkaisun taloyhtiöllesi?

Oletko taloyhtiön hallituksen edustaja ja etsit latausratkaisun toteuttajaa taloyhtiöllesi? Siirry taloyhtiöille tarkoitetulle sivulle ja ole meihin yhteydessä, niin kartoitamme tarpeesi ja annamme taloyhtiöllesi tarjouksen.

Työsuhdeauton lataaminen kotona

Kun työsuhdeauto on sähköauto, auton oheen liitetään yleensä kotikiinteistöön asennettava latauslaite tehokasta ja turvallista kotilataamista varten. Älykkään latauslaitteen ja latausavaimen avulla ladattu energia saadaan laskutettua oikealta taholta.

Kotilatauslaitteella ladattaessa henkilö maksaa lataussähkön omassa sähkölaskussaan, mutta tunnistautumisen ansiosta latauskustannukset osataan tilittää takaisin palkanmaksunyhteydessä.

Lisää aiheesta artikkelissa Kuka maksaa leasing-sähköauton latauksen?

Plugit yrityksille

Latausratkaisun hankinta

Latausratkaisun hankinnassa kannattaa huomioida seuraavia asioita:

resize

Latausjärjestelmän
skaalautuvuus

team

Useampi sähköauto voi
ladata samanaikaisesti

face detection

Käyttäjän tunnistautuminen
ja kulutuksen kohdistaminen

tracking

Kulutuksen seuranta
toimipaikka- ja yrityskohtaisesti

tools

Selkeä ylläpitomalli

cpu

Latausjärjestelmä ja
latauslaitteet tukevat alan
kehittyvää teknologiaa

Latausratkaisu­projektin eteneminen

Tarjoamassamme veloituksettomassa yrityskartoituksessa selvitämme lataustarpeet, kohteen sähkötekniset resurssit ja eri toteutustavat.

Perustietojen pohjalta teemme suunnitelman ja laskemme tarjouksen. Kun kokonaisuus on saatu rakennettua vastaamaan tarvekartoitusta, toteutamme asennuksen avaimet käteen -periaatteella. Latauslaitteiden hankintaan on olemassa erilaisia mahdollisuuksia. Palvelun ja latauslaitteet voi vuokrata, tai laitteet voi ostaa suoraan yrityksen omistukseen.

Asentamillemme latauslaitteille myönnämme kolmen vuoden on site -takuun, eli tulemme tarvittaessa korjaamaan vikaantuneen laitteen paikan päälle, ellei ongelmaa voida ratkaista etähallinnan avulla. Tarpeen vaatiessa vaihdamme latauslaitteen tilalle uuden.

Nayttokuva 2022 12 7 kello 13.07.45

Miksi valita Plugit latausratkaisun toimittajaksi?

Plugit on johtava ja luotettava sähköisen liikenteen laite-, palvelu- ja järjestelmätoimittaja ja kumppani Suomessa ja kansainvälisesti. Yritys on tähän mennessä asentanut markkinaan yli 10 000 latauslaitetta ja yli 4000 toimivaa latausvalmiutta. Sen asiakkaina on noin 300 yritystä ja julkisen sektorin toimijaa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Plugit Finland on kasvun lisäksi onnistunut luomaan sähköiselle liikenteelle uudenlaisia ratkaisuja ja tuomaan lataamiseen älykkyyttä.

Plugit tunnetaan paitsi edelläkävijänä latausteknologiassa, mutta erityisesti asiakaslähtöisistä palveluratkaisuista ja koko arvoketjun kattavasta avaimet käteen -ratkaisusta, joka sisältää ratkaisusuunnittelun, latauslaitteet, ylläpidon ja pilvipohjaisen, skaalautuvan hallintasovelluksen.

Emme ole siis pelkkä laitetoimittaja vaan palveluntuottaja, joka vastaa latausratkaisusta kokonaisuutena aina suunnitteluvaiheesta asennetun järjestelmän ylläpitoon asti. Kannamme vastuun lataamisesta ja asiakkaamme voi keskittyä omaan liiketoimintaansa. Asiakkaamme oman henkilökunnan ei tarvitse tietää lataamisesta tai juosta kesken työpäivän ulos kaapeleita kiskomaan. Etätuen ansiosta suurin osa ongelmista voidaan ratkaista heti koskematta edes itse laitteeseen.

Sähköautojen lataaminen palveluna

Latausratkaisun tulisi palvella kaikkia käyttäjäryhmiä saumattomana kokonaisuutena. Yrityksen oman ajokaluston tulee pysyä liikkeessä mutta yhtä lailla onnistunut lataustapahtuma vaikuttaa positiivisesti asiakaskokemukseen.

CaaS-palvelumallin ansiosta latauslaitteita tai kapasiteettia voidaan lisätä käytön kasvaessa ja latauskuluja voidaan kohdentaa eri käyttäjäryhmille.

Plugit

Älykäs latauslaite tekee lataamisesta helppoa

Tarjoamme sähköautojen latausratkaisuihin älykästä teknologiaa, joka on suunniteltu tukemaan liiketoiminnan rajapintoja. Teknologian lisäksi tarjoamme asiantuntevaa, inhimillistä palvelua.

Lataamisen ylläpitopalvelut yrityksille

Asiakaspalvelu 24/7

Palvelemme asiakkaitamme kaikissa lataamiseen liittyvissä asioissa, vuorokauden ympäri. Asiakaspalvelu voi aloittaa ja lopettaa latauksen, irrottaa latauskaapelin lukituksen laturin päästä tai uudelleenkäynnistää latauslaitteen sekä neuvoa maksuasioissa.

Laskutuspalvelu

Laskutuspalvelun avulla sähköautojen latauskulut voidaan veloittaa suoraan käyttäjältä ja tilittää tarvittaessa takaisin sille taholle, joka kiinteistön sähkölaskun maksaa. Mahdollista on myös ohjata latauslaskut suoraan leasing-yhtiölle. Jokainen latauslaitteen käyttäjä saa tiedon omista latauksista, ja yritys energian kokonaiskäytöstä.

Tunnistautuminen

Kun latauslaitteelle tunnistautuu, silloin voidaan ohjata lataamisesta aiheutuvat kulut esimerkiksi työnantajalle tai latauslaitteen käyttäjälle.

On site -takuu

On site -takuu tarkoittaa laitteen takuuta, jonka aikana kaikki laitteeseen tulevat viat korjataan nopeasti paikan päällä. Saat 2 vuoden ajaksi täydellisen mielenrauhan latausasioissa, sillä me pidämme huolen laitteiden toimivuudesta.

Usein kysytyt kysymykset työpaikkalataamisesta

Investoinnin näkökulmasta merkittävä osa kustannuksista tulee itse rakennus- ja asennustöistä, ei varsinaisista latauslaitteista. Kun latausvalmius rakennetaan kerralla kattavaksi, latauslaitteiden lisääminen eli latausjärjestelmän laajentaminen onnistuu jatkossa vaivattomasti ja pienin kustannuksin.

Latausvalmiuden toteuttamiseen myönnetään myös investointitukea.

Suositeltavaa on valita latausjärjestelmälle operaattori, joka vastaa laitteiden toiminnasta ja huollosta.

Lämmitystolppia ja muita pistorasioita ei ole suunniteltu sellaiseen käyttöön, mitä sähköauton lataaminen jatkuvassa käytössä vaatii. Suositusten mukaan autoa ei ole syytä ladata päivittäin lämmitystolpasta tai tavallisesta pistorasiasta, vaan sähköautoa ladataan lataamiseen tarkoitetuilla laitteilla. Tähän asiaan voi ottaa kantaa myös kiinteistön vakuutusehdot. Tavallisessa lämmitystolpassa ei myöskään ole lataustapahtumien seurantaa ja laskutusta mahdollistavaa teknologiaa.

Sähköauton lataamiseen tulisi käyttää juuri siihen tarkoitettuja laitteita. Käyttämällä oikeanlaista laitetta, lataaminen on turvallista, helppoa sekä tehokasta. Pistoketyyppi näissä laitteissa on tarkoitettu nimenomaisesti sähköautojen lataamiseen. Älykkäät latauslaitteet mahdollistavat muidenkin palveluiden käytön, kuten esimerkiksi etähallinnan.

Latauskulujen jakaminen yrityksessä?

Latauskulujen kohdentamisessa tärkeintä on tunnistautuminen. Yrityksen työntekijöillä voi olla henkilökohtainen tunnistautumisavain, esimerkiksi oma kulkukortti tai erillinen latausavain eli tägi. Lataustapahtuman aluksi työntekijä tunnistautuu laitteelle ja järjestelmään kirjautuu tieto siitä, kuka lataa. Näin lataustapahtumia voidaan seurata esimerkiksi kuukausitasolla.

Vierailijoille voidaan luovuttaa vastaavanlainen latausavain tai sitten latauslaitteet voidaan aktivoida etäyhteydellä.

Käyttäjän näkökulmasta on helpompaa jos latauslaitteita eli -paikkoja on useita, eli työntekijät ja asiakkaat voivat ladata autojaan yhtä aikaa ja ilman ylimääräistä autojen siirtelyä latauspisteelle ja pois.

Kokonaiskustannusten näkökulmasta on usein järkevämpää hankkia latausvalmius kerralla kaikkiin autopaikkoihin ja laajentaa järjestelmää tarpeen mukaan. Ennen latauspisteiden hankintaa tulee tarkistuttaa kiinteistön sähköverkko teettämällä lataustapakartoitus, jolloin ammattilainen voi myös ohjeistaa hankinnan laajuuden kanssa.

Plugit yrityksille

Lataa opas työpaikkalaatamisesta

Lataa työpaikkalatausta varten toteuttamamme opas.

Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.