fb

Oikean latausjärjestelmän valinta – kolme vinkkiä taloyhtiöille

Artikkeli julkaistu: 15.6.2020

Mitkä kolme asiaa tulisi tietää, kun mietitään latausratkaisua omaan taloyhtiöön?

Jokaisen yhtiön tulisi sähköauton latauslaitteita harkitessaan kartoittaa oman kiinteistön sähköinfran kestävyys ja kapasiteetin riittävyys. Tämän ohella kiinteistön ominaisuudet vaikuttavat lähes yhtä paljon latauslaitetyyppiin ja rakentamisen tarpeeseen.

Onkin hyvä pyytää isännöitsijältä tietoja tai kuvia yhtiön sähköistä ja keskuksista kartoitusta tukemaan.

Sähköinfran kestävyys ja nykyisen liittymän kapasiteetti ovat avainasemassa latauslaitteita hankkiessa, koska kiinteistöön lisätään uusia sähkönkuluttajia. Kiinteistön rakenne puolestaan määrittää hyvin pitkälti, millaista virranjakelua lataamisessa voidaan käyttää. Esimerkiksi autohalleissa ratkaisut ovat hyvin erilaisia verrattuna ulkopaikkoihin tai katoksiin. Sähkökuvat auttavat suunnittelussa, kun mietitään ratkaisuja aina sähköpääkeskukselta kaapelireitteihin.

Lisätietoa latausjärjestelmistä saa kätevästi Plugitilta. Yhtiön sähköliittymän tietoja voi tiedustella myös suoraan omalta sähköverkkoalueen operaattorilta, tässäkin tosin palveluntarjoajat voivat olla avuksi.

1 Kartoita lähtökohdat

Mille autopaikoille halutaan laturit? Riittääkö yhtiön sähköinfra? Nämä selviävät kartoituksesta, josta kannattaa lähteä liikkeelle.

2 Määritä laajuus

Hankinta tulee ajatella koko yhtiötä hyödyttävästi. Miten taataan kustannustehokkuus ja toimivuus pitkällä aikajänteellä? Myös yhdenvertaisuus tulee huomioida hankkeen laajuutta määrittäessä.

3 Tunne vaihtoehdot

Kun kiinteistö on kartoitettu, palveluntarjoajat osaavat suositella eri ratkaisumalleja. Monesti esimerkiksi auton lämmitykseen tehty kaapelointi ei ole riittävä lataamiseen. Ylläpito ja huoltopalvelut ovat myös huomioitavia asioita. Älykkäät ominaisuudet kuten maksatus ja etähallinta tuovat toimintavarmuutta ja helppoutta. Plugit auttaa parhaiden vaihtoehtojen valinnassa.

Jaa artikkeli:

Lue lisää

Ota yhteyttä!

Daniel Azoulay

Ratkaisumyynti, myyntiryhmän päällikkö

@daniel.azoulay

+358 (0)50 344 9857

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

Soita meille

0207 350 330

Lähetä sähköpostia

asiakaspalvelu@plugit.fi

jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.