fbpx

Mitä on oikeanlainen lataus vuonna 2024?

Sähköautojen yleistyessä kovenevaa tahtia myös ajoneuvojen lataaminen ja siihen liitetyt odotukset muovautuvat jatkuvasti. Traficomin tilaston mukaan vuonna 2023 ensirekisteröitiin 87 508 henkilöautoa, joista ladattavien osuus oli 54 %. 

Sähköautojen lataaminen ei ole enää muutamien sähköisen liikenteen pioneerien harrastamaa satunnaista toimintaa, vaan siitä on tullut arkipäivää. Kasvaneet lataajamäärät, erilaiset sähkönkäyttösopimukset ja hinnoittelumallit sekä alati kasvavat lataustehot asettavat uudenlaisia vaatimuksia lataamiselle. 

Lataaminen on enemmän kuin kertaluontoinen sähköurakka

Toimiva ja kokonaisvaltainen latausratkaisu on enemmän kuin pelkkä latauslaitteen hankinta. Oikeanlainen lataus tarkoittaa eri asioita eri käyttäjäryhmille ja käyttöympäristöille, mutta lähtökohtaisesti oikeanlainen lataus on oikeanlainen laite yhdistettynä toimivaan ohjelmistoon ja jatkuviin palveluihin. 

Jatkuvat palvelut muodostavat oikeanlaisen lataamisen peruskiven, sillä niiden avulla varmistetaan latausjärjestelmän toimivuus vielä pitkään asennus- tai laitetakuun päätyttyä. 

Tutustu alta millaisia jatkuvia palveluita Plugit tarjoaa asiakkailleen:

Ylläpitopalvelut

Plugit tarjoaa asiakkailleen ylläpitopalvelua, joka mahdollistaa mm. latauslaitteella tunnistautumisen sekä asiakaspalvelun ja huollon etätuen. Lisäksi Plugit huolehtii latauslaitteen vaatimista päivityksistä. ​

Ylläpitopalvelu on edellytys älykkään latausjärjestelmän operoinnille, sillä ylläpitopalvelussa latauslaitteet liitetään Plugit Cloud -taustajärjestelmään. Ylläpitopalvelu mahdollistaa myös useat muut palvelut kuten laskutuspalvelun. 

Tutustu Plugit Cloud -taustajärjestelmään ja kysy tarvittaessa lisää myynnistämme.

Plugit LASKU

Plugit LASKU -laskutuspalvelu tarjoaa vaihtoehtoisen tavan yrityksille latauspalvelun kulujen maksamiseen. Palvelu koostaa laskutuspalveluun liitettyjen käyttäjien ja/tai ajoneuvojen latauskulut yhdelle laskulle kuukausikohtaisesti. 

Plugit LASKUn avulla yritys pystyy helposti kohdentamaan ja seuraamaan eri osastojen käyttäjiensä tai ajoneuvojen latauskustannuksia. Palvelun avulla esimerkiksi leasing-yritysten on helppo laskuttaa latauskustannusten osalta automaattisesti omia asiakkaitaan. Plugit huolehtii ladatun energian veloituksesta ja mahdollisista hyvityksistä esimerkiksi leasing-lataajalle.

Jos kiinnostuit Plugit LASKU -palvelusta, niin kysy lisätietoja yritysmyynnistämme.

Plugit TUNTIHINTA

Plugit TUNTIHINTA –palvelun ansiosta taloyhtiöt voivat ottaa käyttöön pörssisähköpohjaisen lataustapahtumahinnoittelun. Integraatio Nord Pool -sähköpörssin kanssa mahdollistaa tuntikohtaisen hinnan päivityksen automaattisesti älykkäisiin latauslaitteisiin ja -järjestelmiin.

Plugit TUNTIHINTA ratkaisee suurelta osin pörssisähkön piirissä olevien kohteiden hinnoitteluhaasteet, kun lataustapahtuman hinta perustuu aina todellisiin kustannuksiin.  

Käyttöönotto edellyttää pörssisähköpohjaista sähkösopimusta sekä MID-mittareilla varustettuja latauslaitteita, jotka on mahdollista liittää Plugitin taustajärjestelmään.

Tutustu Plugit TUNTIHINTA -palveluun ja kysy tarvittaessa lisää myynnistämme.

Lataaminen palveluna

Lataaminen palveluna (CaaS) on vaihtoehto investoinnille ja tehokas keino ennakoida lataamisesta aiheutuvia kustannuksia.

Tässä palvelumallissa Plugit ottaa vastuun latausjärjestelmän kokonaistoimituksesta ja asiakkaamme voi hyödyntää latausratkaisua kuukausiveloitukseen perustuvalla veloituksella sitomatta hankkeeseen merkittävästi omaa pääomaa. Lisäksi laitteiden toimivuus ja huolto on Plugitin vastuulla, eli järjestelmällä on aina sopimuskauden mittainen takuu. 

Kun lataamisesta vastaa palveluntuottaja, asiakas voi keskittyä omaan arkeensa ja huolettomaan lataamiseen. 

Tutustu Lataaminen palveluna -palvelumalliin ja mikäli kiinnostuit, niin ota yhteys myyntiimme.

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.