fb

Tehomaksut kuriin kuormanhallinnalla

Sähköautot yleistyvät taloyhtiöiden parkkipaikoilla ja lataamisen lisääntyessä sähkönkulutus kasvaa vääjäämättä.

Ajoneuvoja ladataan taloyhtiöissä vaihtelevalla kalustolla, mutta älykkään latausjärjestelmän mahdollistamalla kuormanhallinnalla vältytään hintapiikeiltä ja ylikuormalta.

Mikä on kuormanhallinta?

Kuormanhallintajärjestelmä seuraa kulutusta ja rajoittaa lataussähköä, jos kulutus on suurta. Kuormanhallintajärjestelmä voi tarkoittaa yksiselitteisesti lataustehon rajoittamista, mutta älykäs järjestelmä säätelee tehoa kiinteistön sen hetkisen kokonaiskulutuksen mukaan.

Älykäs kuormanhallintajärjestelmä voi siirtää latauksen yöaikaan, jolloin järjestelmässä ei ole kuormitusta kiinteistön muista sähkölaitteista.

Mitä hyötyä kuormanhallinnasta on?

Kuormanhallinnan tunnetuin peruste on kokonaiskapasiteetin hallinta, eli kiinteistön sähköliittymästä ei oteta irti isompaa tehoa kuin se on suunniteltu kestämään.

Toinen merkittävä syy on kustannusten hallinta. Älykkään järjestelmän avulla voidaan vaikuttaa kulutuspiikkeihin ja tehomaksun määräytymiseen. Taloyhtiölle tämä tarkoittaa jopa 25 prosentin säästöä sähkölaskussa.

Mikä on tehomaksu?

Sähköyhtiöillä on erilaisia käytänteitä tehomaksun määräytymisessä, mutta yleisesti ottaen hetkelliset kulutuspiikit nostavat kuukausittaisen sähkölaskun summaa. Tehomaksun suuruus tarkistetaan esimerkiksi kuukausittain ja se muodostaa eräänlaisen kertoimen kulutetun sähkön kokonaissummalle.

Jos kaikki lataavat samaan aikaan täydellä teholla ilman kuormanhallintaa, syntyy kulutuspiikki. Sähkösopimuksesta riippuen yksikin kulutuspiikki kuukaudessa saattaa tarkoittaa satojen eurojen lisälaskua vaikka sähkön kokonaiskulutus pysyisi pienenä.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Ota yhteyttä!

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.