fbpx

Uudelle lataajalle

Plugit App – sähköauton lataamisen keskus

 

Lataa Plugitin applikaatio puhelimeesi. Löydät sen puhelimesi sovelluskaupasta tai selaimella osoitteesta app.plugitcloud.com

Sovelluksen avulla pystyt seuraamaan omia latauksia, löydät julkisia latauspisteitä sekä työsuhdeautoilijana voit erottaa työsuhdelataukset omista henkilökohtaisista latauksista.

Kun olet ladannut applikaation, rekisteröidy käyttäjäksi ja lisää profiiliisi maksukortti, jolta latauskulut veloitetaan. Plugitin sovelluksella voit aloittaa latauksen myös K-latauksen tai Virran latauspisteillä, muista silloin tarkistaa lataamisen hinta sovelluksesta.

sahkoauto sovellus plugit app

Kuinka aloitan sähköauton lataamisen Plugit Appillä?

ikoni 1

Lataa Plugitin sovellus (Plugit App) ja rekisteröidy käyttäjäksi

Rekisteröidy käyttäjäksi sähköpostiosoitteellasi. Sovelluksesta löydät jatkossa kaikki lataustapahtumasi ja julkisten latauslaitteiden kuukausittain laskutettavat maksut.

Rekisteröityessä merkitse ”Yritys”-kohtaan taloyhtiön tai yrityksen nimi, niin annamme latausoikeuden latauslaitteelle. Jos tarvitset latausluvan useampaan paikkaan (esimerkiksi, jos haluat mahdollistaa työsuhdeautoilijana sähköauton lataamisen työpaikalla) ole yhteydessä asiakaspalveluumme 0207 350 330 (0,088 € / min) tai sähköpostitse asiakaspalvelu@plugit.fi.

ikoni 2

Lisää maksukorttisi sovellukseen

Avaa Plugit App -sovellus ja paina Käyttäjävälikkoa ylhäältä oikealta. Lisää pankkikorttisi, jolta latausmaksusi veloitetaan. Sovelluksen kautta veloitetaan latauskulut kerran kuukaudessa automaattisesti siltä maksukortilta, minkä olet lisännyt profiiliisi. 

plugit app maksukortti
ikoni 3

Tilaa latausavain eli tägi

Tilaa tägi kirjautumalla sisään Plugit App -sovellukseen ja siirtymällä Käyttäjävalikosta (siinä on etunimesi ensimmäiset kirjaimet, esimerkiksi SA) “Tunnisteet”-osioon. Tästä osiosta löydät painikkeen “Tilaa uusi tunniste”, jolla voit laittaa latausavaimen tilaukseen. Latausavain lähetetään sinulle suoraan kotiisi.

Plugit App
ikoni 4

Tunnistaudu latauslaitteelle joko sovelluksella tai tägillä

Kun lataat julkisilla paikoilla, voit valita tunnistaudutko latauslaitteelle tägin vai sovelluksen kautta. Tunnistautuminen on tärkeää, jotta latauskulut kohdistuvat oikein.

Sähköauton lataaminen ei ala Plugit Appillä - mitä tehdä?

  • Tarkista, että maksukortti on lisätty Plugit App -sovelluksen profiilin ”kortit” osioon.
  • Varmista, että olet saanut luvan lataamiselle kyseisen kohteen latauslaitteissa. Tarkista myös, että olet lisännyt kohteen sovellukseen rekisteröityessäsi “Yritys”-kohtaan.
  • Katso onko kaapeli on huonosti kiinni laitteella.
  • Oletko varma, että tunnistauduit tarpeeksi nopeasti? Kun laitat latauskaapelit kiinni, sinulla on pikalatauksilla 15-30 sekuntia aikaa tunnistautua ja peruslatauksessa 30-60 sekuntia aikaa tunnistautua.
  • Tarkista latausmaksut sovelluksesta. Joskus automaattinen latausveloitus ei jostain syystä lähde kortiltasi ja profiilisi lukittuu. Käy klikkaamassa sovelluksessasi maksamatonta maksua. Kerran kuukaudessa kannattaa käydä tsekkaamassa sovelluksesta maksut ja että ne ovat menneet eteenpäin.
  • Jos olet käynyt läpi kaikki yllä olevat kohdat, voi kyseinen latauslaite olla viallinen ja Plugitin asiakaspalvelutiimi tilaa laitteelle huollon.

Vinkit sähköautoilijalle

Suunnittele latauspysäkit etukäteen

Ennen kuin lähdet pidemmälle matkalle, suunnittele reittisi ja etsi latausasemat matkan varrelta. Käytä verkkoalustoja tai mobiilisovelluksia, kuten Plugit Appia, jotka tarjoavat reaaliaikaisia tietoja latausasemien saatavuudesta, yhteensopivuudesta ja hinnoittelusta.

Hyödynnä kotilatausta

Jos mahdollista, asenna kotiin kotilatausasema. Se tarjoaa kätevän latauksen yön yli nukkuessasi ja varmistaa, että ajoneuvosi lähtee joka päivä täyteen ladattuna. Suosittelemme ammattitaitoisen sähköasentajan käyttämistä latausaseman asennuksessa.

Tee lataukset huippukulutksen ulkopuolella

Monet sähköntoimittajat tarjoavat alennettuja hintoja hiljaisina aikoina. Hyödynnä näitä alhaisempia hintoja ajoittamalla latausjaksot näihin aikoihin, jolloin säästät latauskustannuksissa.

Tutustu oman alueen julkisiin latausasemiin

Tutustu erilaisiin julkisiin latausmahdollisuuksiin, joita alueellasi on saatavilla. Voit myös rekisteröityä asiaankuuluviin palveluntarjoajien jäsenyysohjelmiin tai tilauspalveluihin saadaksesi käyttöösi alennettuja hintoja.

Pidä mukana kannettavaa sähköauton laturia hätätilannetta varten

Kannettava latauskaapeli tai tason 1 laturi voi olla kätevä hätätilanteissa tai tilanteissa, joissa latausaseman käyttömahdollisuudet ovat rajalliset. Sen avulla voit ladata tavallisesta pistorasiasta, vaikkakin hitaammin.

Taloyhtiö voi saada latausratkaisua varten ARA-tukea

Jos olet ostanut sähköauton ja asut taloyhtiössä, jossa ei ole vielä toteutettu sähköautojen latausratkaisua, voi olla järkevää vinkata taloyhtiön hallitukselle, että latausvalmiuden rakentamista varten saa rahallista tukea.

Hyödyllistä tietoa sähköautoilijalle

Olemme koonneet alle hyödyllisiä vastauksia yleisiin kysymyksiin, jotka saattavat askarruttaa uusia sähköautoilijoita.

Tarkka vastaus riippuu monista tekijöistä, kuten sähköauton merkistä ja mallista, akun kapasiteetista, ajotavasta, sääolosuhteista, reitin profiilista ja muiden kuormien käytöstä autossa. 

Sähköautojen toimintamatka on kuitenkin kasvanut merkittävästi viime vuosina teknologisten edistysaskelten myötä. Suurin osa nykyisistä sähköautoista omaa toimintamatkan, joka vaihtelee noin 200 – 400 kilometrin välillä yhdellä latauksella. Tämä tarkoittaa, että monilla sähköautoilla voi ajaa useita satoja kilometrejä ennen kuin ne vaativat uuden latauksen.

Jotkut huippuluokan sähköautot voivat päästä jopa yli 500 kilometrin toimintamatkaan yhdellä latauksella. Toisaalta pienemmät ja edullisemmat sähköautot saattavat tarjota hieman vähemmän toimintamatkaa, mutta edelleen useimmiten riittävän päivittäiseen ajoon.

On tärkeää huomata, että sähköauton toimintamatka voi vaihdella paljon käytännön ajo-olosuhteissa. Kylmä sää, nopea ajonopeus, jyrkät mäet ja voimakas ilmastoinnin tai lämmityksen käyttö voivat kaikki vaikuttaa akun kulutukseen ja siten toimintamatkaan.

Sähköauton latausaika riippuu pääasiassa kolmesta tekijästä: lataustehosta, akun kapasiteetista ja lähtötason varaustilasta. Latausteho ilmaistaan yleensä kilowatteina (kW), ja se määrittää, kuinka nopeasti akku voidaan ladata.

Tässä on yleisiä arvioita sähköauton latausajoista eri lataustehoilla:

Kotitalouden pistorasia (yleensä noin 2-3 kW): Täyteen lataaminen voi kestää 8-20 tuntia riippuen auton akun koosta ja lataustehosta. Tämä on yleensä hidas tapa ladata auto, mutta kätevä kotona yöaikaan.

AC-latausasema (yleensä 7-22 kW): Täyteen lataaminen voi kestää noin 3-12 tuntia riippuen lataustehosta ja akun koosta. Yleisin julkisilla latausasemilla ja jotkut kotitalouksien asennetut latauslaitteet tarjoavat tätä tehoa.

DC-pikalatausasema (yleensä 50 kW tai enemmän): Näillä latausasemilla sähköautoa voidaan ladata huomattavasti nopeammin. Joskus jopa 80 % akun lataaminen voi tapahtua noin 20-40 minuutissa, mutta viimeiset 20 % saattavat kestää kauemmin, koska akun hallittu lataaminen hidastuu lähemmäksi täyttöä.

Tärkeää on huomata, että kaikkien sähköautojen latausnopeus ei ole sama, ja joissain uusimmissa sähköautomalleissa voi olla mahdollista ladata vielä nopeammin, jos latausasemalla on tarjolla erittäin korkeita lataustehoja.

Julkinen latausasema on sähköautojen latauspiste, joka on tarkoitettu yleiseen käyttöön. Nämä latausasemat sijaitsevat usein julkisilla paikoilla, kuten parkkipaikoilla, kauppakeskuksissa, hotelleissa, ravintoloissa, huoltoasemilla ja muissa paikoissa, joihin sähköautoilijat voivat ajaa ja ladata autonsa.

Julkinen latausasema voi tarjota erilaisia lataustehoja, kuten AC-latausta (yleensä 7-22 kW) tai DC-pikalatausta (50 kW tai enemmän). DC-pikalatausasemat ovat nopeampia, mutta AC-latausasemat ovat yleisempiä ja tarjoavat silti kohtuullisen nopean latauksen.

Julkinen latausasema löytyy yleensä käyttämällä seuraavia tapoja:

  • Useilla lataussovelluksilla voit etsiä lähimmät julkiset latausasemat, tarkastella niiden sijaintia kartalla, ja nähdä niiden käytettävyyden ja lataustehotiedot.
  • Monissa sähköautojen navigointijärjestelmissä on sisäänrakennettu latausasemien hakutoiminto. Voit syöttää määränpääsi ja sähköautojen latausasemat näkyvät kartalla, jotta voit suunnitella latauspaikkojen väliset pysähdykset matkasi varrella.
  • Sähköautojen latausasemia voi etsiä myös useiden verkkosivustojen avulla. Sivustojen verkkosivustoilla voi olla latausasemahaku, jolla voit löytää lähimmän latausaseman.
  • Jotkut karttapalvelut, kuten Google Maps, voivat myös tarjota tietoja lähimmistä sähköautojen latausasemista.

Kun suunnittelet sähköautolla ajoa, on hyvä tarkistaa etukäteen sijaintisi ja määränpääsi väliset latausasemat ja varmistaa, että sinulla on tarpeeksi toimintamatkaa päästäksesi perille ja takaisin tai löytääksesi sopiva latauspiste matkan varrella.

Sähköauton lataamisen hinta hinnoitellaan joko kilowattiperustaisesti, aikaperustaisesti tai näiden kahden yhdistelmänä. Latauspisteen omistaja (esimerkiksi taloyhtiö) määrittelee lataamisen hinnan ja latauspisteen operaattori (esimerkiksi Plugit) on vastuussa ilmoitetun hinnan veloittamisesta lataajilta ja tilittämisestä asiakkaalleen eli latauspisteen omistajalle.

Lue lisää artikkelista Sähköauton lataamisen hinta – mistä se muodostuu?

Sähköautojen latureiden yhteensopivuus riippuu laturin tyypistä ja sähköauton latausliittimestä. Vaikka sähköautojen latureita on erityyppisiä, ne on suunniteltu toimimaan tiettyjen latausliittimien tai -standardien kanssa. 

Jos käytät julkista latausasemaa, varmista, että laturin liitin sopii sähköautosi latausporttiin. Useimmissa nykyaikaisissa sähköautoissa on vakioidut liittimet, mutta yhteensopivuusongelmien välttämiseksi on tärkeää tarkistaa ne kahdesti. Jos aiot asentaa kotiin latauslaitteen, varmista myös siitä, että siinä on oikea liitin autollesi. 

Jos sinulla on epäilyksiä, katso sähköautosi käyttöohjekirjaa tai ota yhteyttä valmistajaan saadaksesi lisätietoja.

Sähköautoihin on saatavilla erilaisia latauskaapeleita, ja niiden tyyppi riippuu sähköauton latausstandardista ja käyttötarkoituksesta. Erilaisia latauskaapeleita on esimerkiksi Type 2 tai CHAdeMo.

On olemassa latauskaapeleita, jotka ovat yhteensopivia useiden eri latausstandardien kanssa ja mahdollistavat auton lataamisen erilaisista latausasemista.

On tärkeää varmistaa, että käytät oikeaa latauskaapelia sähköautollesi ja latausasemalle. Tarkista autosi käyttämä latausstandardi ja hanki tarvittavat kaapelit tai sovittimet sen mukaisesti. Monissa sähköautoissa nämä kaapelit voivat tulla mukana auton mukana tai olla saatavilla autonvalmistajalta lisävarusteina.

Lue lisää artikkelista Latauspistoketyypit sähköautoille.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Käy blogissamme, jos olemme koonneet artikkelia tätä varten.

Ota yhteyttä!

 

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.