fbpx

Vihreistä käytävistä ratkaisu yritysten päästötavoitteisiin

Sähköisen liikenteen edelläkävijä Plugit Finland Oy kehittää asiakkailleen palvelualustaa vihreiden käytävien hyödyntämiseen ja vastaamaan EU-lainsäädännön vaatimusta vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 39 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

Vihreillä käytävillä (eng. green corridors) tarkoitetaan kuljetusreittejä, joita vähäpäästöinen logistiikka hyödyntää. Vihreät käytävät muodostavat Euroopan laajuisen maan- ja merenpäällisen kuljetusverkoston lainsäätäjien toivomalla tavalla. Niiden avulla pyritään vähentämään ympäristö- ja ilmastovaikutuksia, samalla lisäten turvallisuutta ja tehokkuutta. 

Heinäkuussa 2023 EU:ssa hyväksytty AFIR-asetus (Alternative Fuel Infrastructure Regulation) asettaa konkreettiset tavoitteet latausinfrastruktuurille, jonka avulla ilmastoneutraalius liikenteessä aiotaan saavuttaa vuoteen 2050 mennessä. Käytännössä asetus määrittelee TEN-T-runkoverkon julkisten suurteholatauspisteiden tiheyden 60 kilometrin välein.

Plugit PRO DC –suurteholatausverkosto

 

Plugitilla julkisen latausverkoston rakentaminen on jo aloitettu yhdessä vastuullista logistiikkaa toteuttavien asiakkaiden kanssa. 

”Meille annetulla aikataululla päästötön liikenne on mahdollista toteuttaa vain uusiutuvan sähkön avulla. Yritysten ESG-strategiat määrittelevät hyvin päästötavoitteet, joiden pohjalta rakennamme konkreettiset suunnitelmat tavoitteiden saavuttamiseksi”, kertoo Plugitin toimitusjohtaja Tommi Saarela. 
”Tuemme asiakkaitamme vihreässä siirtymässä rakentamalla PRO DC -suurteholatausasemaverkoston. Kolmekymmentä uusiutuvaa sähköä jakelevaa asemaa on jo suunniteltu.”

Plugit Viinikka14.11.2023 1085

Marraskuussa 2023 avattiin ensimmäinen suurteholatausasema tavaraliikenteelle Tampereen Viinikkaan. Aseman vihki käyttöön ympäristö- ja ilmastoministeri, joka korosti avajaispuheessaan sähköisen liikenteen merkitystä päästövähennystalkoissa. Julkisella ammattiliikenteen latausverkostolla on merkittävä rooli sähköistymisen vauhdittamisessa. 

Vuoden 2024 alussa avattiin kokonaisteholtaan pohjoismaiden suurteholatauskenttä palvelemaan Helsinki-Vantaan lentokentän ja lähialueen taksiliikennettä.

Toimintaa ohjaa käyttöjärjestelmä


Rajat ylittävä sähköinen ammattiliikenne ja kestävät logistiikkaratkaisut pohjautuvat datan hyödyntämiseen. Liikennevirrat, säätila, ajoneuvojen data ja latausasemien varaustilanteet muodostavat kokonaisuuden, jossa mm. latauslaitteet ja ajokalusto keskustelevat tuottaen jatkuvasti kuljettajille ja logistiikkaan hyödynnettävää informaatiota. Näin esimerkiksi tehtaat, logistiikkakeskukset, tieverkko ja satamat luovat moniulotteisen dataverkoston, jossa tarve optimoidulle suurteholataukselle kasvaa. Kyse on dynaamisesti ohjatusta järjestelmäkokonaisuudesta, ei vain kuormanhallinnasta.

Plugit Viinikka14.11.2023 0919

Palvelualusta tulevaisuuden ammattiliikenteelle

Plugitin PRO DC -asemaverkosto on näkyvä osa kehittyvää palvelualustaa, joka tähtää ympäristö- ja ilmastovaikutusten vähentämiseen dokumentoidusti, laadukkaasti ja turvallisesti. Asiakkaiden kanssa tehtävä kehitystyö luo latausekosysteemin, jossa yhteistyömallit ja teknologiat tukevat testatusti uuden vihreämmän infrastruktuurin syntymistä.

 

”Kaiken keskiössä on palvelualustamme, joka tuo palveluntarjoajan ja palveluita etsivät yritykset yhteen. Palvelualustalla asiakkaiden liiketoiminta digitalisoituu ja luo osapuolille uutta liiketoimintaa. ”

Lataamisen ohjaamiseen Plugit kehittää omaa älykästä palvelualustaa Plugit Cloudia, joka muodostaa suuren, yli 15000 älylatauslaitteen IoT-verkon. Sen reaaliajassa keräämää dataa asiakkaat voivat hyödyntää helposti mm. vastuullisuusraportoinneissaan.

Korkealaatuista suomalaista latausteknologiaa

Plugit Finland aloitti vuonna 2017 oman suurteholatauslaitteen kehittämisen. Rima asetettiin autovalmistajien kanssa korkealle. ”Halusimme suunnitella ja toteuttaa parhaan mahdollisen teholatauslaitteen ja latausratkaisun sen ympärille.” Näin syntyi Plugit HUBE, Saarela muistelee.”Aktiivisen kehitystyön tuloksena HUBE on nyt enemmän kuin latauslaite, se on kokonaisvaltainen sähköisen ajokaluston latausjärjestelmä.”

Nyt on jo kiire siirtyä vihreille  käytäville

Vihreät käytävät takaavat sähköistyvälle ammattiliikenteelle ekologisesti kestävän toimintamallin.  Latauskenttien tehojen kasvaessa jatkuvasti, yhdistelmä julkisia sekä omia latauspisteitä varmistaa ammattiliikenteelle sujuvan liikkumisen osana tulevaisuuden liiketoimintaa.

 

Lue lisää: plugit.fi/pro-dc

hubesat.72res
Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.