fbpx

Case: As. Oy Järvenpään Järvipuisto sai arvoisensa latausratkaisun

Järvenpään keskustassa sijaitsevaan As. Oy Järvenpään Järvipuistoon asennettiin 67 autopaikkaa kattava sähköautojen latausratkaisu syksyllä 2022.

Latausvalmius kaikille, latauslaite halukkaille

Hanke käynnistyi muutaman latauslaitteen osakashankintana, mutta lopulta taloyhtiön hallitus päätyi toteuttamaan laajemman hankkeen, jonka yhteydessä kaikille autopaikoille tehtiin latausvalmius eli tarvittavat kaapeloinnit pääkeskukselta. Latausvalmiuden osalta kulut jyvitettiin kaikille autopaikan omistajille, jonka lisäksi osakkaat saivat halutessaan ostaa latauslaitteen omalle autopaikalleen. 

“Moni otti latauslaitteen, vaikka ei omista edes ladattavaa autoa, sillä urakan yhteydessä tehdystä laiteasennuksesta sai hyvän alennuksen”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Harri Pekkola.  

Ladattavien autojen määrä taloyhtiöissä kasvaa koko ajan ja osa Järvipuistonkin asukkaista odottaa jo tilattuja autoja toimitettavaksi. Latauslaitteita asennettiin urakan yhteydessä yhteensä 21. Asennetun valmiuden ansiosta uusien latauslaitteiden lisääminen käy helposti kun lataajien määrä kasvaa.

taloyhtiö parkkihalli latausratkaisu2

Arvoa nostava investointi

Urakkaa edelsi huolellinen valmisteluvaihe ja neljän kuukauden aikana taloyhtiön hallitus kokoontui asian tiimoilta kuusi kertaa. Kesäkuussa 2022 hallituksen pöydällä oli yhteensä viisi tarjousta, joista valittiin jatkokierrokselle kolme. Kilpailutuskierrosta varten Harri Pekkola laati nelisivuisen kyselykaavakkeen, jolla tarkennettiin tarjouskilpailuun osallistuvien yritysten tietoja esimerkiksi toimitusvalmiuden osalta. Lisäksi parkkihallin pohjapiirrokset, sähköpiirrokset ja tarjouspohja oli kerätty valmiiksi muistitikulle ja tulostettu paperille tarjouslaskentaa varten. Taloyhtiön toimet projektin edistämiseksi keräsivätkin kiitosta tarjouskilpailuun osallistuneilta yrityksiltä. 

Tarjouskilpailun voittanut Plugit aloitti urakoinnin kohteessa syyskuun alussa. 

“Hinnan ja kokonaisvaltaisen ratkaisun lisäksi Plugitin valintaa puolsi nopea toimitusaikataulu sekä laitteille luvattu takuu ja erinomainen varastotilanne. Kattava lista referenssikohteista kertoi selvää kieltä siitä, että kyseessä on kokenut toimittaja”, Pekkola muistelee.  

Kauppakeskuksen vieressä sijaitseva kerrostalo on arvostettu asuinkohde ja latausratkaisun myötä niin taloyhtiön kuin yksittäisten asunto-osakkeidenkin arvo nousee. “Lähdimme siitä, että tämä on tulevaisuutta ja arvioimme, että kun autopaikkaosakkeet ovat pelkästään osakkaiden omistuksessa, tämä nostaa autopaikkojen myyntihintaa niin paljon, että se kattaa hankkeen autopaikkakohtaiset kustannukset”, Pekkola summaa.

Latausratkaisu taloyhtiöösi?

Jos olet kiinnostunut kuulemaan latausratkaisuista lisää tai haluat asiantuntijamme mukaan yhtiökokoukseen, voit tutustua palveluumme lisää alla olevasta painikkeesta.

ARA-tuki kiirehti hankintaa

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää vuosittain avustuksia asuinrakennuksen omistaville yhteisöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmien muutoksiin. Vuonna 2022 tuen enimmäismäärä oli 35 % toteutuneista kustannuksista. 

Latausvalmiuden toteuttamisen lisäksi myös Järvipuiston laitehankinnoille haluttiin hakea ARA-tukea, joten latauslaitteet merkittiin taloyhtiön omistukseen ja autopaikan omistajalla on laitteeseen käyttöoikeus. Näin myös huolto- ja ylläpitovastuu pysyy taloyhtiöllä. 

“Harmi kun ei tehty tätä kaksi vuotta sitten kun ARA-tukea olisi saanut 50 %. Tukisummat tulevat lähivuosina vain alaspäin, eli asian siirtäminen olisi tarkoittanut rahallista tappiota taloyhtiölle ja sitä kautta myös osakkeenomistajille”, Pekkola tuumaa. 

Ladattu energia laskutetaan Plugitin toimesta kuukausittain latauslaitteen käyttäjän ilmoittamalta maksukortilta. Latauskustannukset jakautuvat siis automaattisesti oikein kulutuksen mukaan, eikä isännöitsijälle tai taloyhtiölle koidu lisävaivaa lataustapahtumien hallinnoinnista. 

Tarjouskilpailun yhteydessä Järvipuiston sähköverkon kapasiteetti kartoitettiin ja sen todettiin riittävän hyvin latausratkaisun toteuttamiseen. 

Sähkökeskukseen tehtiin vielä varaus tulevaisuuden kasvavia latausmääriä ajatellen. Kapasiteetin ei pitäisi loppua kesken, mutta varmuuden vuoksi järjestelmään liitettiin myös dynaaminen kuormanhallinta.

taloyhtiö latauslaitteet

Onnistunut toteutus

Sähköautojen lataaminen Järvipuiston autohallissa on lähtenyt hyvin käyntiin ja Plugitin toimintatapa keräsi kiitosta asukkaiden keskuudessa jo asennusvaiheessa. Asennustyön valmistuttua Plugit piti kaikille avoimen koulutuksen, missä käytiin läpi laitteet ja niiden toiminta. 

“Työn jälki ja palveluasenne oli alusta asti loistavaa. Asukkaat ovat käyneet jopa erikseen kehumassa miten ystävällinen ja asiallinen asennusporukka autohallissa hääri”, Pekkola kiittelee. 

Autohallin katossa kulkevat viemäriputket toivat omat haasteensa asennukseen, mutta hyvällä suunnittelulla virtakiskot ja latauslaitteen saatiin sijoitettua siististi.

Erityiskiitokset onnistuneesta projektista ansaitsevat Plugitin ratkaisumyyjä Veli-Pekka Härkönen ja projektipäällikkö Jasu Hannonen. 

“Ainuttakaan negatiivista kommenttia en ole asukkailta kuullut, vaikka olen asiasta käynyt ns. rappukäytäväkeskusteluja. Plugit oli kyllä voittava valinta, kaikki meni niin putkeen kuin mahdollista kun jokainen tiesi oman vastuualueensa.”

taloyhtiö parkkihalli latausratkaisu4

Kiinnostaako sinuakin sähköauton latausratkaisu omaan taloyhtiöön?

Jos olet etsimässä taloyhtiöösi latausratkaisun toteuttajaa, niin lue vielä meidän taloyhtiöille suunnattu sivu Sähköautojen lataus taloyhtiössä, josta löydät lisätietoa aiheesta. Jos sinua vielä askarruttaa jokin tai haluat sopia etenemisestä tai ottaa muuten yhteyttä, niin löydät oman alueesi myyjät Myyjät-sivulta.

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.