fb
As Oy Lauttasaaren Metallin kahdella asukkaalla oli harkinnassa hankkia ladattava hybridiauto. Kun kolmaskin asukas ilmoitti harkitsevansa hybridiä, hallituksen puheenjohtaja Anssi Kariola alkoi selvittämään erilaisia vaihtoehtoja latausratkaisuille.

Hankkeen eteneminen

Tarve latausratkaisuille ilmeni jo syksyllä 2016, mutta hanke käynnistyi kunnolla keväällä 2017. Asukkaille, joilla on autopaikka taloyhtiön alimmassa kerroksessa, jaettiin kysely, jossa kartoitettiin halukkuutta asentaa latauslaite tai valmius siihen. Yhtiökokouksessa päätettiin, että latauslaitehankinnasta ja käyttökustannuksista vastaavat ne, jotka tarvitsevat latauslaitetta. ”Toimittajan valinnassa tärkeitä kriteerejä oli asiantuntemus sähköteknisissä asioissa, asiakaslähtöisyys sekä kustannusten kohdentaminen käyttäjille, eli mahdollisuus laskuttaa sähkön käyttö energiamittareilla”, toteaa Anssi Kariola.


Ammattitaitoinen asennus

Sähköpääkeskuksen kapasiteetti riitti, jolloin asennustyöt sujuivat nopeasti ja ammattitaitoisesti kahdessa päivässä, kuten oli ennalta sovittu. Asennuksen yhteydessä otettiin myös huomioon mahdollinen tarve kapasiteetin lisäämiselle ja sen kustannusvaikutus. ”Plugitin ammattilaiset kertoivat kuinka pitkälle sähkökeskus riittää, missä vaiheessa ja miten sitä laajennetaan, mikäli latauslaitteita halutaan asentaa lisää”, kertoo isännöitsijä Risto Nuutinen, Isännöintiverkosta.

Tällä hetkellä kapasiteetista on kolmannes käytössä. Taloyhtiössä on 48 autopaikkaa ja 28 paikkaan tehtiin valmius latauslaitteelle ja kuuteen paikkaan asennettiin sekä laite, että energiamittari. Jatkossa autopaikalle, jossa on jo valmius, latauslaitteen asennus on varsin helppoa.

Plugit case metalli

Käytön seuranta


Energian käyttöä seurataan autopaikkakohtaisilla energiamittareilla. Huoltoyhtiö käy lukemassa mittarit ja toimittaa tiedot isännöitsijälle, joka laskuttaa asukkaita neljännesvuosittain.

Plugit case metalli 2

Turvallista lataamista


Latauslaitteet ovat ABL:n laitteita. Laitteen saa myös kiinteällä kaapelilla, jolloin lataaminen on helppoa ja siistiä. Laitteen hinta on 1190€.

Plugit case metalli 3

”Asukkaat ovat tyytyväisiä, kun asuntoyhtiö mahdollistaa ympäristöystävällisempää autoilua, käyttökustannukset kohdistuvat käyttäjille, ja autotallin yleisilme on siisti ja moderni”, iloitsee Anssi Kariola.

Ota yhteyttä!

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.