fb

Case: Taloyhtiö Lauttasaaren Metallin sähköautojen lataamiskustannuksia seurataan energiamittareilla

As Oy Lauttasaaren Metallin kahdella asukkaalla oli harkinnassa hankkia ladattava hybridiauto. Kun kolmaskin asukas ilmoitti harkitsevansa hybridiä, hallituksen puheenjohtaja Anssi Kariola alkoi selvittämään erilaisia vaihtoehtoja latausratkaisuille.


Hankkeen eteneminen

Tarve latausratkaisuille ilmeni jo syksyllä 2016, mutta hanke käynnistyi kunnolla keväällä 2017. Asukkaille, joilla on autopaikka taloyhtiön alimmassa kerroksessa, jaettiin kysely, jossa kartoitettiin halukkuutta asentaa latauslaite tai valmius siihen. Yhtiökokouksessa päätettiin, että latauslaitehankinnasta ja käyttökustannuksista vastaavat ne, jotka tarvitsevat latauslaitetta. ”Toimittajan valinnassa tärkeitä kriteerejä oli asiantuntemus sähköteknisissä asioissa, asiakaslähtöisyys sekä kustannusten kohdentaminen käyttäjille, eli mahdollisuus laskuttaa sähkön käyttö energiamittareilla”, toteaa Anssi Kariola.


Ammattitaitoinen asennus

Sähköpääkeskuksen kapasiteetti riitti, jolloin asennustyöt sujuivat nopeasti ja ammattitaitoisesti kahdessa päivässä, kuten oli ennalta sovittu. Asennuksen yhteydessä otettiin myös huomioon mahdollinen tarve kapasiteetin lisäämiselle ja sen kustannusvaikutus. ”Plugitin ammattilaiset kertoivat kuinka pitkälle sähkökeskus riittää, missä vaiheessa ja miten sitä laajennetaan, mikäli latauslaitteita halutaan asentaa lisää”, kertoo isännöitsijä Risto Nuutinen, Isännöintiverkosta.

Tällä hetkellä kapasiteetista on kolmannes käytössä. Taloyhtiössä on 48 autopaikkaa ja 28 paikkaan tehtiin valmius latauslaitteelle ja kuuteen paikkaan asennettiin sekä laite, että energiamittari. Jatkossa autopaikalle, jossa on jo valmius, latauslaitteen asennus on varsin helppoa.

sähköauton lataus taloyhtiössä as oy lauttasaaren metalli 3
Sahkoauton lataus tyopaikalla opas

Sähköauton lataaminen työpaikalla -opas

Lue oppaasta, mitä kannattaa huomioida ja miten hanke etenee.

Käytön seuranta


Energian käyttöä seurataan autopaikkakohtaisilla energiamittareilla. Huoltoyhtiö käy lukemassa mittarit ja toimittaa tiedot isännöitsijälle, joka laskuttaa asukkaita neljännesvuosittain.

sähköauton lataus taloyhtiössä as oy lauttasaaren metalli 2

Turvallista lataamista


Latauslaitteet ovat ABL:n laitteita. Laitteen saa myös kiinteällä kaapelilla, jolloin lataaminen on helppoa ja siistiä. Laitteen hinta on 1190€.

sähköauton lataus taloyhtiössä as oy lauttasaaren metalli

”Asukkaat ovat tyytyväisiä, kun asuntoyhtiö mahdollistaa ympäristöystävällisempää autoilua, käyttökustannukset kohdistuvat käyttäjille, ja autotallin yleisilme on siisti ja moderni”, iloitsee Anssi Kariola.

Latausratkaisu työpaikallesi?

Me Plugitilla emme toimita pelkästään yksittäisiä latauslaitteita, vaan rakennamme kestäviä latausratkaisuja, kun useampi auto lataa saman aikaisesti.

Latausjärjestelmien on kestettävä aikaa, käyttöä ja oltava skaalautuvia eli latauslaitteita voidaan tulevien vuosien aikana lisätä olemassaolevaan latausjärjestelmään.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Ota yhteyttä!

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa "Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle" -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.