fbpx

Isännöitsijä kertoo: Taloyhtiöissä nähtävillä selvä trendi sähköautoihin siirtymisessä

Mistä lähdettiin liikkeelle?

Sähköautojen latauslaitteiden hankinta ja sähköinfran päivitys on ajankohtainen puheenaihe monissa taloyhtiöissä. Näin myös Uudenmaankadulla Helsingin ytimessä. Saimme haastateltavaksi taloyhtiön isännöitsijän, joka kertoo projektin etenemisestä omasta näkökulmastaan.

”Meillä taloyhtiö Uudenmaankatu 19-21:ssä sähköinfran päivittämisprojekti lähti liikkeelle osakkeenomistajan aloitteesta. Päätös projektin käynnistämisestä tehtiin yhtiökokouksessa keväällä ja projekti valmistui jo saman kesän aikana. Asuntoyhtiössä on 66 asuntoa ja kahdeksan liiketilaa. Asuntoyhtiön parkkihallissa on 27 autopaikkaosaketta.”

Näin tarinoi taloyhtiön isännöitsijänä toiminut Ville Niemeläinen. Asukkaiden oma-aloitteisuus latauslaitteiden hankintaan kertoo siitä, että sähköautoilun monet hyödyt ovat nousseet kuluttajien tietoisuuteen. Samalla tieto asennuksia tarjoavista yrityksistä on lähtenyt kiertämään kiinnostuneiden keskuudessa.

”Kaksi erityisen aktiivista osakasta olivat myös syy sille, miksi päädyimme pyytämään tarjousta Plugitilta. Toisella heistä oli aikaisempia hyviä kokemuksia yrityksen toiminnasta ja hän suositteli Plugitia projektia toteuttamaan. Osakkaat olivatkin kerinneet pyytämään Plugitilta alustavaa tarjousta jo yhtiökokoukseen esiteltäväksi. Tätä tarjousta tarkennettiin suunnitteluvaiheessa, kun kävimme yhdessä Plugitin asiantuntijan kanssa katsomassa taloyhtiön parkkihallia. Plugit hankittiin päivittämään parkkihallin sähköinfraa, jonka jälkeen jokainen halukas osakkeenomistaja sai hankkia Plugitilta tarjoushintaan latauslaitteen omalle autopaikalleen. ”

Miten projekti onnistui?

”Monesti hiemankin isompia projekteja toteuttaessa tuntuu siltä, että jotakin odottamatonta tapahtuu. Mutta tämän projektin kohdalla näin ei käynyt, vaan kaikki meni juuri kuten oli suunniteltukin. Asennukset oli tehtyä huolella ja siististi, jonka lisäksi tiedotus Plugitin suunnalta toimi hyvin koko projektin ajan. Itseasiassa projekti toteutui niin sujuvasti, että se tuntui lähes huomaamattomalta. Plugitin toiminnasta jäi siis pelkästään hyvää sanottavaa. Niin minulle, kuin osakkaillekin.”

Hyvin suunniteltu ja toteutettu projekti on siis hyvin kivuton prosessi, niin osakkaille, kuin isännöitsijällekin. Päätöksen tekeminen latausjärjestelmän hankinnasta on ensimmäinen askel projektin toteutumiselle. Hyvän yhteistyökumppanin valitseminen on toinen, mutta mahdollisesti myös isoin askel. Hyvän yhteistyökumppanin valitsemalla varmistat sen, että projekti sujuu mutkattomasti ja sujuvasti, sekä sen, että asuntoyhtiö on valmiina mahdollistamaan asukkaille sähköauton lataus kotioloissa. Nopeasti, vaivattomasti ja turvallisesti.

Latausratkaisu taloyhtiöösi?

Jos olet kiinnostunut kuulemaan latausratkaisuista lisää tai haluat asiantuntijamme mukaan yhtiökokoukseen, voit tutustua palveluumme lisää alla olevasta painikkeesta.

Sopimus tehtiin ARA -tuki ehdolliseksi, joka vauhditti projektin aloittamista

”Asuntoyhtiöllä oli aikasemminkin ollut suunnitelmissa hankkia päivitetyt latausjärjestelmät, mutta projekti oli silloin kaatunut teknisiin seikkoihin, sekä siihen, että esimerkiksi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen myöntämistä tuista ei ollut vielä tietoa. Nyt tieto tuen olemassaolosta oli ja saimme haettua täyden 50% tuen.”

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen tuet ohjailevat taloyhtiöiden päätöksiä latauslaitteisiin liittyen. Ei pelkästään niiden hankkimiseen kannustamalla, vaan nimenomaan tulevaisuuden kannalta parempien, tehokkaampien ja kestävämpien järjestelmien hankintaa tukemalla. Tämä auttaa taloyhtiöitä valmistautumaan sähköllä autoilevaan tulevaisuuteen hyvissä ajoin. 

”Minulla on isännöitävänä useampia taloyhtiöitä, joissa ei varsinaisia sähköautoille tehtyjä latauslaitteita ole, sekä useampia taloyhtiöitä, joihin on asennettu yksittäisiä latauslaitteita, mutta ei tehty johdonmukaista sähköinfran päivitystä. Tämä ei ole pitkälle kantava tapa ja päivityksen tarve näissä taloyhtiöissä on selvästi jo olemassa. Niissä kohteissa, joissa latauslaitteet ja sähköinfra on tehty järkevästi, on nähtävillä selvä trendi sähköautoihin siirtymisessä ja kiinnostuksen kasvamisessa.”

Tästä syystä taloyhtiöiden on hyvä lähteä toteuttamaan latauslaitteiden hankintaa, sekä latausinfran päivittämistä kestämään tulevaisuuden tarpeet. Vaikka asuntoyhtiössä ei tällä hetkellä ladattavia autoja useampia olisikaan, helpottaa ennakointi tulevaisuuden tarpeisiin mukautumista, sekä toimii osaltaan kannusteena sähköautoilun pariin siirtymiselle.

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.